Architectural Artifacts Vertrekt Na 37 Jaar Uit Chicago en Verhuist naar Texas

Na 37 jaar in Chicago te hebben gezeten, verhuist Architectural Artifacts Inc. naar de hoofdstad van antiekshows: Round Top, Texas. Stuart Grannen, oprichter van Architectural Artifacts Inc., neemt deze stap om zich wat meer terug te trekken uit de dagelijkse werkzaamheden van zijn winkel.

Round Top, een stadje van 640 acres met een bevolking van 90 mensen, staat bekend als de “hoofdstad van antiek in Amerika”, aldus Grannen. De stad organiseert drie keer per jaar enorme antiekshows waar zo’n 200.000 mensen op afkomen om de beste collectie antieke interieurartikelen en kunstwerken van het land te bekijken en te kopen.

“We hebben een oude saloon en danszaal gekocht op een stuk grond, en een huis uit de jaren 1880. … Het leek gewoon een gastvrije, mooie plek,” aldus Grannen. “Ik wil niet meer zo betrokken zijn bij het bedrijf, in ieder geval niet in het zitten in de winkel, wat in Chicago vereist is. Dus ik dacht … we proberen iets nieuws.”

Grannen is van plan om de saloon en danszaal om te bouwen tot een antiekgalerie met live muziek, eten en drinken. Daarnaast heeft hij ook 15.000 vierkante meter showroomruimte bij Paul Michael’s Market Hill in Round Top gereserveerd.

Architectural Artifacts zal open blijven tot 15 april. Vanaf 3-5 april zullen vrachtwagens arriveren om de voorraad in te laden voor de verhuizing naar Texas. Er is een groot deel van de voorraad dat Grannen liever verkoopt dan verhuist, dus klanten moeten opletten voor speciale aanbiedingen en prijzen.

Grannen heeft tijdens zijn tijd in Chicago meer dan 100.000 items verkocht, waaronder een liftomlijsting ontworpen door Louis Sullivan van de Chicago Stock Exchange, een complete terra cotta gevel van het Sheridan Theatre, een granieten folly uit St. Andrews in Schotland en marmeren tafels en banken van de Bank of France.

Grannen was bekend om zijn talent voor het vinden en redden van stukken door slooplocaties van oude gebouwen in Chicago en locaties zoals de Granada Theatre en Block 37 doorzoeken. Hij vindt ook veel van zijn stukken door over de hele wereld te reizen en te zoeken op enorme antiekmarkten.

Grannen heeft al iets anders gepland om Architectural Artifacts te vervangen op de huidige showroom, hoewel hij de details nog niet onthult. “Het zal een spannende nieuwe bestemming hebben, dat kan ik je wel vertellen,” zegt hij.

Op 1 juni gaat Grannen met zijn vriendin op een epische autoreis door Europa, die hen door Scandinavië, Oost-Europa en Griekenland zal voeren. Het is een reis die hij al een tijdje wil maken. Hij hoopt na het settelen in Round Top te vertrekken. Hij verdwijnt echter niet zonder Chicago een bedankje te geven, waar hij van plan is om door te gaan met inkopen doen.

“Ik onthoud altijd dat niemand van deze spullen iets nodig heeft. Ze vinden het gewoon leuk en houden ervan. Dus het is heel persoonlijk geweest en ik wil gewoon de mensen uit Chicago en al onze klanten bedanken dat ze ons trouw zijn gebleven en plezier hebben gehad met ons,” zegt Grannen.

FAQ:

1. Waarom verhuist Architectural Artifacts Inc. naar Round Top, Texas?
– Architectural Artifacts Inc. verhuist naar Round Top, Texas om oprichter Stuart Grannen in staat te stellen zich terug te trekken uit de dagelijkse werkzaamheden van zijn winkel.

2. Waarom staat Round Top bekend als de ‘hoofdstad van antiek in Amerika’?
– Round Top staat bekend als de ‘hoofdstad van antiek in Amerika’ vanwege de drie grote antiekshows die drie keer per jaar worden georganiseerd. Deze shows trekken ongeveer 200.000 mensen aan die geïnteresseerd zijn in het bekijken en kopen van de beste collectie antieke interieurartikelen en kunstwerken van het land.

3. Wat zijn de plannen van Grannen voor Architectural Artifacts in Round Top?
– Grannen is van plan om een antiekgalerie met live muziek, eten en drinken te creëren door een oude saloon en danszaal om te bouwen. Daarnaast heeft hij ook showroomruimte bij Paul Michael’s Market Hill gereserveerd.

4. Tot wanneer blijft Architectural Artifacts open in Chicago?
– Architectural Artifacts blijft open tot 15 april.

5. Wat kunnen klanten verwachten met betrekking tot de voorraad van Architectural Artifacts tijdens de verhuizing?
– Klanten moeten opletten voor speciale aanbiedingen en prijzen, aangezien er een groot deel van de voorraad is dat Grannen liever verkoopt dan verhuist.

6. Welke belangrijke items heeft Grannen verkocht tijdens zijn tijd in Chicago?
– Grannen heeft meer dan 100.000 items verkocht, waaronder een liftomlijsting ontworpen door Louis Sullivan van de Chicago Stock Exchange, een complete terra cotta gevel van het Sheridan Theatre, een granieten folly uit St. Andrews in Schotland en marmeren tafels en banken van de Bank of France.

7. Hoe vond Grannen zijn stukken voor Architectural Artifacts?
– Grannen vond zijn stukken door slooplocaties van oude gebouwen in Chicago en locaties zoals de Granada Theatre en Block 37 te doorzoeken. Hij reisde ook over de hele wereld naar enorme antiekmarkten om stukken te vinden.

Definitions:

– Antiekshows: Grote evenementen waarbij antieke interieurartikelen en kunstwerken worden tentoongesteld en verkocht.
– Saloon: Een type drankgelegenheid die populair was in het wilde westen van Amerika.
– Terra cotta: Gebakken klei die wordt gebruikt voor architecturale ornamenten.
– Granieten folly: Een decoratieve bouwconstructie gemaakt van graniet.
– Epische autoreis: Een uitgebreide autorit over lange afstanden.
– Scandinavië: Een regio in Noord-Europa bestaande uit landen zoals Noorwegen, Zweden en Denemarken.
– Griekenland: Een land in Zuidoost-Europa bekend om zijn oude geschiedenis en architectuur.

Suggested related links:
Website van Architectural Artifacts Inc.
Website van Round Top Markets