De business van geavanceerde schuilkelders bloeit

Op de hielen van de apocalyptische thriller Leave the World Behind van Sam Esmail en het nieuws van december dat Mark Zuckerberg een 5000 vierkante meter grote bunker aan het bouwen is onder zijn ranch op het eiland Kauai, bloeit de business van geavanceerde schuilkelders.

De vraag naar schuilkelders wordt nog verder aangewakkerd door escalerende gewapende conflicten over de hele wereld en, dichter bij huis, de voortdurende golf van massale schietpartijen en een steeds meer verdeeld politiek landschap in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 5 november.

De rijken die zich de luxe van zelfbehoud kunnen veroorloven doen dat meer dan ooit tevoren, vaak op een manier die verder gaat dan de ondergedompelde stalen containers die te zien zijn in realityshows zoals Doomsday Preppers.

Om zichzelf te beschermen tegen potentiële bedreigingen zoals burgerlijke onrust, cyberaanvallen, nucleaire bombardementen, het uitvallen van het elektriciteitsnetwerk en ingrijpende klimaatrampen werken velen rechtstreeks samen met aannemers om compleet uitgeruste einde-der-tijden schuilkelders te bouwen, terwijl anderen een beroep doen op gespecialiseerde bedrijven.

Het nieuws over de bunker van Zuckerberg heeft gezorgd voor een koopwoede, zegt Ron Hubbard, CEO van Atlas Survival Shelters in Texas. Hij bouwt momenteel een schuilkelder van $7,5 miljoen voor een klant in Oklahoma. Ook andere miljardairs zoals Peter Thiel en Bill Gates zijn geobsedeerd door schuilkelders.

Veel miljardairs richten zich vooral op hoe ze kunnen overleven bij stroomuitval, bijvoorbeeld door vliegtuigen en auto’s te kopen die minder afhankelijk zijn van computersystemen. In deze situaties is een schuilkelder belangrijker dan voedsel en water.

De gemiddelde schuilkelder die Hubbard dagelijks verkoopt, bestaat uit een prefab modulaire stalen bunker en kost $200.000 tot $400.000. De vraag naar bunker-luchtfiltratiesystemen neemt toe, maar ze worden schaars. Hubbard heeft in december 711 van deze systemen gekocht om aan de groeiende vraag te voldoen.

Aan de top worden er schuilkelders gebouwd in de prijsklasse van $5 tot $10 miljoen. Al Corbi, president en oprichter van SAFE, werkt momenteel aan een project van $5 miljoen in Kuala Lumpur, Maleisië.

Het bouwen van geavanceerde schuilkelders gaat veel verder dan alleen bescherming bieden. De eigenaar kan genieten van allerlei extra functies, zoals vlagvoetbalwedstrijden op jetski’s, gevechten met waterkanonnen en het creëren van regenbogen in de lucht.

Al met al is de business van geavanceerde schuilkelders in volle bloei, gestimuleerd door zowel internationale conflicten als de angst voor lokale dreigingen.

Veelgestelde vragen over geavanceerde schuilkelders

1. Wat is de reden achter de groeiende vraag naar geavanceerde schuilkelders?
De vraag naar schuilkelders wordt aangewakkerd door escalerende gewapende conflicten wereldwijd, massale schietpartijen en verdeeldheid in de politiek. De rijken kunnen zich de luxe van zelfbehoud veroorloven en gebruiken geavanceerde schuilkelders om zichzelf te beschermen tegen potentiële bedreigingen, zoals burgerlijke onrust, cyberaanvallen, nucleaire bombardementen en klimaatrampen.

2. Wat voor soort schuilkelders worden er gebouwd?
Schuilkelders variëren van ondergedompelde stalen containers tot compleet uitgeruste einde-der-tijden schuilkelders. Deze worden gebouwd door aannemers of gespecialiseerde bedrijven, afhankelijk van de behoeften van de klanten.

3. Welke bekende personen zijn geobsedeerd door schuilkelders?
Naast Mark Zuckerberg zijn ook andere miljardairs, zoals Peter Thiel en Bill Gates, geïnteresseerd in schuilkelders. Ze richten zich vooral op hoe ze kunnen overleven bij stroomuitval en verminderen hun afhankelijkheid van computersystemen door vliegtuigen en auto’s te kopen die minder gevoelig zijn voor technologische storingen.

4. Wat is de prijs van geavanceerde schuilkelders?
De gemiddelde schuilkelder bestaat uit een prefab modulaire stalen bunker en kost tussen de $200.000 en $400.000. Er worden echter ook schuilkelders gebouwd in de prijsklasse van $5 tot $10 miljoen.

5. Welke extra functies bieden geavanceerde schuilkelders?
Naast bescherming bieden geavanceerde schuilkelders verschillende extra functies. Voorbeelden hiervan zijn vlagvoetbalwedstrijden op jetski’s, gevechten met waterkanonnen en het creëren van regenbogen in de lucht.

Belangrijke termen:
– Schuilkelders: Beveiligde structuren die gebouwd zijn om bescherming te bieden tegen potentiële bedreigingen en rampen.
– Massale schietpartijen: Incidenten waarbij een individu of een groep mensen opzettelijk meerdere mensen aanvalt en verwondt of doodt.
– Nucleaire bombardementen: Aanvallen met nucleaire wapens waarbij explosies worden veroorzaakt door kernreacties.
– Stroomuitval: Het volledig of gedeeltelijk wegvallen van de elektriciteitsvoorziening in een bepaald gebied.
– Cyberaanvallen: Aanvallen op computersystemen en netwerken met als doel schade toe te brengen of informatie te stelen.
– Klimaatrampen: Ernstige natuurrampen zoals orkanen, overstromingen of extreme droogtes die veroorzaakt worden door klimaatverandering.

Suggested related links to main domain: Atlas Survival Shelters