Donatie van $1 miljoen aan het Leepa-Rattner Museum of Art

Mary Mitchell Avery en haar broer, Dewey Mitchell, hebben onlangs $1 miljoen gedoneerd aan het Leepa-Rattner Museum of Art bij St. Petersburg College als eerbetoon aan hun overleden broer James W. Mitchell Jr., een galeriehouder uit Tampa.

James, die samen met zijn moeder Dorothy Mitchell fervente kunstliefhebbers waren, speelde een cruciale rol in de ondersteuning van de kunstwereld, zowel in de regio als daarbuiten.

Een van de opmerkelijke bijdragen van James en zijn moeder was het beschikbaar stellen van galerieruimte voor de Berghoff-Cowden Editions-printwerkplaats. Vandaag de dag herbergt het museum op de Tarpon Springs Campus van SPC de Dorothy Mitchell Collectie, met daarin het complete archief van prints geproduceerd door Lois Berghoff en Dorothy Cowden, evenals andere prentkunstenaars.

De bijdrage van Mary Mitchell Avery en Dewey Mitchell zal een blijvende impact hebben op het museum en de artistieke gemeenschap. Met deze donatie kunnen het Leepa-Rattner Museum of Art en St. Petersburg College hun educatieve en tentoonstellingsprogramma’s verder uitbreiden, waardoor ze meer mensen kunnen inspireren en betrekken bij de kunst.

Deze gulle donatie benadrukt ook de waarde van kunst en cultureel erfgoed. Het herinnert ons eraan hoe kunst ons leven verrijkt en hoe het ondersteunen van kunstinstituten kan bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de gemeenschap.

De schenking van Mary Mitchell Avery en Dewey Mitchell is een eerbetoon aan de nalatenschap van hun broer en een erkenning van de impact die hij heeft gehad op de kunstwereld. Het zal een blijvende herinnering zijn aan zijn liefde voor kunst en zijn inzet om kunstenaars en kunstinstellingen te ondersteunen.

Deze donatie inspireert hopelijk anderen om ook bij te dragen aan de kunstwereld en om kunst een centrale plaats te geven in onze samenleving. Want kunst is niet alleen mooi, het is ook een krachtig middel om te verbinden, te inspireren en te laten reflecteren op de wereld om ons heen.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat was de bijdrage van James W. Mitchell Jr. en zijn moeder Dorothy Mitchell aan de kunstwereld?
James en zijn moeder stelden galerieruimte beschikbaar voor de Berghoff-Cowden Editions-printwerkplaats en zetten zich in voor het ondersteunen van kunstenaars en kunstinstellingen.

2. Wat bevat de Dorothy Mitchell Collectie in het Leepa-Rattner Museum of Art?
De collectie bevat het complete archief van prints geproduceerd door Lois Berghoff en Dorothy Cowden, evenals andere prentkunstenaars.

3. Wat is de impact van de donatie van Mary Mitchell Avery en Dewey Mitchell?
De donatie zal een blijvende impact hebben op het museum en de artistieke gemeenschap doordat het Leepa-Rattner Museum of Art en St. Petersburg College hun educatieve en tentoonstellingsprogramma’s verder kunnen uitbreiden.

4. Wat benadrukt deze gulle donatie?
De donatie benadrukt de waarde van kunst en cultureel erfgoed en herinnert ons eraan hoe kunst ons leven verrijkt. Het ondersteunen van kunstinstituten draagt bij aan de groei en ontwikkeling van de gemeenschap.

Gerelateerde links:
Doe een gift aan het St. Petersburg College Foundation
Leepa-Rattner Museum of Art