Duurzame woning van Olson Kundig en Aro Homes zet nieuwe standaard voor milieuvriendelijkheid

Het in New York gevestigde architectenbureau Olson Kundig en de start-up Aro Homes uit San Francisco hebben de handen ineengeslagen om een prefab eengezinswoning te creëren die beweert geen negatieve invloed op het klimaat te hebben. Het prototype van deze woning, gelegen in Mountain View, Californië, is zojuist verkocht voor $4,2 miljoen.

Deze prijzige woning heeft verschillende milieuvriendelijke kenmerken, waaronder een optimale zonoriëntatie, zonnepanelen op het dak en hergebruik van grijs water. Dit laatste vermindert het waterverbruik van de woning tot wel 45% in vergelijking met een standaard woning. Volgens Olson Kundig compenseren deze kenmerken de carbon footprint van de woning binnen 16 jaar.

De 3000 vierkante meter grote woning met vier slaapkamers wordt gedeeltelijk offsite gebouwd, waardoor er minder energie wordt gebruikt dan wanneer het volledig ter plaatse zou worden gebouwd. Volgens Olson Kundig gebruikt dit proces 67% minder energie dan de energieprestatiedoelstelling van het American Institute of Architects (AIA) voor het jaar 2030.

“Deze eerste Arohome is een van de meest milieuverantwoorde huizen die Olson Kundig ooit heeft ontworpen. Het is ook ontworpen om beter te presteren dan de meeste vergelijkbare woningen door een energieopbrengst te hebben die hoger is dan nul en over het geheel genomen klimaatneutraal te zijn, terwijl het een hoog niveau van design, vakmanschap en materiaalkwaliteit behoudt,” aldus Blair Payson, principal en eigenaar bij Olson Kundig.

Naast Olson Kundig hebben ook andere bedrijven in de Verenigde Staten prefab huizen omarmd als een methode om milieuvriendelijker te bouwen, waaronder S2A Modular, Clayton Homes en Deltec Homes. Prefab constructie maakt het hele proces efficiënter en gestroomlijnder.

Hoewel veel duurzame woningen zo klein mogelijk worden ontworpen om zo min mogelijk energie te gebruiken, wil Aro Homes laten zien dat grote woningen voor een hele familie ook milieuvriendelijke functies kunnen bevatten.

Natuurlijk zijn er ook stappen die je kunt nemen om de ecologische voetafdruk van je eigen huis zo klein mogelijk te maken, zelfs als je geen $4,2 miljoen te besteden hebt aan een vier slaapkamer huis in de Bay Area. Denk hierbij aan het isoleren van je woning, overstappen naar een inductiekookplaat of fornuis en het installeren van een warmtepomp.

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van cool nieuws en praktische tips die het gemakkelijk maken om zelf iets goeds te doen voor de planeet.

FAQ:
1. Wat zijn de milieuvriendelijke kenmerken van de prefab eengezinswoning?
– De woning heeft een optimale zonoriëntatie, zonnepanelen op het dak en maakt gebruik van grijs water, waardoor het waterverbruik met 45% wordt verminderd.

2. Hoe compenseert de woning zijn carbon footprint?
– Volgens Olson Kundig compenseren de milieuvriendelijke kenmerken van de woning de carbon footprint binnen 16 jaar.

3. Hoeveel energie wordt bespaard door het offsite bouwproces?
– Het offsite bouwproces gebruikt 67% minder energie dan de energieprestatiedoelstelling van het American Institute of Architects (AIA) voor het jaar 2030.

4. Welke andere bedrijven in de Verenigde Staten omarmen prefab constructie?
– Andere bedrijven die prefab huizen omarmen zijn onder andere S2A Modular, Clayton Homes en Deltec Homes.

5. Kan een grote woning ook milieuvriendelijke functies bevatten?
– Ja, de prefab eengezinswoning laat zien dat grote woningen voor een hele familie ook milieuvriendelijke functies kunnen bevatten.

Definitions:
– Prefab: Voorgefabriceerd, waarbij delen van een constructie in een fabriek vooraf worden vervaardigd en vervolgens op de bouwplaats worden gemonteerd.
– Carbon footprint: De totale hoeveelheid broeikasgassen die wordt uitgestoten door individuen, organisaties of producten, die bijdragen aan de opwarming van de aarde.

Suggested related link:
Olson Kundig
Aro Homes