Een onverwachte draai aan je interieur met rood

Heb je genoeg van de saaie uitstraling van je woonkamer? Is je slaapkamer een beetje saai? En je badkamer, kan die wel wat meer flair gebruiken? Probeer dan eens iets roods toe te voegen.

Dat is tenminste de theorie van ontwerper Taylor Migliazzo Simon. In een recente TikTok-video, die bijna een miljoen keer is bekeken, legt ze haar idee uit.

“De ‘onverwachte rode’ theorie houdt in dat je iets roods, groot of klein, toevoegt aan een kamer waar het totaal niet bij past, en het automatisch beter laat uitzien,” aldus de 30-jarige Migliazzo Simon aan het begin van de video.

Vervolgens laat ze zien hoe de kleur rood wordt toegepast in kamers waar het in eerste instantie niet lijkt te passen. Zo laat ze een overwegend groene badkamer zien met een paar rode wastafels en een hotelgang met paarse muren en rode deuren.

“Ik pleit ervoor om rood als een neutrale kleur te beschouwen,” zegt ze, “omdat het gewoon goed staat bij alles.”

Hoewel het misschien een gewaagde keuze lijkt om rood toe te voegen aan een ruimte waar het niet bij past, kan het wellicht voor een verrassend effect zorgen. Door het contrast kan de ruimte levendiger en interessanter worden.

Dus als je op zoek bent naar een manier om je interieur nieuw leven in te blazen, overweeg dan eens om iets roods toe te voegen. Wie weet zorgt het voor de gewenste verandering en een frisse perspectief op je eigen huis. Probeer het eens en ontdek het zelf!

Veelgestelde vragen over de ‘onverwachte rode’ interieurtheorie:

1. Wat houdt de ‘onverwachte rode’ theorie in?
De ‘onverwachte rode’ theorie houdt in dat je iets roods, groot of klein, toevoegt aan een kamer waar het totaal niet bij past, en het automatisch beter laat uitzien.

2. Wie heeft deze theorie bedacht?
Deze interieurtheorie is bedacht door ontwerper Taylor Migliazzo Simon.

3. Waarom zou ik rood toevoegen aan een ruimte waar het niet bij past?
Hoewel het misschien een gewaagde keuze lijkt, kan het toevoegen van rood aan een ruimte waar het niet bij past, voor een verrassend effect zorgen. Het contrast kan de ruimte levendiger en interessanter maken.

4. Wat voor effect kan het toevoegen van rood hebben?
Het toevoegen van rood kan je interieur nieuw leven inblazen en zorgen voor een frisse perspectief op je eigen huis.

5. Waarom wordt rood gezien als een neutrale kleur volgens Taylor Migliazzo Simon?
Taylor Migliazzo Simon pleit ervoor om rood als een neutrale kleur te beschouwen omdat het goed staat bij alles.

Belangrijke termen:
– ‘Onverwachte rode’ theorie: Het idee om iets roods toe te voegen aan een ruimte waar het niet bij past om deze beter te laten uitzien.
– Neutrale kleur: Een kleur die goed samengaat met andere kleuren en geen sterke invloed heeft op het totale kleurenschema van een ruimte.

Suggesties voor gerelateerde links:
Interieurdesign
Wooninspiratie