Casa VJC Iporanga: Harmonieus toevluchtsoord in de Braziliaanse natuur

Casa VJC Iporanga, ontworpen door DB Arquitetos, rijst op uit de weelderige vegetatie van de Braziliaanse kustlijn en biedt een serene ontsnapping aan het drukke São Paulo. Deze eigentijdse woning, bedoeld als zomerhuis, is verborgen tussen de natuurlijke omgeving en vormt een oase van rust en verbinding met de natuur. Architect David Bastos stond voor de uitdaging om het huis in het steile terrein te integreren, terwijl hij de omringende vegetatie behield. Het resultaat is een structuur met vijf overlappende verdiepingen die zich aanpassen aan de contourlijnen van het land. Deze unieke indeling keert het traditionele programma om: de privéslaapkamers bevinden zich op de lagere niveaus voor meer privacy, terwijl de sociale ruimtes op de bovenste verdiepingen genieten van uitzichten op boomtoppen en kustpanorama’s.

Het interieur van Casa VJC Iporanga is zorgvuldig vormgegeven door het team van DB Arquitetos in samenwerking met ontwerper Marina Salles, die heeft geholpen om het landschap naar binnen te brengen. Natuurlijke materialen zoals hout, linnen en stro domineren het kleurenpalet en roepen het gevoel op van een boomhut die door de bladeren omhoog stijgt. Grote ramen brengen de bomen naar binnen en nodigen het weelderige groen uit om een integraal onderdeel van de leefruimte te worden. Op de bovenste verdieping bevindt zich een ruime woonkamer, eetkamer en keuken die uitkomen op het balkon, het solarium en het zwembad. Royale glazen panelen bieden uitzicht op het voortdurend veranderende kustlandschap.

DB Arquitetos heeft de woonkamer van Casa VJC Iporanga ontworpen om interactie te bevorderen, waarbij het meubilair zo is georganiseerd dat iedereen naar het centrum wordt geleid. Een zorgvuldig samengestelde mix van familiestukken, moderne Braziliaanse designstukken en op maat gemaakte elementen van Marina Salles voegt persoonlijkheid en warmte toe. Bestaande stukken krijgen een nieuw leven om de duurzame geest van het project te benadrukken. Een massief houten eettafel, ontworpen door de architect, wordt omringd door met de hand geweven Gana-stoelen. De grote ramen bieden aan beide kanten een weids uitzicht. Ondertussen zorgt de Canoa-lamp, die lijkt op traditionele boten aan de Braziliaanse kust, voor een zachte, continue gloed zonder het uitzicht te belemmeren.

Casa VJC Iporanga, verborgen tussen de weelderige kustcanopies van Guarujá, Brazilië, herbergt een harmonieus samenspel tussen de architectuur en de natuurlijke omgeving. Met zijn zorgvuldig ontworpen interieurs en zijn ononderbroken connectie met de omliggende natuur, biedt dit prachtige toevluchtsoord een unieke ervaring van rust en sereniteit.

Een FAQ-sectie:

Wat is Casa VJC Iporanga?
Casa VJC Iporanga is een eigentijds zomerhuis ontworpen door DB Arquitetos, gelegen aan de Braziliaanse kustlijn, in Guarujá, Brazilië. Het is een oase van rust en verbinding met de natuur, verborgen tussen de weelderige vegetatie.

Hoe is het huis ontworpen?
Architect David Bastos heeft het huis ontworpen om aan te passen aan het steile terrein en de omringende vegetatie te behouden. De structuur heeft vijf overlappende verdiepingen die de contourlijnen van het land volgen.

Hoe ziet het interieur eruit?
Het interieur is zorgvuldig vormgegeven door DB Arquitetos in samenwerking met ontwerper Marina Salles. Natuurlijke materialen zoals hout, linnen en stro domineren het kleurenpalet. Grote ramen brengen de natuur binnen en nodigen het groen uit om een integraal onderdeel van de leefruimte te worden.

Welke faciliteiten biedt de bovenste verdieping?
Op de bovenste verdieping bevinden zich een ruime woonkamer, eetkamer en keuken die uitkomen op het balkon, het solarium en het zwembad. Royale glazen panelen bieden uitzicht op het kustlandschap.

Hoe bevordert het interieur de interactie?
DB Arquitetos heeft de woonkamer ontworpen om interactie te bevorderen. Het meubilair is zo georganiseerd dat iedereen naar het centrum wordt geleid. Een mix van familiestukken, moderne Braziliaanse designstukken en op maat gemaakte elementen van Marina Salles voegt persoonlijkheid en warmte toe.

Wat maakt Casa VJC Iporanga uniek?
Casa VJC Iporanga biedt een harmonieus samenspel tussen de architectuur en de natuurlijke omgeving. Het is een toevluchtsoord dat een unieke ervaring van rust en sereniteit biedt, met zorgvuldig ontworpen interieurs en een ononderbroken connectie met de omliggende natuur.

Definities:
– DB Arquitetos: Een architectenbureau dat verantwoordelijk is voor het ontwerp van Casa VJC Iporanga. Website van DB Arquitetos
– Marina Salles: Een ontwerper die heeft bijgedragen aan het interieurontwerp van Casa VJC Iporanga.
– Guarujá: Een stad in Brazilië, gelegen aan de kust waar Casa VJC Iporanga zich bevindt.

Suggested related links:
DB Arquitetos Homepage
Officiële website van Guarujá