De comeback van strepen in het interieurontwerp

Het is 2024 en de interieurwereld maakt zich op voor een visuele statement. Na jaren van ingetogen aardetinten en minimalistische decoratie willen mensen nu weer opvallen met hun interieur. Tatum Kendrick van Tatum Kendrick Design merkt op dat strepen de perfecte keuze zijn: “Strepen geven dat extra accent, maar zijn nog steeds relatief gemakkelijk te combineren qua stijl.” Ook Callier is het daarmee eens: “Dit jaar verlangen we allemaal naar meer plezier in het ontwerp, en strepen zijn een eenvoudige manier om een gestoffeerd meubelstuk, accessoires en wandbekleding op te fleuren.”

Daarnaast is er ook een opkomst van puffy, blob-achtig meubilair. De Mario Bellini Camaleonda Sofa, Sabine Marecelis’s boa pouf en de Pusha stoel van Paulin Paulin’s Yabu Pushelburg zijn allemaal zeer populair geworden de afgelopen jaren. Strepen zijn de perfecte manier om dit pluche meubilair te complimenteren: “We hebben de afgelopen jaren veel zachtere, organische vormen gezien in meubels en ontwerp. Strepen bieden een sterk grafisch contrast met deze elementen en zorgen voor een terugkeer naar een meer essentiële geometrische ordening,” aldus Will Meyer van Meyer Davis.

Bovendien zijn er vele esthetische voordelen aan het gebruik van strepen in het interieur. Verticale strepen laten een kamer groter lijken, terwijl horizontale strepen een kamer breder maken. “De lineariteit helpt ook om het oog te misleiden. Zo kan een streep, wanneer toegepast op een groot, vlak oppervlak, een kamer langer of breder laten lijken, afhankelijk van de richting,” legt Alexia Sheinman van Pembrooke & Ives uit.

Kortom, strepen maken een comeback in het interieurontwerp en bieden tal van mogelijkheden om een ruimte visueel interessanter te maken. Of je nu strepen gebruikt op behang, meubels of accessoires, ze voegen een speels element toe aan het binnenmilieu. Durf te experimenteren met strepen en geef je interieur een opvallende twist!

Frequently Asked Questions (FAQ)

1. Waarom zijn strepen populair in het interieurontwerp?
Strepen zijn populair omdat ze een extra accent geven en gemakkelijk te combineren zijn qua stijl. Ze kunnen gestoffeerde meubels, accessoires en wandbekleding opfleuren.

2. Welke trend is er te zien in meubilair?
Er is een opkomst van puffy, blob-achtig meubilair. Populaire voorbeelden hiervan zijn de Mario Bellini Camaleonda Sofa, Sabine Marecelis’s boa pouf en de Pusha stoel van Paulin Paulin’s Yabu Pushelburg.

3. Hoe complimenten strepen dit pluche meubilair?
Strepen bieden een sterk grafisch contrast met de zachte, organische vormen van het meubilair en zorgen voor een terugkeer naar een meer essentiële geometrische ordening.

4. Welke esthetische voordelen hebben strepen in het interieur?
Verticale strepen laten een kamer groter lijken, terwijl horizontale strepen een kamer breder maken. Strepen kunnen ook het oog misleiden en een kamer langer of breder laten lijken, afhankelijk van de richting.

5. Hoe kan ik strepen gebruiken in mijn interieur?
Je kunt strepen gebruiken op behang, meubels en accessoires. Experimenteer met strepen en geef je interieur een opvallende twist!

Key Terms:
– Interieurwereld: de wereld van interieurontwerp en decoratie.
– Visuele statement: een opvallende en expressieve visuele presentatie of uiting.
– Aardetinten: kleuren die doen denken aan de aarde, zoals bruin, beige en groen.
– Minimalistische decoratie: een stijl waarbij het interieur eenvoudig en zonder overdaad wordt ingericht.
– Gestoffeerd meubelstuk: een meubelstuk voorzien van bekleding zoals stof, leer of tapijt.
– Grafisch contrast: een opvallend verschil in stijl of vorm tussen elementen.

Suggested related link:
Tatum Kendrick Design