De 2024 McKnight Fellowships voor Beeldend Kunstenaars uitgereikt aan zes getalenteerde kunstenaars

Zes talentvolle kunstenaars zijn gekozen als ontvangers van de 2024 McKnight Fellowships voor Beeldend Kunstenaars. Rachel Breen, Sophia Chai, Dahn Gim, Alison Hiltner, R. Yun Matea en Chris Rackley worden geëerd door de McKnight Foundation in samenwerking met het Minneapolis College of Art and Design (MCAD).

Deze fellowships zijn speciaal ontworpen om mid-career kunstenaars uit Minnesota te ondersteunen. Elk van de zes geselecteerde kunstenaars ontvangt een stipendium van $25,000, publieke erkenning, professionele aanmoediging van nationale curatoren, de mogelijkheid om deel te nemen aan een discussieserie en een residency gefaciliteerd door de Artist Communities Alliance (ACA). De financiering van de fellowships is mogelijk gemaakt door een subsidie van de McKnight Foundation en wordt beheerd door MCAD.

De zes fellows van 2024 zijn geselecteerd uit een pool van 141 aanvragers door een nationaal panel van kunstprofessionals. Deze juryleden waren Jessica Hong, senior curator moderne en hedendaagse kunst van het Toledo Museum of Art; Jared Ledesma, curator twintigste-eeuwse kunst en hedendaagse kunst van het North Carolina Museum of Art; en Cosmo Whyte, beeldend kunstenaar uit Los Angeles en assistent-professor in schilderen en tekenen aan UCLA.

De McKnight Foundation, opgericht met de overtuiging dat Minnesota floreert wanneer zijn kunstenaars floreeren, heeft een van de oudste en grootste kunstprogramma’s in zijn soort binnen het land. Ondersteuning van kunstenaars uit Minnesota is sinds de oprichting van het programma in 1982 een pijler geweest. Het McKnight Artist and Cultural Bearer Fellowships-programma biedt jaarlijkse, onbeperkte geldprijzen aan uitstekende mid-career kunstenaars in 15 verschillende creatieve disciplines.

Voor meer informatie kunt u terecht op mcad.edu/mcknight of een e-mail sturen naar [email protected].

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat zijn de McKnight Fellowships voor Beeldend Kunstenaars?
De McKnight Fellowships voor Beeldend Kunstenaars zijn beurzen die speciaal zijn ontworpen om mid-career kunstenaars uit Minnesota te ondersteunen. Elk van de zes geselecteerde kunstenaars ontvangt een stipendium van $25,000, publieke erkenning, professionele aanmoediging van nationale curatoren, de mogelijkheid om deel te nemen aan een discussieserie en een residency gefaciliteerd door de Artist Communities Alliance (ACA).

2. Wie zijn de ontvangers van de 2024 McKnight Fellowships voor Beeldend Kunstenaars?
De zes gekozen kunstenaars zijn Rachel Breen, Sophia Chai, Dahn Gim, Alison Hiltner, R. Yun Matea en Chris Rackley.

3. Hoe worden de fellows geselecteerd?
De zes fellows van 2024 zijn geselecteerd uit een pool van 141 aanvragers door een nationaal panel van kunstprofessionals. De juryleden waren Jessica Hong, senior curator moderne en hedendaagse kunst van het Toledo Museum of Art; Jared Ledesma, curator twintigste-eeuwse kunst en hedendaagse kunst van het North Carolina Museum of Art; en Cosmo Whyte, beeldend kunstenaar uit Los Angeles en assistent-professor in schilderen en tekenen aan UCLA.

4. Wie organiseert de McKnight Fellowships?
De McKnight Foundation organiseert de McKnight Fellowships in samenwerking met het Minneapolis College of Art and Design (MCAD). De financiering van de fellowships is mogelijk gemaakt door een subsidie van de McKnight Foundation en wordt beheerd door MCAD.

5. Wat is de McKnight Foundation?
De McKnight Foundation is opgericht met de overtuiging dat Minnesota floreert wanneer zijn kunstenaars floreien. Het heeft een van de oudste en grootste kunstprogramma’s in zijn soort binnen het land. Het McKnight Artist and Cultural Bearer Fellowships-programma biedt jaarlijkse, onbeperkte geldprijzen aan uitstekende mid-career kunstenaars in 15 verschillende creatieve disciplines.

Voor meer informatie kunt u terecht op mcad.edu/mcknight of een e-mail sturen naar [email protected].