Butte County Museum Weekend: Discovering Art, History, and Culture

De vijfde jaarlijkse Butte County Museum Weekend staat voor de deur en biedt een scala aan tentoonstellingen en activiteiten voor iedereen die op zoek is naar plezier en educatie. Tijdens dit jaarlijkse evenement, georganiseerd door Explore Butte County, zullen 16 musea verspreid over de hele provincie hun deuren openen voor het publiek, zonder kosten, van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag en zondag 24 en 25 februari.

“Het doel van het weekend is om kunst, geschiedenis en cultuur binnen Butte County te promoten en te vieren,” aldus Nicole Farley, uitvoerend directeur van Explore Butte County.

Elk museum biedt speciale activiteiten en tentoonstellingen tijdens het weekend. Bij het Gateway Science Museum kunnen bezoekers naast de huidige tentoonstellingen “Leonardo da Vinci: Machine in Motion” en “Bombus! A Natural History of Bumblebees” deelnemen aan een speurtocht met prijzen en meedoen aan een wedstrijd waarbij ze een toren van KEVA planken moeten bouwen om te zien wie de hoogste structuur kan maken.

Het Museum of Northern California Art biedt diverse activiteiten met als thema vogels, zoals het maken van collages en sculpturen van wc-rolletjes. Het Janet Turner Print Museum biedt een demonstratie van het maken van prints, zodat deelnemers hun eigen print mee naar huis kunnen nemen.

In het Chico History Museum zal historicus David Nopel een presentatie geven genaamd “Another Peek at Chico” op zaterdag en zondag om 11.00 en 14.00 uur.

Ook in Oroville kunnen nieuwsgierigen genieten van het “museum mile” waarbij ze gemakkelijk kunnen wandelen tussen de vijf door de stad beheerde musea. Van de C.F. Lott Home naar het Feather River Nature Center, waarbij ze onderweg de Chinese Temple, Bolt’s Antique Tool Museum en het Pioneer History Museum kunnen bezoeken. Het “museum mile” leidt bezoekers ook door het historische centrum, waar genoeg gelegenheden zijn om te stoppen voor eten, drinken en winkelen.

“Niet alleen de musea zijn de moeite waard om te ontdekken, pero ook Oroville zelf heeft veel te bieden,” zegt Heather McCafferty, curator van culturele voorzieningen van Oroville. “De ‘museum mile’ is gevuld met geweldige musea, gelegen in het historische centrum, we hopen dat mensen komen en er een dagje van maken.”

De musea in Oroville hebben ook nieuwe tentoonstellingen, zoals een collectie historische meetapparatuur genaamd “How the West was Measured” in het Pioneer Museum. Het Lott Home heeft een nieuwe tentoonstelling genaamd “Yesterday and Tomorrow: Chico Chapter of NSDAR”, gemaakt door de Chico Chapter van de Daughters of the American Revolution.

Daarnaast zijn er twee nieuwe tentoonstellingen te zien in de Chinese Temple. De ene tentoonstelling gaat over de geschiedenis van de twee Chinatowns van Oroville en is gedoneerd door de Butte County Historical Society. De andere tentoonstelling genaamd “A Changing China” toont nieuwe textielstukken die aan de tempel zijn geschonken.

Vlakbij het “museum mile” in het historische centrum bevindt zich het gerestaureerde State Theatre, waar gasten gedurende beide dagen kunnen genieten van muzikale demonstraties op het Machtige Wurlitzer Pipe-orgel.

Het Butte County Historical Society Museum biedt een tentoonstelling over beverjacht, Bidwell Bar en een speciale expositie van de South Oroville African American Historical Society, samen met een nieuwe collectie onlangs gedoneerde artefacten van RCBS, een wereldberoemde fabrikant van gereedschappen voor het herladen van vuurwapens.

“Dit jaar organiseren we ook een wedstrijd,” vertelt Nancy Brower, bestuurslid van BCHS. “We hebben een tentoonstelling met ongeveer 12 mysterieuze objecten uit de eerste helft van de 20e eeuw. Elk voorwerp heeft een nummer maar geen identificatie. Degene die kan raden wat alle voorwerpen zijn, wint een cadeaubon.”

Dit evenement biedt ook dit jaar weer een Museum Weekend Passport. De paspoorten zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende musea. Bezoekers die ten minste vijf musea bezoeken en hun paspoort bij elk museum laten afstempelen, krijgen toegang tot speciale aanbiedingen van lokale bedrijven, waaronder Bun Burger en Savor Ice Cream in Chico, en Shake Tea, Provisions en Union in Oroville.

