Een Uniek Huis dat In Dialoog staat met de Natuur

De woonwijk La Granjilla, gelegen ten noorden van het metropolitaanse gebied van Madrid, is een oase van dichte bossen te midden van omringende landbouwgronden. Het is in deze prachtige omgeving dat het Silos 8 House is ontstaan, een woning die harmonieert met de natuurlijke schoonheid van de plek.

Om te voldoen aan de beperkte afmetingen van het perceel en de stedenbouwkundige voorschriften moest het huis compact worden ontworpen. Dit resulteerde in twee verschillende constructieve oplossingen die met elkaar in dialoog gaan. Enerzijds is er de zware, stereotomische oplossing, verankerd in de grond en vervaardigd uit zichtbaar beton. Het gebruik van verschillende texturen en diepe openingen versterkt de massa van het gebouw en integreert het in het omliggende landschap.

Anderzijds is er de tectonische oplossing, losgekoppeld van de grond en visueel lichter. Deze oplossing maakt gebruik van isolatiepanelen in plaats van traditionele zware bouwmaterialen, waardoor het gebouw een luchtig karakter krijgt. De samensmelting van deze twee oplossingen creëert niet alleen interessante volumes, maar ook open ruimtes die de relatie tussen binnen en buiten mogelijk maken.

Binnenin wordt de nadruk gelegd op een neutrale en uniforme esthetiek, met veel wit en natuurlijke verlichting. De ruimte wordt gekenmerkt door de vele boeken en objecten die de bewoners in de loop der jaren over de hele wereld hebben verzameld. Dankzij het compacte ontwerp kunnen schuifdeuren worden gebruikt om de indeling van de ruimte aan te passen en het huis als één geheel te ervaren.

Het exterieur van het huis reageert op het veranderende licht van de dag en de seizoenen door middel van texturen en schaduwen. Het fungeert ook als een scherm voor de schaduwspellen die worden geprojecteerd door de omliggende bomen. Daarentegen is het interieur continu en abstract, wachtend om tot leven te worden gebracht door het dagelijkse leven en de herinneringen van de bewoners.

Het Silos 8 House is een uniek en inspirerend voorbeeld van architectuur die in harmonie staat met de natuurlijke omgeving. Het toont aan dat compacte woningen niet saai of beperkend hoeven te zijn, maar juist de mogelijkheid bieden om een levendige en dynamische leefruimte te creëren.

FAQ:

1. Waar is het Silos 8 House gelegen?
Het Silos 8 House is gelegen in de woonwijk La Granjilla, ten noorden van het metropolitaanse gebied van Madrid.

2. Hoe is het Silos 8 House ontworpen?
Vanwege de beperkte afmetingen van het perceel en de stedenbouwkundige voorschriften moest het huis compact worden ontworpen. Dit resulteerde in twee verschillende constructieve oplossingen die met elkaar in dialoog gaan.

3. Wat zijn de twee constructieve oplossingen van het Silos 8 House?
Enerzijds is er de zware, stereotomische oplossing, verankerd in de grond en vervaardigd uit zichtbaar beton. Anderzijds is er de tectonische oplossing, losgekoppeld van de grond en visueel lichter.

4. Hoe ziet het interieur van het huis eruit?
Het interieur van het huis heeft een neutrale en uniforme esthetiek, met veel wit en natuurlijke verlichting. Er zijn veel boeken en objecten verzameld door de bewoners, wat zorgt voor een persoonlijke touch.

5. Hoe reageert het exterieur van het huis op het licht en de seizoenen?
Het exterieur van het huis reageert op het veranderende licht van de dag en de seizoenen door middel van texturen en schaduwen. Het fungeert ook als een scherm voor de schaduwspellen geprojecteerd door de omliggende bomen.

6. Wat toont het Silos 8 House aan?
Het Silos 8 House toont aan dat compacte woningen niet saai of beperkend hoeven te zijn. Ze bieden juist de mogelijkheid om een levendige en dynamische leefruimte te creëren.

Belangrijke termen:
– Silos 8 House: Het huis dat in harmonie staat met de natuurlijke omgeving.
– Stereotomische oplossing: Een constructieve oplossing waarbij het gebouw verankerd is in de grond en vervaardigd uit zichtbaar beton.
– Tectonische oplossing: Een constructieve oplossing waarbij het gebouw losgekoppeld is van de grond en visueel lichter is.

Gerelateerde link:
Website van het Silos 8 House