De Evolutie van Abstracte Fotografie: Het Verhaal van Bob Krasner

De wereld van professionele fotografie kan meedogenloos zijn, maar de ervaren fotograaf Bob Krasner heeft zichzelf tientallen jaren lang kunnen handhaven. Naast betaalde opdrachten heeft hij ook een gepassioneerde fanbase opgebouwd met zijn dagelijkse abstracte foto’s op Instagram. Deze abstracte foto’s vormen het onderwerp van zijn nieuwe boek, The Archive No. 7, dat in beperkte oplage verkrijgbaar is via Quiet Lunch’s The Collector’s Corner.

Hoewel Krasner zijn rekeningen betaalt met zijn meer traditionele werk, heeft abstracte fotografie altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn artistieke reis. “Ik ben altijd al bezig geweest met abstract werk, al sinds mijn middelbare schooltijd en tijdens mijn studie,” vertelt Krasner aan PetaPixel. “Het is altijd iets geweest wat ik leuk vond om te doen en dat is de basis van wat ik nu doe.”

Krasner begon zijn persoonlijke werk op Instagram te delen en raakte geïnspireerd door de positieve reacties en interesse van mensen. Dit motiveerde hem om dagelijks nieuwe foto’s te maken. “Ik draag mijn camera letterlijk overal mee naartoe,” legt Krasner uit. Ook al is hij onderweg naar een evenement, hij maakt altijd tijd voor zijn persoonlijke werk.

Aanvankelijk deelde Krasner zijn abstracte werk naast zijn professionele werk op Instagram. Maar al snel merkte hij dat dit niet goed samenging en splitste hij zijn werk op in twee aparte Instagram-accounts; één voor zijn abstracte foto’s en een tweede voor zijn portret- en evenementenwerk. Hoewel PetaPixel aanvankelijk contact zocht met Krasner vanwege zijn abstracte werk, is er zeker sprake van esthetische overlapping tussen beide accounts, ook al is het onderwerp aanzienlijk verschillend.

Instagram heeft niet alleen invloed gehad op de manier waarop Krasner zijn werk deelt, maar ook op zijn fotografische benadering. Hij begon bewust te experimenteren met verschillende compositietechnieken en het gebruik van horizontale en verticale beelden om een visueel aantrekkelijk portfolio te creëren.

Bob Krasner haalt zijn inspiratie uit verschillende bronnen, waaronder de beroemde fotografen Henri Cartier-Bresson, Arnold Newman en zijn vriend Richard Sandler. Hij waardeert de perfecte composities en het vermogen van deze fotografen om het karakter en de essentie van hun onderwerpen vast te leggen.

Wat Krasner onderscheidt als fotograaf is zijn vermogen om de schoonheid en sereniteit te vinden te midden van de drukte van New York City. Dankzij zijn decennialange ervaring en artistieke flexibiliteit slaagt hij erin om unieke momenten vast te leggen die voor de meeste mensen onopgemerkt blijven.

Om altijd klaar te zijn, maakt Krasner gebruik van een veelzijdig zoomobjectief, een ongewone keuze voor een professionele fotograaf. Hij zweert bij zijn Nikon 28-300mm f/3.5-5.6 lens en prijst de combinatie met zijn geliefde Nikon D850 camera.

Als het op fotografie aankomt, is er geen formule voor succes. Het vergt geluk, voorbereiding en ervaring. Bob Krasner bewijst dat abstracte fotografie een belangrijke plaats kan innemen in de wereld van professionele fotografie, en dat je altijd je eigen stijl en visie moet volgen, zelfs als je rekeningen moet betalen.

De wereld van professionele fotografie

Vraag: Wat heeft Bob Krasner kunnen doen om zichzelf tientallen jaren in de wereld van professionele fotografie staande te houden?
Antwoord: Naast betaalde opdrachten heeft Bob Krasner ook een gepassioneerde fanbase opgebouwd met zijn dagelijkse abstracte foto’s op Instagram.

Vraag: Wat is het onderwerp van zijn nieuwe boek?
Antwoord: Het onderwerp van Bob Krasner’s nieuwe boek, The Archive No. 7, zijn zijn abstracte foto’s.

Vraag: Waar is het boek verkrijgbaar?
Antwoord: Het boek is verkrijgbaar in beperkte oplage via Quiet Lunch’s The Collector’s Corner.

Abstracte fotografie

Vraag: Hoe lang speelt abstracte fotografie al een belangrijke rol in Bob Krasner’s artistieke reis?
Antwoord: Abstracte fotografie speelt al een belangrijke rol in Bob Krasner’s artistieke reis sinds zijn middelbare schooltijd en tijdens zijn studie.

Vraag: Waarom besloot Bob Krasner zijn abstracte werk gescheiden van zijn professionele werk te delen op Instagram?
Antwoord: Bob Krasner merkte dat het delen van zijn abstracte werk naast zijn professionele werk niet goed samenging. Daarom splitste hij zijn werk op in twee aparte Instagram-accounts.

Vraag: Hoe heeft Instagram de fotografische benadering van Bob Krasner beïnvloed?
Antwoord: Instagram heeft Bob Krasner aangemoedigd om te experimenteren met verschillende compositietechnieken en het gebruik van horizontale en verticale beelden om een visueel aantrekkelijk portfolio te creëren.

Inspiratie en werkwijze

Vraag: Uit welke bronnen haalt Bob Krasner inspiratie voor zijn werk?
Antwoord: Bob Krasner haalt inspiratie uit de beroemde fotografen Henri Cartier-Bresson, Arnold Newman en zijn vriend Richard Sandler.

Vraag: Wat onderscheidt Bob Krasner als fotograaf?
Antwoord: Bob Krasner onderscheidt zich als fotograaf door zijn vermogen om schoonheid en sereniteit te vinden te midden van de drukte van New York City.

Vraag: Welke apparatuur gebruikt Bob Krasner voor zijn fotografiewerk?
Antwoord: Bob Krasner maakt gebruik van een Nikon 28-300mm f/3.5-5.6 lens in combinatie met zijn Nikon D850 camera.

Abstracte fotografie en professionele succes

Vraag: Wat vergt het om succesvol te zijn in de wereld van fotografie volgens Bob Krasner?
Antwoord: Volgens Bob Krasner vergt succes in de wereld van fotografie geluk, voorbereiding en ervaring. Hij bewijst dat abstracte fotografie een belangrijke plaats kan innemen in de wereld van professionele fotografie en dat het belangrijk is om je eigen stijl en visie te volgen, zelfs als je rekeningen moet betalen.

Suggestie voor verwante link: Quiet Lunch’s The Collector’s Corner.