Baluchon’s Ellèbore: Een Innovatieve Benadering van Compact Leven

In de wereld van tiny houses, waar elke vierkante inch telt, probeert het Franse bedrijf Baluchon de grenzen te verleggen. Hun nieuwste creatie, de Ellèbore, daagt conventionele indelingen uit door het script volledig om te draaien. Laten we in de details van dit intrigerende tiny house duiken.

De omgekeerde aanpak

De missie van Baluchon is duidelijk: zoveel mogelijk leefruimte creëren in hun compacte ontwerpen. De Ellèbore bereikt dit door de traditionele indeling op z’n kop te zetten. Stel je een huis voor waar de slaapkamer beneden is en er boven ruimte is voor een veelzijdige woonruimte. Het is als een tiny house dat een handstand doet.

Exterieur esthetiek

De Ellèbore heeft een bescheiden lengte van 20 voet en staat op een stevige dubbelassertrailer. De eigentijdse buitenkant is voorzien van rode cederen gevelbekleding met subtiele grijze aluminium accenten. Van buitenaf ziet het eruit als elk ander tiny house, maar stap binnen en je zult de charmante landelijke sfeer ontdekken.

Interieure kenmerken

Aan de ene kant van het tiny house bevindt zich een kleine keuken met een gootsteen, koelkast/vriezer, magnetron, elektrische mini-oven, gasfornuis en een elektrische boiler. Het heeft ook veel planken, kasten en een houtkachel om je warm te houden.

Naast de keuken vind je de badkamer. Het is compact en functioneel, met aan de ene kant een douche.

Aan de andere kant van de badkamer is een toilet (maar geen wastafel). Praktischheid heeft hier de overhand.

Aan de overkant van de keuken ligt de slaapkamer. De slaapkamer is toegankelijk via een schuifdeur. Het is een gezellige slaapnis met een laag balkenplafond. De benedenlocatie en het kleine deurgat kunnen iets van claustrofobie oproepen, maar het vervult zijn functie goed.

Ondersteboven woonkamer

Om naar de tweede verdieping te gaan, moet je een set trap-integrale treden beklimmen, die netjes kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet nodig zijn.

Plotseling bevind je je in de woonkamer – boven. De stahoogte is ruim en grote ramen overstromen de ruimte met natuurlijk licht. De bank dient ook als comfortabel bed, geschikt voor twee gasten.

Baluchon is hier niet gestopt – ze hebben erin geslaagd om een kleine thuiskantoorruimte met een bureau in te passen. Productiviteit ontmoet ontspanning.

Boven het badkamergebied zorgt een secundaire opbergzolder voor extra ruimte voor spullen. Immers, elke centimeter telt in een tiny house.

Wat kost het?

Je zou denken dat je voor een tiny house een kleine prijs betaalt. Niet echt met deze. Baluchon’s modellen beginnen meestal rond de $91,000.

FAQ:

V: Wat is de Ellèbore?
A: De Ellèbore is een nieuw ontwerp voor een tiny house gemaakt door het Franse bedrijf Baluchon. Het onderscheidt zich door de traditionele indeling van een huis om te draaien, met de slaapkamer beneden en een veelzijdige woonruimte boven.

V: Hoe ziet de buitenkant van de Ellèbore eruit?
A: De Ellèbore heeft een lengte van 20 voet en heeft een eigentijdse uitstraling met rode cederen gevelbekleding en grijze aluminium accenten.

V: Wat zijn de kenmerken van het interieur van de Ellèbore?
A: Het interieur bevat een kleine keuken met voorzieningen zoals een gootsteen, koelkast/vriezer, magnetron, mini-oven, gasfornuis en een houtkachel. Er is ook een badkamer met douche en een apart toilet. De slaapkamer bevindt zich beneden en de woonruimte met een bank en een thuiskantoorruimte bevindt zich boven.

V: Hoe kun je naar de woonruimte boven gaan?
A: Om naar de woonruimte boven te gaan, moet je een set trap-integrale treden beklimmen, die kunnen worden opgeborgen wanneer ze niet nodig zijn.

V: Hoeveel kost de Ellèbore?
A: De prijs van de Ellèbore begint meestal rond de $91,000.

Definitions:

– Tiny house: een kleine woning die vaak draagbaar en duurzaam is, ontworpen om efficiënt gebruik te maken van de beschikbare ruimte.
– Dubbelassertrailer: een trailer met twee assen voor extra stabiliteit en draagvermogen.
– Gootsteen: een wasbak in de keuken of badkamer waarin water kan worden afgevoerd.
– Koelkast/vriezer: een apparaat waarin voedsel kan worden bewaard en gekoeld.
– Magnetron: een elektrisch keukenapparaat dat wordt gebruikt voor verwarming en koken.
– Elektrische mini-oven: een kleine oven die op elektriciteit werkt en wordt gebruikt voor het bereiden van voedsel.
– Gasfornuis: een kooktoestel dat gebruikmaakt van gas als brandstof.
– Elektrische boiler: een apparaat dat water verwarmt met behulp van elektriciteit.
– Houtkachel: een kachel die hout verbrandt voor warmte.
– Thuiskantoorruimte: een ruimte die is ingericht als kantoor aan huis.

Suggested related links:
Baluchon website
Tiny House Community
Tiny Home Builders