De rol van kunst in het universitaire landschap

Rachel Teagle, oprichter van het Jan Shrem en Maria Manetti Shrem Museum of Art, vertelt aan Chancellor Gary S. May dat het stimuleren van creativiteit in verschillende disciplines een integraal onderdeel is van de universitaire ervaring. Teagle speelde een belangrijke rol bij de planning, bouw en opening van het Manetti Shrem Museum in 2016. Naast eerdere curatoriële functies bij het San Francisco Museum of Modern Art en de Anderson Collection, was Teagle ook uitvoerend directeur van het New Children’s Museum in San Diego en curator bij het Museum of Contemporary Art San Diego.

In een levendig gesprek benadrukt Teagle de wereldwijde invloed van UC Davis op de kunsten, waaronder de recente deelname van professor Beatriz Cortez aan de prestigieuze Biënnale van Venetië in Italië. Teagle zet zich in om het beeld te veranderen dat UC Davis zich uitsluitend richt op wetenschap, technologie, techniek en wiskunde (STEM) door ervoor te zorgen dat “elke student kunst ervaart tijdens zijn tijd aan UC Davis”.

Een van de aankomende kunstervaringen waar Teagle op wijst, is de Arts and Humanities Graduate Exhibition op 6 juni, evenals de tentoonstelling “Hatched: The Making of Robert Arneson’s Eggheads” in het museum. Dit is onderdeel van de doorlopende Year of the Eggheads-campagne ter viering van het kunstwerk van Robert Arneson.

Luister ook naar het “hot seat” gedeelte, waar Teagle en May alles bespreken, van jazzmuzikant Pharoah Sanders tot de artiesten achter de klassieke albums van Marvin Gaye. Teagle deelt ook dat ze gelooft dat er één kunstwerk is dat je leven kan veranderen wanneer je het persoonlijk aanschouwt.

Deze conversatie benadrukt de waarde die kunst heeft binnen het academische landschap en hoe het de traditionele focus op wetenschap en technologie kan verrijken. Het brengt verschillende disciplines binnen de universiteit samen en zorgt voor een bredere educatieve ervaring voor studenten. UC Davis toont hiermee aan dat kunst een essentiële rol speelt in het bevorderen van creativiteit en het cultiveren van een holistische benadering van het onderwijs.

Veelgestelde vragen (FAQ) over de waarde van kunst in het academische landschap

1. Wat is het Jan Shrem en Maria Manetti Shrem Museum of Art?
Het Jan Shrem en Maria Manetti Shrem Museum of Art is een kunstmuseum opgericht door Rachel Teagle, dat een belangrijke rol speelt in het bevorderen van kunst en creativiteit op de UC Davis-campus.

2. Wat zijn de belangrijkste functies van Rachel Teagle?
Rachel Teagle is de oprichter van het Manetti Shrem Museum of Art en heeft ook curatoriële functies bekleed bij het San Francisco Museum of Modern Art, de Anderson Collection en het Museum of Contemporary Art San Diego.

3. Hoe probeert Teagle het beeld te veranderen van UC Davis als een instelling die zich uitsluitend richt op wetenschap en technologie?
Teagle streeft ernaar ervoor te zorgen dat elke student kunst ervaart tijdens zijn tijd aan UC Davis. Ze gelooft dat kunst een integraal onderdeel is van de universitaire ervaring en dat het de traditionele focus op wetenschap en technologie kan verrijken.

4. Welke aankomende kunstervaringen worden genoemd in het artikel?
Een van de genoemde kunstervaringen is de Arts and Humanities Graduate Exhibition op 6 juni, evenals de tentoonstelling “Hatched: The Making of Robert Arneson’s Eggheads” in het museum. Deze tentoonstelling maakt deel uit van de Year of the Eggheads-campagne, die het kunstwerk van Robert Arneson viert.

5. Wat wordt besproken in het “hot seat” gedeelte van het gesprek?
In het “hot seat” gedeelte bespreken Teagle en Chancellor Gary S. May verschillende onderwerpen, waaronder jazzmuzikant Pharoah Sanders en de artiesten achter de klassieke albums van Marvin Gaye. Teagle deelt ook haar geloof dat er één kunstwerk is dat je leven kan veranderen wanneer je het persoonlijk aanschouwt.

6. Wat is de boodschap van dit gesprek?
Dit gesprek benadrukt de waarde van kunst in het academische landschap en hoe het de traditionele focus op wetenschap en technologie kan verrijken. Het toont aan dat kunst een essentiële rol speelt in het bevorderen van creativiteit en het cultiveren van een holistische benadering van het onderwijs.

Gerelateerde link:
Website van het Jan Shrem en Maria Manetti Shrem Museum of Art