Een vakantiehuis omgeven door natuur en rust in São Paulo, Brazilië

Het Braziliaanse architectuurstudio DB Arquitetos heeft een vakantiehuis voltooid dat wordt omringd door een houten scherm op een bebost terrein buiten São Paulo, Brazilië.

Het zomerverblijf, genaamd Casa VJC Iporanga, beslaat een oppervlakte van 660 vierkante meter en is gelegen in een residentieel complex in Guarujá, ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten van São Paulo aan de Atlantische kust.
Het huis is in 2023 voltooid door het Braziliaanse team van DB Arquitectos, onder leiding van architect David Basto, en Marina Salles Arquitectura e Interiores, dat eerder het interieur van de woning van de klant in het centrum van São Paulo heeft gerenoveerd.

Het vijf verdiepingen tellende huis is zorgvuldig gestapelde langs een steile helling op een dichtbegroeid terrein.
“Een uitnodiging tot onderdompeling, het ontwerp maakt gebruik van de dubbele laag die de woning omringt, van het palet van natuurlijke materialen toegepast op de basis, tot het bladerdak van bomen – verwijzend naar een boomhut – die een toevluchtsoord suggereert,” aldus het team.
“Dit is de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de rustige levensstijl, een pauze van de stedelijke drukte.”

De lagere verdiepingen bestaan uit privéslaapgedeeltes, omringd door openingen en planten buiten, terwijl de bovenste verdiepingen de sociale ruimtes herbergen, met uitzicht op de boomtoppen en de kustlandschap.
Het tweelaagse dak rust op ronde betonnen kolommen, omlijst door vloer tot plafond glaspanelen in bronzen kleur.
Op de bovenste verdieping bevinden zich de keuken, eetkamer en woonkamer, afgewerkt met een plafond van Cumaru hout en granieten vloeren, wat zorgt voor comfort en lichtheid.

“In de decoratie suggereert de mix van hout, linnen, riet, rotan en keramiek de eenvoud van een authentiek strandhuis, zonder daarbij het gemak van onderhoud en duurzaamheid te vergeten tegen de effecten van tijd en zeelucht,” aldus het team.
De sociale ruimtes openen zich naar een balkon met een zonneterras, een rustieke houten pergola, een buitenkeuken en meubels die zijn geselecteerd om de binnenstukken aan te vullen en een continuïteit te bieden tussen binnen en buiten.

Het vakantiehuis wordt beschermd tegen de elementen door Cumaru houten panelen die rondom de gevel zijn aangebracht.
De suites zijn gedecoreerd in verschillende tinten beige, groen en blauw, geïnspireerd op nautische thema’s.
Wanneer de panelen worden geopend, onthullen ze de verschillende niveaus van het huis.

Met dit prachtige vakantiehuis biedt DB Arquitetos een harmonieuze samensmelting van natuur, rust en modern design, ideaal voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad en in contact willen blijven met de prachtige omgeving van São Paulo.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat is Casa VJC Iporanga?
Casa VJC Iporanga is een vakantiehuis in Brazilië, gelegen in een residentieel complex in Guarujá, ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten van São Paulo aan de Atlantische kust. Het huis is ontworpen door het Braziliaanse architectuurstudio DB Arquitetos en is voltooid in 2023.

2. Hoe groot is Casa VJC Iporanga?
Casa VJC Iporanga heeft een oppervlakte van 660 vierkante meter.

3. Wie heeft de renovatie van het interieur van Casa VJC Iporanga uitgevoerd?
De renovatie van het interieur van Casa VJC Iporanga is uitgevoerd door Marina Salles Arquitectura e Interiores.

4. Hoe is het huis ontworpen?
Het vijf verdiepingen tellende huis is zorgvuldig gestapeld langs een steile helling op een dichtbegroeid terrein. Het ontwerp maakt gebruik van een dubbele laag die de woning omringt, met natuurlijke materialen op de basis en een bladerdak van bomen dat een toevluchtsoord suggereert.

5. Welke ruimtes bevinden zich op de lagere verdiepingen?
De lagere verdiepingen bestaan uit privéslaapgedeeltes, omringd door openingen en planten buiten.

6. Welke ruimtes bevinden zich op de bovenste verdiepingen?
De bovenste verdiepingen herbergen de sociale ruimtes, waaronder de keuken, eetkamer en woonkamer. Deze ruimtes bieden uitzicht op de boomtoppen en het kustlandschap.

7. Hoe wordt het huis beschermd tegen de elementen?
Het vakantiehuis wordt beschermd door Cumaru houten panelen die rondom de gevel zijn aangebracht.

8. Hoe is het interieur van het vakantiehuis gedecoreerd?
Het interieur is gedecoreerd met een mix van hout, linnen, riet, rotan en keramiek, om de eenvoud van een authentiek strandhuis te benadrukken. De decoratie is ontworpen met het oog op onderhoud en duurzaamheid tegen de effecten van tijd en zeelucht.

9. Zijn er buitenruimtes bij het vakantiehuis?
Ja, de sociale ruimtes openen zich naar een balkon met een zonneterras, een rustieke houten pergola, een buitenkeuken en geselecteerde meubels die aansluiten bij het interieur en zorgen voor een continuïteit tussen binnen en buiten.

10. Wat is de ideale doelgroep voor Casa VJC Iporanga?
Casa VJC Iporanga is ideaal voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad en willen genieten van de natuur en rustige omgeving van São Paulo.

Definities:
– DB Arquitetos: Braziliaans architectuurstudio.
– São Paulo: Een stad in Brazilië, gelegen aan de Atlantische kust.
– Guarujá: Een stad in Brazilië, ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten van São Paulo.
– Cumaru: Een soort hardhout dat veel wordt gebruikt in de bouw en constructie.

Gerelateerde links:
DB Arquitetos – Officiële website van DB Arquitetos.
São Paulo – Officiële website van de stad São Paulo.
Guarujá – Officiële website van de stad Guarujá.