EME 157 Studio’s DOMEHOME: Een Nieuwe Kijk op Uitbreiding van Huizen

EME 157 (ontwerpstudio) heeft met het DOMEHOME-project een nieuwe dimensie toegevoegd aan een eengezinswoning in Aravaca, Madrid. Een extra verdieping is toegevoegd om een zelfstandig appartement te creëren voor de zoon van het gezin. De belangrijkste focus van de renovatie lag op het omvormen van het voorheen ongebruikte terras op de bovenste verdieping tot een leefbare ruimte.

Het ontwerpproces begint met de externe verschijning van het huis, waarbij de nadruk ligt op hoe het bestaande bakstenen huis bedekt met vegetatie bekroond kan worden. Om de hoogte in balans te houden zonder overdreven verhoging wordt er gekozen voor een gewelfde vorm, waardoor de interne hoogte wordt verhoogd, er een gevoel van ruimtelijkheid ontstaat en de hoogte van buitenaf minder opvalt.

Om de vloer van het nieuwe gedeelte een unieke uitstraling en isolerende eigenschappen te geven, is er gekozen voor kurk. Dit contrasteert met de stevigheid van de bakstenen in de rest van het huis. Het gewelf is gemaakt van zink, wat aansluit bij de algehele ontwerpaanpak.

Het interieurontwerp is gericht op panoramische uitzichten en bestaat uit 50 vierkante meter op de begane grond, waar de ingang, een slaapkamer en een badkamer zich bevinden. De bovenverdieping van 130 vierkante meter is verdeeld in privé- en openbare ruimtes. De privézone omvat een slaapkamer en een badkamer, terwijl de openbare ruimte een open keuken, eetkamer en woonkamer integreert, met grote noordgerichte ramen. Een grote ronde lichtkoepel, oorspronkelijk bedoeld om de trap te verlichten, zorgt voor veel natuurlijk licht in de ruimte.

Het interieur kenmerkt zich door eenvoudige materialen, zoals mortelvloeren, gepolijst roestvrij staal voor aanrechtbladen en douches, en multiplex en linoleumplaten voor meubels. Het ontwerpteam van EME 157 experimenteert met het contrast tussen koude en warme materialen. De originele betonnen balken en pilaren contrasteren met de nieuwe slanke metalen pilaren in een hemelsblauwe kleur, waardoor ze naadloos opgaan in het adembenemende uitzicht buiten.

Met het DOMEHOME-project heeft EME 157 een woning in Aravaca, Madrid getransformeerd door een extra verdieping toe te voegen voor een zelfstandig appartement. Het huis is bekroond met een kenmerkende gewelfde vorm bedekt met vegetatie. De renovatie heeft het eerder ongebruikte terras op de bovenste verdieping omgevormd tot een functionele leefruimte. Het gewelfde ontwerp zorgt voor een evenwichtige hoogte en biedt de bewoners meer ruimte.

FAQ:

1. Wat is het DOMEHOME-project?
Het DOMEHOME-project is een renovatieproject waarbij een extra verdieping is toegevoegd aan een eengezinswoning in Aravaca, Madrid om een zelfstandig appartement te creëren voor de zoon van het gezin. Het project heeft ook het ongebruikte terras op de bovenste verdieping omgevormd tot een leefbare ruimte.

2. Wat is de nadruk van de renovatie?
De belangrijkste focus van de renovatie was het omvormen van het ongebruikte terras tot een leefbare ruimte. Daarnaast lag er nadruk op het creëren van een evenwichtige hoogte zonder overdreven verhoging.

3. Welk materiaal is gebruikt voor de vloer van het nieuwe gedeelte?
Voor de vloer van het nieuwe gedeelte is er gekozen voor kurk. Dit geeft de vloer een unieke uitstraling en isolerende eigenschappen.

4. Wat is het interieurontwerp van het nieuwe gedeelte?
Het interieurontwerp van het nieuwe gedeelte bestaat uit 50 vierkante meter op de begane grond, met de ingang, een slaapkamer en een badkamer. De bovenverdieping van 130 vierkante meter is verdeeld in privé- en openbare ruimtes. De privézone omvat een slaapkamer en een badkamer, terwijl de openbare ruimte een open keuken, eetkamer en woonkamer integreert, met grote noordgerichte ramen.

5. Welke materialen zijn gebruikt in het interieurontwerp?
Het interieur kenmerkt zich door eenvoudige materialen, zoals mortelvloeren, gepolijst roestvrij staal voor aanrechtbladen en douches, en multiplex en linoleumplaten voor meubels. Er is geëxperimenteerd met het contrast tussen koude en warme materialen, zoals betonnen balken en pilaren in contrast met slanke metalen pilaren in een hemelsblauwe kleur.

Definitions:
– EME 157: Deze term verwijst naar een ontwerpstudiogroep die het DOMEHOME-project heeft uitgevoerd.
– Gewelfde vorm: Een gewelfde vorm verwijst naar een gebogen vorm of boogvormige structuur.
– Kurk: Kurk is een natuurlijk materiaal dat wordt verkregen uit de schors van de kurkeik en wordt gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder vloeren.
– Zink: Zink is een metaal dat vaak wordt gebruikt vanwege zijn corrosiebestendige eigenschappen in verschillende bouwtoepassingen.

Related Links:
DOMEHOME-project