Carr Center organiseert tentoonstelling ter ere van zwarte kunst

De Carr Center organiseert een bijzondere tentoonstelling genaamd “Viering van Zwarte Kunst”, in samenwerking met Bedrock. Deze tijdelijke tentoonstelling en culturele ruimte bevindt zich in het gebouw aan 1001 Woodward Avenue van Bedrock en loopt tot het einde van Black History Month. De tentoonstelling toont kunstwerken van 23 studenten van 10 scholen in Detroit, samen met 10 opkomende en gevestigde kunstenaars uit de stad.

Naast de kunstwerken worden er gedurende de maand ook workshops quilten en optredens van spoken word, film, muziek en dans gehouden in de tentoonstellingsruimte. De “House of New Detroit” collectie van het modeclub van de Boys and Girls Club of Southeastern Michigan wordt ook tentoongesteld.

Aan het einde van de maand zullen er prijzen worden uitgereikt in twee kunstcategorieën: de junior divisie voor leerlingen in de 6e-8e klas en de senior divisie voor leerlingen in de 9e-12e klas. De tentoonstelling is geopend op donderdag en vrijdag van 16:00 tot 20:00 uur, op zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Oliver Ragsdale, de president van de Carr Center, deelt met gastheer Stephen Henderson details over de tentoonstelling “Viering van Zwarte Kunst”. Hij benadrukt ook het belang van deze viering van zwarte kunstvormen op een prominente locatie in het centrum van Detroit tijdens Black History Month.

Blijf in contact:
Abonneer u op het YouTube-kanaal van Detroit Public Television en mis geen afleveringen van American Black Journal op dinsdag om 19:30 uur en zondag om 09:30 uur op Detroit Public TV, WTVS-Channel 56.
Volg ons voor dagelijkse gesprekken op onze website, Facebook, Twitter en Instagram @amblackjournal.
Bekijk eerdere afleveringen >
Kijk naar American Black Journal op dinsdag om 19:30 uur en zondag om 09:30 uur op Detroit Public TV, WTVS-Channel 56.

FAQ: Viering van Zwarte Kunst Tentoonstelling

1. Wat is de “Viering van Zwarte Kunst” tentoonstelling?
De “Viering van Zwarte Kunst” tentoonstelling is een speciale tentoonstelling georganiseerd door de Carr Center in samenwerking met Bedrock. Het is een tijdelijke tentoonstelling en culturele ruimte die kunstwerken van studenten en kunstenaars uit Detroit tentoonstelt.

2. Waar wordt de tentoonstelling gehouden?
De tentoonstelling bevindt zich in het gebouw aan 1001 Woodward Avenue in Detroit.

3. Welke kunstwerken zijn te zien in de tentoonstelling?
De tentoonstelling toont kunstwerken van 23 studenten van 10 scholen in Detroit, samen met 10 opkomende en gevestigde kunstenaars uit de stad. Daarnaast wordt ook de “House of New Detroit” collectie van het modeclub van de Boys and Girls Club of Southeastern Michigan tentoongesteld.

4. Welke activiteiten vinden er plaats tijdens de tentoonstelling?
Naast de kunstwerken worden er gedurende de maand ook workshops quilten en optredens van spoken word, film, muziek en dans gehouden in de tentoonstellingsruimte.

5. Worden er prijzen uitgereikt tijdens de tentoonstelling?
Ja, aan het einde van de maand zullen er prijzen worden uitgereikt in twee kunstcategorieën: de junior divisie voor leerlingen in de 6e-8e klas en de senior divisie voor leerlingen in de 9e-12e klas.

6. Wat zijn de openingstijden van de tentoonstelling?
De tentoonstelling is geopend op donderdag en vrijdag van 16:00 tot 20:00 uur, op zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur en op zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

Belangrijke termen:
– Black History Month: Zwarte Geschiedenis Maand, een maandelijkse viering van de bijdragen en prestaties van zwarte mensen.
– Carr Center: Een organisatie die culturele programma’s en evenementen organiseert in Detroit.
– Bedrock: Een vastgoedontwikkelingsbedrijf in Detroit.

Links:
Website van American Black Journal
American Black Journal op Detroit Public TV