Voor een volledige lijst van deelnemende musea, tentoonstellingen en activiteiten kunt u terecht op explorebuttecounty.com/museum-weekend.

Een lijst met veelgestelde vragen (FAQ) gebaseerd op de belangrijkste onderwerpen en informatie uit het artikel:

1. Wat is het Butte County Museum Weekend?
Het Butte County Museum Weekend is een jaarlijks evenement georganiseerd door Explore Butte County. Het biedt gratis toegang tot 16 musea verspreid over de hele provincie Butte County.

2. Wanneer vindt het Butte County Museum Weekend plaats?
Het Butte County Museum Weekend vindt plaats op zaterdag en zondag 24 en 25 februari.

3. Wat is het doel van het evenement?
Het doel van het weekend is het promoten en vieren van kunst, geschiedenis en cultuur binnen Butte County.

4. Welke activiteiten en tentoonstellingen zijn er tijdens het weekend?
Elk museum biedt speciale activiteiten en tentoonstellingen tijdens het weekend. Bijvoorbeeld, het Gateway Science Museum heeft een speurtocht en een wedstrijd om de hoogste structuren met KEVA planken te bouwen.

5. Welke musea kunnen bezoekers in Oroville bezoeken?
In Oroville kunnen bezoekers vijf door de stad beheerde musea bezoeken, waaronder de C.F. Lott Home, het Feather River Nature Center, de Chinese Temple, het Bolt’s Antique Tool Museum en het Pioneer History Museum.

6. Wat is er nog meer te doen in Oroville?
Naast de musea kunnen bezoekers in Oroville ook genieten van het historische centrum, waar er mogelijkheden zijn om te stoppen voor eten, drinken en winkelen.

7. Wat zijn enkele speciale tentoonstellingen in de musea?
In het Pioneer Museum in Oroville is er een tentoonstelling genaamd “How the West was Measured” over historische meetapparatuur. Het Lott Home heeft een tentoonstelling genaamd “Yesterday and Tomorrow: Chico Chapter of NSDAR” gemaakt door de Chico Chapter van de Daughters of the American Revolution.

8. Wat is er te zien in de Chinese Temple in Oroville?
Er zijn twee nieuwe tentoonstellingen te zien in de Chinese Temple. Een gaat over de geschiedenis van de twee Chinatowns van Oroville en de andere toont nieuwe textielstukken die aan de tempel zijn geschonken.

9. Waar kunnen bezoekers van het Butte County Museum Weekend speciale aanbiedingen krijgen?
Bezoekers die ten minste vijf musea bezoeken en hun paspoort laten afstempelen, krijgen toegang tot speciale aanbiedingen van lokale bedrijven, zoals Bun Burger, Savor Ice Cream, Shake Tea, Provisions en Union.

10. Waar kan ik meer informatie vinden over de deelnemende musea, tentoonstellingen en activiteiten?
Voor een volledige lijst van deelnemende musea, tentoonstellingen en activiteiten kunt u terecht op explorebuttecounty.com/museum-weekend.

Belangrijke termen en jargon:

– Butte County Museum Weekend: Een jaarlijks evenement waarbij 16 musea in Butte County gratis toegankelijk zijn.
– Explore Butte County: De organisator van het Butte County Museum Weekend.
– Gateway Science Museum: Een museum met tentoonstellingen op het gebied van wetenschap en technologie.
– Leonardo da Vinci: Machine in Motion: Een tentoonstelling over de machines van Leonardo da Vinci.
– Bombus! A Natural History of Bumblebees: Een tentoonstelling over de natuurlijke geschiedenis van hommels.
– Museum of Northern California Art: Een museum dat zich richt op kunst uit Noord-Californië.
– Janet Turner Print Museum: Een museum dat zich richt op prints en druktechnieken.
– Chico History Museum: Een museum dat de geschiedenis van Chico en omgeving laat zien.
– State Theatre: Een gerestaureerd theater in Oroville waar muzikale demonstraties worden gegeven.
– Butte County Historical Society Museum: Een museum dat zich richt op de geschiedenis van Butte County.
– NSDAR: National Society Daughters of the American Revolution, een nationale organisatie die erfgoedbehoud bevordert.

Voorgestelde gerelateerde links:
Explore Butte County