Daria’s Kunst: Een Mix van Passie en Creativiteit

Daria’s schilderijen hebben onlangs veel aandacht getrokken in Les Couleurs Art Gallery in het centrum van Miami. Toen ik erachter kwam dat zij afkomstig is uit mijn geboortestad Odesa, Oekraïne, wilde ik haar ontmoeten en met haar praten over haar kunst en passie voor mode.

Hoe ben je in Zuid-Florida beland?

We kwamen naar Zuid-Florida voor een vakantie, en toen de oorlog op 24 februari 2022 begon, zijn we nooit meer teruggegaan. Odesa is een prachtige stad; ik mis het elke dag.

Je bent een mix van Grieks, Oekraïens en Russisch. Vertel me daar eens wat meer over.

Mijn moeder is Grieks, en Odesa had een grote Griekse gemeenschap waar we trots deel van uitmaakten. Hoewel ik al vaak in Griekenland ben geweest, wacht ik nog steeds op mijn creatieve ervaring daar, waarvan ik zeker weet dat ik die op een gegeven moment zal hebben. Het licht in Griekenland is geweldig, ik kan niet wachten om daar te schilderen.

Wat heb je gestudeerd?

Engelse taal, maar ik tekende constant portretten, collages en mode-illustraties. Al mijn gevoelens, angsten en onzekerheden vonden een vredige plek op papier en op het schildersezel.

Vertel me eens over je ervaringen in de mode-industrie?

Ik was al moeder van twee jonge kinderen toen ik een idee kreeg voor een Oekraïens merk dat Aphrodite zou heten. Franse stoffen en het karakter van een Griekse godin. Net toen het merk succes begon te boeken na een topmodel uit Oekraïne, Alla Kostromichova, die een van mijn outfits droeg tijdens de modeweek in New York in februari 2020, gebeurde er helaas iets onverwachts: COVID-19. De kleding en stoffen bevonden zich in een opslagplaats bij de luchthaven van Odessa toen er een Russische raket op terechtkwam. Al mijn werk ging in vlammen op. Maar ik ben nog steeds jong, en ik hoop het bedrijf uiteindelijk weer op te bouwen.

Wie zijn jouw favoriete ontwerpers?

Ik ben geïnspireerd door het genie van John Galliano. Hij is een kunstenaar die meer dan alleen een jurk heeft gecreëerd. Zijn shows brachten mode naar een nieuw tijdperk van creativiteit en uitvoering. Een andere grote genie is Alexander McQueen, die niet alleen een buitengewone ontwerper was, maar ook een kunstenaar met een fascinerend gevoel voor stijl, creativiteit en passie.

Wat inspireert jou in de kunst? Welke schilders? In welke stijl zou je jouw kunst beschrijven?

Het komt uit het niets en overal vandaan. Ik zoek er niet naar. Het kan een gewone dag zijn en ik zie mijn reflectie in een kopje koffie, of ik lees een historisch artikel over de geschiedenis van Oekraïne, of misschien put ik uit mijn herinneringen. De schilders die mij inspireren zijn Salvador Dali, Yayoi Kusama en vooral Frida Kahlo. Haar geest en passie voor het leven zijn op zichzelf al kunst. Ik zou zeggen dat mijn stijl eclectisch is, omdat ik verschillende technieken combineer: hedendaagse en academische kunst, het gebruik van symbolen en soms volksmotieven.

Alle foto’s tonen Daria’s modemerk Aphrodite.
Volg haar op Instagram: @Shugadaria.usa
Gebracht door APG.

Veelgestelde vragen:

1. Wie is Daria?
Daria is een kunstenaar en modeontwerper die veel aandacht heeft gekregen voor haar schilderijen in Les Couleurs Art Gallery in het centrum van Miami.

2. Waar is Daria vandaan gekomen?
Daria komt oorspronkelijk uit Odesa, Oekraïne.

3. Hoe is Daria in Zuid-Florida beland?
Daria kwam aanvankelijk naar Zuid-Florida voor een vakantie, maar vanwege de oorlog in Oekraïne is ze er uiteindelijk gebleven.

4. Wat is de achtergrond van Daria?
Daria is een mix van Grieks, Oekraïens en Russisch.

5. Wat heeft Daria gestudeerd?
Daria heeft Engelse taal gestudeerd, maar heeft altijd portretten, collages en mode-illustraties getekend.

6. Wat zijn Daria’s ervaringen in de mode-industrie?
Daria had een Oekraïens merk genaamd Aphrodite, maar haar werk werd verwoest door een raket tijdens de opslag. Ze hoopt het bedrijf in de toekomst weer op te bouwen.

7. Wie zijn de favoriete ontwerpers van Daria?
Daria is geïnspireerd door John Galliano en Alexander McQueen.

8. Wat inspireert Daria in de kunst en hoe zou ze haar eigen kunst beschrijven?
Daria haalt inspiratie uit verschillende bronnen, zoals haar reflectie in een kopje koffie of historische artikelen. Ze combineert verschillende technieken in haar kunst en beschrijft haar stijl als eclectisch.

Belangrijke termen:

– Les Couleurs Art Gallery: Galerie in Miami waar Daria’s schilderijen veel aandacht hebben gekregen.
– Aphrodite: De naam van Daria’s Oekraïense modemerk.

Gerelateerde links:
Instagram – Volg Daria op Instagram.
APG – Website van APG, de organisatie die dit artikel heeft gepresenteerd.