Een Modern Rustiek Huis in de Berkshires

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste stijl te omschrijven als je nog nooit eerder een huis hebt gebouwd. Dat was het dilemma waar Aimee en Andy Bevacqua voor stonden toen ze met pensioen gingen en naar de Berkshires verhuisden. Gelukkig vonden ze de hulp van interieurontwerpster Carly Shafiroff, oprichter van Carly Jane Design.

Tijdens het ontdekkingsproces ontdekte Shafiroff dat het echtpaar hield van rustieke elementen met strakke lijnen en kleurrijke accenten. Deze combinatie zorgde voor een leuke twist. Het resultaat is een interieur dat de landschappen en levensstijl van de Berkshires weerspiegelt: fris, modern maar ook ontspannen, met zachte en gezellige details.

De belangrijkste ruimtes in het open concept plan, met met de hand verouderde grenen balken aan het plafond en knoestig wit eikenhouten vloeren in een rijke bruine kleur, vangen perfect de esthetiek van het huis. De woonkamer, met de stenen open haard als middelpunt, is hiervan een goed voorbeeld. In plaats van de standaard haarden van leisteen in dezelfde grijze tint, koos Shafiroff voor een open haard gemaakt van twee verschillende soorten graniet in verschillende vormen. Dit creëert een gevoel alsof de stenen willekeurig zijn verzameld en geplaatst.

De inrichting van het huis weerspiegelt de liefde van het echtpaar voor handgemaakt houten meubilair. Shafiroff heeft samengewerkt met New Englandse ambachtslieden om belangrijke stukken te creëren. Peter Sandback, een houtbewerker uit New Hampshire, ontwierp bijvoorbeeld een grote walnoot salontafel met een patroon van ingeslagen spijkers dat doet denken aan de bomen buiten. Sandback heeft ook het keukenblok gemaakt van gezellig alderhout.

In de eetkamer is het pronkstuk een tafel met trestle-poten, gemaakt door Erik O.F. Schutz, een lokale meubelmaker. Samen met Shafiroff en de Bevacquas gingen ze op zoek naar de perfecte plak levend randnotenhout bij Berkshire Products. Dit proces betrekt de klant actief bij het ontwerpproces en zorgt voor unieke stukken die passen bij de omgeving van de Berkshires.

De kleuren uit het kleurenschema van Shafiroff zijn door het hele huis te vinden. Pruimenkleurige stoelen zorgen voor een contrast aan het einde van de eettafel en in de 24-voet hoge, zonovergoten hal hangt een weelderige, bordeauxrode Missoni loper. Verellen banken en stoelen bieden verschillende zitopties in de serre, waar Andy het grootste deel van zijn tijd doorbrengt, en in de woonkamer.

De keuken introduceert een ander materiaal, namelijk met olie ingewreven bronzen warmgewalst staal voor de afzuigkap. Het metalen oppervlak trekt de aandacht zonder teveel op te vallen, wat belangrijk was voor Shafiroff, die koper als te opzichtig beschouwde in combinatie met de donkergroene kasten. Het subtiele bronzen staal past bij het romige beige kwartsiet dat Aimee heeft gekozen voor het aanrechtblad eronder.

De slaapkamers van het echtpaar stralen ook warmte en kleur uit. Andy’s kamer heeft een mannelijke uitstraling met rokerig groen lambrisering, een hoofdeinde van levend randnotenhout, nachtkastjes met leren handgrepen en gestreepte lampenkappen. Aimee’s slaapkamer heeft een gracieuze hemelbed, gordijnen in ton-sur-ton bladmotief, een strakke, ingebouwde walnoot make-up tafel gemaakt door Schutz en een stoel bekleed met een weelderige bloemenstof.

Hoewel het echtpaar aanvankelijk geen specifieke stijlvoorkeuren had, sluit het eindresultaat perfect aan bij hun levensstijl, smaak en omgeving. Het huis is gezellig en uitnodigend, en weerspiegelt de persoonlijkheid van de bewoners.

