Carlos Acevedo Krijgt College Kunstbeurs van de Arts Council voor Monterey County

Carlos Acevedo van King City High School heeft een College Arts Scholarship ontvangen van de Arts Council voor Monterey County (Arts4MC).

Acevedo is een van de 15 middelbare schoolleerlingen in Monterey County die dit jaar de beurs ontvangen. Hij is de enige student uit Zuid-Monterey County. Alle winnaars streven naar hoger onderwijs op het gebied van kunst.

Acevedo zegt: “Mijn grootste doel voor de komende jaren is om een vierjarige instelling bij te wonen en een bachelordiploma in de schone kunsten te behalen, terwijl ik psychologievakken volg. Met een korte achtergrond in zowel de schone kunsten als het instituut voor psychologie kan ik mijn gewenste carrière als kunsttherapeut nastreven.”

Volgens Arts4MC zijn de beurzen, variërend van $1.000 tot $2.500, van cruciaal belang om de jeugd van Monterey County in staat te stellen “hun artistieke dromen na het afstuderen na te streven, wat bijdraagt aan de bruisende lokale creatieve scene en rijke artistieke erfgoed van Monterey County.”

Alle aanvragen zijn beoordeeld door een onafhankelijk panel van juryleden, waaronder Michael Houston, Andrew Jackson, Brian McKee, Benjamin Bruce en Kathleen Bellesiles.

De beroepen die dit jaar door de beursontvangers worden nagestreefd, omvatten animator, kunsttherapeut, architect, koordirigent, danser, filmregisseur, grafisch ontwerper, illustrator, multidisciplinair kunstenaar, conceptkunstenaar voor videogames of films, beeldende kunstleraar en schrijver.

“We zijn verheugd om al deze studenten te ondersteunen die graden willen behalen in creatieve vakken”, aldus Jacquie Atchison, uitvoerend directeur van Arts4MC. “We geloven oprecht dat kunstwerk echt werk is. Investeren in deze studenten betekent investeren in een bloeiende kunstgemeenschap in de toekomst.”

Naast Acevedo zijn de andere ontvangers van de College Arts Scholarship 2024: Dania Garcia-Castillo van Alisal High School; Charlotte Felsing van Carmel High School; Melissia Campo en Vedder Rivard van Monterey High School; Jonathan King en Edzna Vega van North Monterey County High School; Brianna Benitez en Andrea Rangel Hernandez van North Salinas High School; Dayci Dishny, Charlotte Deegan, Emily Keller en Grant Stapleton van Pacific Grove High School; Yezenia Chavarria van Salinas High School; en Hayden Henry van Monterey County die Watsonville High School bezoekt.

Om meer te weten te komen over de Arts Council for Monterey County en de College Art Scholarships, bezoek arts4mc.org/scholarships.

Veelgestelde vragen

1. Wat heeft Carlos Acevedo ontvangen?
Carlos Acevedo heeft een College Arts Scholarship ontvangen van de Arts Council voor Monterey County (Arts4MC).

2. Hoeveel beurzen zijn er dit jaar uitgereikt?
Dit jaar zijn er in totaal 15 beurzen uitgereikt aan middelbare schoolleerlingen in Monterey County.

3. Welk doel streeft Carlos Acevedo na?
Carlos Acevedo streeft ernaar een vierjarige instelling bij te wonen en een bachelordiploma in de schone kunsten te behalen, terwijl hij psychologievakken volgt. Hij wil zijn carrière als kunsttherapeut nastreven.

4. Hoeveel bedragen de beurzen?
De beurzen variëren van $1.000 tot $2.500.

5. Wat is het doel van de beurzen?
De beurzen stellen de jeugd van Monterey County in staat om na het afstuderen hun artistieke dromen na te streven, wat bijdraagt aan de bruisende lokale creatieve scene en het rijke artistieke erfgoed van Monterey County.

6. Hoe worden de beursaanvragen beoordeeld?
Alle aanvragen worden beoordeeld door een onafhankelijk panel van juryleden.

7. Wat zijn enkele van de beroepen die door de beursontvangers worden nagestreefd?
Enkele van de beroepen die dit jaar door de beursontvangers worden nagestreefd, zijn animator, kunsttherapeut, architect, koordirigent, danser, filmregisseur, grafisch ontwerper, illustrator, multidisciplinair kunstenaar, conceptkunstenaar voor videogames of films, beeldende kunstleraar en schrijver.

8. Wie zijn enkele van de andere ontvangers van de College Arts Scholarship 2024?
Naast Carlos Acevedo zijn de andere ontvangers van de beurs onder andere Dania Garcia-Castillo, Charlotte Felsing, Melissia Campo, Vedder Rivard, Jonathan King, Edzna Vega, Brianna Benitez, Andrea Rangel Hernandez, Dayci Dishny, Charlotte Deegan, Emily Keller, Grant Stapleton, Yezenia Chavarria en Hayden Henry.

Voor meer informatie over de Arts Council for Monterey County en de College Art Scholarships, kunt u hier terecht.