Creating Openness: The Innovative Design of the Hovering House

Dit huis, ontworpen door Modo Designs en interieurontwerper Anarr Gunjaria, is het resultaat van een nauwe samenwerking om te voldoen aan de behoeften en levensstijl van drie generaties die hier zouden gaan wonen. Het belangrijkste doel achter het ontwerp van dit huis was het creëren van maximale openheid door middel van een L-vorm en een zwevend massief. Om de indeling verder te openen, is er een centrale binnenplaats en een halfopen veranda die zorgt voor ruimtelijke doorstroming en natuurlijk licht in de ruimtes.

Dit huis, voor een gezin van zes personen, maakt deel uit van een omheinde gemeenschap in een van de westelijke buitenwijken van Ahmedabad. Het huis is op een L-vormige manier georganiseerd op een perceel van 9000 vierkante voet, waarbij een aanzienlijk deel als open groene ruimte behouden blijft. De formatie heeft een compacte voetafdruk op de begane grond en zweeft op de bovenste verdiepingen om meer ruimte te creëren en een minimaal grondoppervlak in beslag te nemen.

Bij binnenkomst komt men via de compacte hal in een vestibule die uitkijkt op een kleine binnenplaats. Aan de rechterkant van de vestibule bevindt zich een formele zithoek met uitzicht op de groene ruimte, terwijl een gang vanuit de vestibule verder gaat naar de keuken en eetruimtes. Naast de zithoek bevindt zich de woonruimte, gescheiden door schuifdeuren om deze twee ruimtes bij gelegenheid tot één ruimte te kunnen maken. De woonruimte staat in verbinding met een veranda en daarachter bevindt zich de eetruimte, zodat er een vloeiende ruimtelijke indeling ontstaat.

De gang vanuit de eetruimte gaat verder naar de ouderslaapkamer in het zuidwesten, en daar tussenin bevinden zich de trap die naar de slaapkamers en een studio leiden. Onder het zwevende gedeelte van het huis bevindt zich een terras dat gebruikt wordt voor buitenbijeenkomsten. Op het bovenste niveau, in het zuidwesten, bevindt zich de slaapkamer van de zoon, terwijl de kamer van de kleindochter aan deze kamer grenst en uitzicht heeft op de groene ruimte. Beide kamers zijn verbonden door een kleine, knusse woonruimte. Aan de andere kant bevindt zich de logeerkamer en kunstatelier van mijn schoondochter. Het atelier gaat over in een terras dat vervolgens uitkomt in de groene ruimte eronder.

Met zijn innovatieve ontwerp creëert het Hovering House maximale openheid en ruimtelijke doorstroming, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de behoeften van verschillende generaties die hier zullen wonen. Het is een uniek en inspirerend voorbeeld van moderne architectuur dat laat zien hoe functionaliteit en esthetiek hand in hand kunnen gaan.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat was het doel achter het ontwerp van dit huis?
Het belangrijkste doel achter het ontwerp van dit huis was het creëren van maximale openheid door middel van een L-vorm en een zwevend massief. Er is gebruik gemaakt van een centrale binnenplaats en een halfopen veranda om ruimtelijke doorstroming en natuurlijk licht in de ruimtes mogelijk te maken.

2. Voor wie is dit huis ontworpen?
Dit huis is ontworpen voor een gezin van zes personen, als een plek voor drie generaties om samen te wonen.

3. Waar bevindt dit huis zich?
Dit huis bevindt zich in een omheinde gemeenschap in een van de westelijke buitenwijken van Ahmedabad.

4. Hoe is het huis georganiseerd?
Het huis is op een L-vormige manier georganiseerd op een perceel van 9000 vierkante voet. Het heeft een compacte voetafdruk op de begane grond en zweeft op de bovenste verdiepingen om meer ruimte te creëren en een minimaal grondoppervlak in beslag te nemen.

5. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van het interieur?
Het interieur van het huis bestaat uit een vestibule, een formele zithoek, een woonruimte, een veranda, een eetruimte, een ouderslaapkamer, slaapkamers voor de zoon en de kleindochter, een knusse woonruimte, een logeerkamer en een kunstatelier.

6. Hoe is dit huis verbonden met de buitenruimte?
Het huis heeft een terras dat gebruikt wordt voor buitenbijeenkomsten en een veranda die verbonden is met de woonruimte. Daarnaast zijn er kamers die uitzicht hebben op de groene ruimte en terrassen die uitkomen in de groene ruimte eronder.

Definities:
– L-vorm: Een vorm in de letter L, waarbij een gebouw of structuur een hoek maakt.
– Zwevend massief: Een constructie waarbij een deel van het gebouw optisch lijkt te zweven, zonder zichtbare ondersteuning.

Voor meer informatie over dit onderwerp en soortgelijke ontwerpen, bezoek de website van Modo Designs.