FAQ:

1. Wat voor stijl heeft het interieur van het huis van Aimee en Andy Bevacqua?
Het interieur van het huis combineert rustieke elementen met strakke lijnen en kleurrijke accenten, wat zorgt voor een frisse, moderne en ontspannen uitstraling.

2. Welke materialen zijn gebruikt in het interieur?
Het interieur maakt gebruik van met de hand verouderde grenen balken, knoestig wit eikenhouten vloeren, twee verschillende soorten graniet voor de open haard, handgemaakt houten meubilair en met olie ingewreven bronzen warmgewalst staal voor de afzuigkap in de keuken.

3. Wie heeft samengewerkt met interieurontwerpster Carly Shafiroff om belangrijke stukken meubilair te creëren?
Carly Shafiroff heeft samengewerkt met New Englandse ambachtslieden, waaronder Peter Sandback en Erik O.F. Schutz, om belangrijke stukken meubilair te creëren.

4. Waar kan ik meer informatie vinden over Carly Jane Design?
Voor meer informatie over Carly Jane Design kun je hier klikken.

5. Waar kan ik meer informatie vinden over Berkshire Products?
Voor meer informatie over Berkshire Products kun je hier klikken.

6. Welke kleuren zijn gebruikt in het interieur?
De kleurenschema’s van Shafiroff zijn onder andere te vinden in de pruimenkleurige stoelen, de bordeauxrode Missoni loper en de Verellen banken en stoelen.

7. Hoe zijn de slaapkamers van het echtpaar ingericht?
De slaapkamer van Andy heeft een mannelijke uitstraling met rokerig groen lambrisering, een hoofdeinde van levend randnotenhout, nachtkastjes met leren handgrepen en gestreepte lampenkappen. De slaapkamer van Aimee heeft onder andere een gracieuze hemelbed, gordijnen in ton-sur-ton bladmotief en een strakke, ingebouwde walnoot make-up tafel gemaakt door Erik O.F. Schutz.

8. Hoe zou je de algehele uitstraling van het huis beschrijven?
Het huis is gezellig, uitnodigend en weerspiegelt de persoonlijkheid en levensstijl van de bewoners.

Definities:

– Interieurontwerpster: Een professional die zich bezighoudt met het plannen, ontwerpen en creëren van functionele en esthetisch aantrekkelijke interieurs voor woningen, kantoren, winkels, etc.
– Rustieke elementen: Elementen die betrekking hebben op het landelijke, natuurlijke, traditionele en ambachtelijke aspect van interieurontwerp. Denk bijvoorbeeld aan houten balken, ruwe texturen en natuurlijke kleuren.
– Strakke lijnen: Rechte lijnen en geometrische vormen die een modern en gestroomlijnd uiterlijk creëren.
– Kleurrijke accenten: Felgekleurde elementen die contrasteren met de algemene kleurenschema’s en een levendigheid en speelsheid toevoegen.
– Open concept plan: Een ontwerpbenadering waarbij verschillende ruimtes in een huis worden gecombineerd tot één grote open ruimte, waardoor een gevoel van ruimtelijkheid en gemeenschappelijkheid ontstaat.
– Verouderde grenen balken: Balken gemaakt van grenenhout dat kunstmatig is verouderd om een verweerd en rustiek uiterlijk te creëren.
– Knoestig wit eikenhouten vloeren: Vloeren gemaakt van wit eikenhout dat knoesten bevat, wat zorgt voor een natuurlijke en karakteristieke uitstraling.
– Levend randnotenhout: Hout waarbij de natuurlijke rand van het hout bewaard is gebleven, waardoor een levendige en organische uitstraling ontstaat.
– Ton-sur-ton bladmotief: Een ontwerptechniek waarbij verschillende tinten van dezelfde kleur worden gecombineerd om een subtiel patroon te creëren.
– Weelderige bloemenstof: Een stof met een overvloedig en gedetailleerd bloemenpatroon.