Een Cantilever-betonluifel biedt beschutting aan nieuwe entree van uitbreiding naar modernistische woning in Ardèche

In het zuiden van Frankrijk, in een klein dorpje, is een moderne woning uitgebreid met een nieuwe entree en extra slaapkamers. Het huis, oorspronkelijk gebouwd in 2007 als vakantiehuis, bestaat uit drie aparte gebieden die verbonden zijn door een externe route.

Het doel van de uitbreiding was om de woning te verenigen en een meer intieme sfeer te creëren. Het Parijse Alors Studio ontwierp een interne gang die de blokken van het huis met elkaar verbindt, evenals een nieuwe ingang. De entree is voorzien van een cantilever-betonluifel, die een axis creëert die leidt naar het centrale blok van het huis.

De nieuwe slaapkamers zijn georganiseerd rondom een klein terras dat uitzicht biedt op een bestaande droge stenen muur in de achtertuin. De woonkamer, eetkamer en keuken in het centrale blok kijken uit op een geplaveid terras dat gedeeltelijk wordt beschermd door een luifel.

Het ontwerp van de uitbreiding weerspiegelt de modernistische stijl van het oorspronkelijke huis, maar behoudt ook de kenmerkende architectuur van de regio Ardèche. De betonnen oppervlakken worden zachter gemaakt door ingebouwde opbergruimte en raambanken afgewerkt in donker hout.

“We wilden dezelfde blootgestelde betonmaterialen gebruiken op de gevels, vloer en plafond, maar een heel andere sfeer creëren”, legde Baptiste Fleury, mede-oprichter van Alors Studio, uit. “De uitbreiding moet rustiger en intiemer aanvoelen.”

Deze modernistische uitbreiding biedt niet alleen extra ruimte voor de bewoners, maar creëert ook een nieuwe centrale ruimte die de afzonderlijke elementen van de woning met elkaar verbindt. Het gebruik van beton en de aandacht voor het landschap om de woning heen geven het project een uniek karakter.

Dit project toont aan hoe een uitbreiding kan worden ontworpen met respect voor de oorspronkelijke architectuur, maar toch een nieuwe atmosfeer kan creëren die past bij de behoeften en wensen van de bewoners. Het resultaat is een harmonieuze samenkomst van modernisme en regionale tradities.

Veelgestelde vragen (FAQ’s):

1. Waar werd de moderne woning uitgebreid?
De moderne woning werd uitgebreid in een klein dorpje in het zuiden van Frankrijk.

2. Wat was het doel van de uitbreiding?
Het doel van de uitbreiding was om de woning te verenigen en een meer intieme sfeer te creëren.

3. Wie heeft de interne gang en de nieuwe ingang ontworpen?
De interne gang en de nieuwe ingang zijn ontworpen door het Parijse Alors Studio.

4. Wat is een cantilever-betonluifel?
Een cantilever-betonluifel is een betonnen luifel die uitsteekt zonder zichtbare ondersteuning aan de voorkant.

5. Hoe zijn de nieuwe slaapkamers georganiseerd?
De nieuwe slaapkamers zijn georganiseerd rondom een klein terras dat uitzicht biedt op een bestaande droge stenen muur in de achtertuin.

6. Welke architecturale elementen zijn behouden gebleven in het ontwerp van de uitbreiding?
Het ontwerp van de uitbreiding behoudt de modernistische stijl van het oorspronkelijke huis, evenals de kenmerkende architectuur van de regio Ardèche.

7. Hoe is de betonnen oppervlakte zachter gemaakt?
De betonnen oppervlakken worden zachter gemaakt door ingebouwde opbergruimte en raambanken afgewerkt in donker hout.

8. Wat is het unieke karakter van het project?
Het gebruik van beton en de aandacht voor het landschap geven het project een uniek karakter.

Suggesties voor gerelateerde links:
Alors Studio – De officiële website van Alors Studio, het architectenbureau verantwoordelijk voor het ontwerpen van de uitbreiding.
Modernisme – Meer informatie over de modernistische architectuurstijl.
Ardèche – Informatie over de regio Ardèche in Frankrijk.