Een unieke ruimte voor artistieke uitwisseling in Xalapa

Ik heb onlangs een bezoek gebracht aan Xalapa om mijn familie te zien en kwam terecht bij het atelier van Fowler. Hij noemde het meteen mijn tweede thuis en samen liepen we door een prachtige tuin waar hij evenementen organiseert.

Fowler’s visie gaat echter veel verder dan alleen het aanbieden van accommodatie. Het is een geïntegreerde culturele uitwisseling waarbij Fowler samenwerkt met lokale kunstenaars om internationale samenwerkingen en evenementen te bevorderen.

Voorheen was Fowler’s café, Bundo, op nog geen 10 minuten loopafstand van het atelier gevestigd en bood een scala aan drankjes en snacks, met als specialiteit ovengebakken pizza’s. Xalapa staat bekend om zijn fantastische culinaire scene, dus het is geen verrassing dat het café populair was. Binnenkort verhuist het café naar Huerto, waardoor bezoekende kunstenaars ter plaatse kunnen genieten van heerlijke maaltijden.

Huerto heeft hoge plafonds en aardse tinten die een moderne, minimalistische Mexicaanse sfeer uitstralen. Het lagere gedeelte van de leefruimte heeft in totaal vijf kamers, waaronder een eetgedeelte, loungespace, kantoor, slaapkamer en keuken. Fowler’s eigen woonruimte bevindt zich naast de tuin. Tijdens de rondleiding ontmoette ik twee lokale kunstenaars die in de buitenlucht op het terras ideeën uitwisselden in het Spaans, voordat ze overschakelden naar het Engels om zichzelf aan mij voor te stellen.

Een belangrijk onderdeel van Fowler’s visie is het bieden van een caféruimte voor zowel lokale bewoners als bezoekende kunstenaars. Het vorige café, Bundo, serveerde een verscheidenheid aan verse gerechten. Fowler is nu van plan om Bundo te verhuizen. Het is een ruimte vol potentieel, waar kunstenaars met diverse achtergronden met elkaar kunnen samenkomen en elkaar kunnen inspireren. Daarnaast biedt het ook rust en privacy aan degenen die behoefte hebben aan een frisse omgeving.

Naast kunstenaars uit de Bay Area in Noord-Californië, komen ook andere lokale kunstenaars en Mexicanen uit andere delen van het land naar Huerto. De missie van Fowler is om een internationale uitwisseling tussen kunstenaars tot stand te brengen en werk van Bay Area-schrijvers en schilders te delen met de lokale bevolking in Xalapa.

Deze zomer zullen Ayodele Nzinga, dichteres en ereburger van Oakland, en Tongo Eisen-Martin, dichter des vaderlands van San Francisco, een bezoek brengen aan Huerto. Nzinga is van plan om een bloemlezing genaamd “The Bridge” samen te stellen, waarin ze gedichten van auteurs uit zowel de Bay Area als Xalapa zal verzamelen, met als hoogtepunt een voordracht in Bundo.

Huerto is dus niet alleen een plek voor Bay Area-kunstenaars, maar ook een ontmoetingspunt voor lokale Xalapeños en Mexicanen uit andere delen van het land. In feite was Javier Peñalosa, een scenarioschrijver en kinderboekenschrijver uit Mexico-Stad, de allereerste gast in Huerto.

FAQ:

Wat is de visie van Fowler?
Fowler’s visie gaat verder dan alleen accommodatie bieden. Het is een geïntegreerde culturele uitwisseling waarbij hij samenwerkt met lokale kunstenaars om internationale samenwerkingen en evenementen te bevorderen.

Waar was het vorige café van Fowler gevestigd?
Het vorige café, genaamd Bundo, was vlakbij het atelier van Fowler gevestigd, op nog geen 10 minuten loopafstand.

Waar verhuist het café naartoe?
Het café verhuist naar Huerto, waardoor bezoekende kunstenaars ter plaatse kunnen genieten van heerlijke maaltijden.

Hoe ziet Huerto eruit?
Huerto heeft hoge plafonds en aardse tinten die een moderne, minimalistische Mexicaanse sfeer uitstralen. Het heeft verschillende kamers, waaronder een eetgedeelte, loungespace, kantoor, slaapkamer en keuken.

Wie kunnen er naar Huerto komen?
Naast kunstenaars uit de Bay Area in Noord-Californië, komen ook andere lokale kunstenaars en Mexicanen uit andere delen van het land naar Huerto.

Wie zijn enkele van de gasten die deze zomer Huerto zullen bezoeken?
Deze zomer zullen Ayodele Nzinga, dichteres en ereburger van Oakland, en Tongo Eisen-Martin, dichter des vaderlands van San Francisco, een bezoek brengen aan Huerto. Ze zullen samenwerken aan een bloemlezing genaamd “The Bridge”.

Wie was de allereerste gast in Huerto?
Javier Peñalosa, een scenarioschrijver en kinderboekenschrijver uit Mexico-Stad, was de allereerste gast in Huerto.

Belangrijke termen/jargon:
– Atelier: een werkplaats of studio waar kunstenaars werken
– Culinaire scene: de gastronomie of eetcultuur van een bepaalde plaats of regio

Gerelateerde links:
xalapa.com
Bundo
bayarea.com
oakland.com
sanfrancisco.com