Exploring Memphis and Shelby County: A Summer of Arts and Culture Adventures

Memphis en Shelby County bieden een verscheidenheid aan kunst- en cultuuractiviteiten die perfect zijn om kinderen de hele zomer bezig te houden en betrokken te houden. Hier zijn vijf fantastische opties die plezier combineren met educatieve ervaringen.

1. Kinder Museum van Memphis (CMOM)

Het Kinder Museum van Memphis (CMOM) is een dynamische bestemming waar kinderen kunnen deelnemen aan interactieve tentoonstellingen die creativiteit en nieuwsgierigheid stimuleren. Hoogtepunten zijn onder andere een waterspeelpark, een vliegtuigcockpit en een gesimuleerde supermarkt, onder vele andere. Dit museum is ontworpen om leren door spelen een avontuur te maken voor kinderen van alle leeftijden.

2. Zomerkamp van Carpenter Art Garden

Als je op zoek bent naar een verrijkende zomeractiviteit voor kinderen, bekijk dan het “Just BE” zomerprogramma bij Carpenter Art Garden. Dit programma is ideaal voor studenten in groepen 2-12 en biedt een unieke mogelijkheid om de verbinding tussen kunst en persoonlijke identiteit te verkennen. Ontworpen om kinderen aan te moedigen hun ware zelf te omarmen, daagt “Just BE” het idee uit dat ze zich moeten conformeren aan externe verwachtingen. Voor meer details, bezoek carpenterartgarden.org en ontdek hoe dit programma de creativiteit en zelfexpressie van je kind kan inspireren.

3. Stax Museum of American Soul Music

Het Stax Museum of American Soul Music biedt een diepgaande duik in de geschiedenis en impact van soulmuziek. Gelegen op de oorspronkelijke locatie van Stax Records, beschikt het museum over tentoonstellingen zoals Isaac Hayes’ vergulde Cadillac, interactieve luisterstations en historische memorabilia. De boeiende displays leren kinderen over de culturele betekenis van soulmuziek en de invloed ervan op de geschiedenis van Amerika en Memphis.

4. Dixon Gallery and Gardens

Dixon Gallery and Gardens is een kunstmuseum en openbare tuin die een verscheidenheid aan programma’s voor kinderen biedt. De kunstlessen en zomerkampen van het museum bieden hands-on ervaringen op het gebied van schilderen, beeldhouwen en andere kunstzinnige disciplines. De weelderige tuinen bieden een serene omgeving waar kinderen de natuur kunnen verkennen en deel kunnen nemen aan educatieve activiteiten in de buitenlucht. Bovendien is de toegang gratis!

5. Memphis Brooks Museum of Art

Het Memphis Brooks Museum of Art, het oudste en grootste kunstmuseum van Tennessee, biedt een uitgebreide collectie kunstwerken en educatieve programma’s. Het museum organiseert familiedagen, kunstworkshops en zomerkampen speciaal voor kinderen. Deze programma’s moedigen kinderen aan om zich bezig te houden met kunst door middel van creatieve activiteiten en interactieve tentoonstellingen!

Deze activiteiten bieden de perfecte mix van onderwijs, cultuur en plezier, waardoor kinderen een gedenkwaardige en verrijkende zomer hebben in Memphis en Shelby County. Van het verkennen van de geschiedenis van soulmuziek tot het creëren van hun eigen kunst, deze ervaringen zijn ontworpen om jonge geesten te inspireren en te betrekken!

Voor nog meer inspiratie, bekijk Shelby County Art for All – inclusief een gratis programma-kaart, kalender van komende kunstevenementen en nog veel meer.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is het Kinder Museum van Memphis (CMOM)?
Het Kinder Museum van Memphis (CMOM) is een museum voor kinderen waar ze kunnen deelnemen aan interactieve tentoonstellingen die creativiteit en nieuwsgierigheid stimuleren. Het museum heeft onder andere een waterspeelpark, een vliegtuigcockpit en een gesimuleerde supermarkt.

2. Wat is het “Just BE” zomerprogramma bij Carpenter Art Garden?
Het “Just BE” zomerprogramma bij Carpenter Art Garden is een verrijkend zomerprogramma voor kinderen van groepen 2 tot en met 12. Het programma biedt een unieke mogelijkheid om de verbinding tussen kunst en persoonlijke identiteit te verkennen.

3. Wat biedt het Stax Museum of American Soul Music?
Het Stax Museum of American Soul Music biedt een diepgaande duik in de geschiedenis en impact van soulmuziek. Het museum heeft tentoonstellingen met onder andere de vergulde Cadillac van Isaac Hayes en interactieve luisterstations.

4. Wat is Dixon Gallery and Gardens?
Dixon Gallery and Gardens is een kunstmuseum en openbare tuin in Memphis. Het museum biedt een verscheidenheid aan programma’s voor kinderen, waaronder kunstlessen, zomerkampen en educatieve activiteiten in de buitenlucht.

5. Wat kun je verwachten bij het Memphis Brooks Museum of Art?
Het Memphis Brooks Museum of Art is het oudste en grootste kunstmuseum van Tennessee. Het museum biedt een uitgebreide collectie kunstwerken en organiseert educatieve programma’s, familiedagen, kunstworkshops en zomerkampen speciaal voor kinderen.

Belangrijke termen:

Memphis en Shelby County: De stad Memphis en het omliggende Shelby County in Tennessee.

Interactieve tentoonstellingen: Tentoonstellingen waar bezoekers actief kunnen deelnemen en betrokken worden bij de gepresenteerde inhoud.

Cultuur: De kunst, gebruiken, overtuigingen, waarden en sociale gedragingen van een bepaalde groep mensen.

Soulmuziek: Een muziekgenre dat ontstaan is in de Verenigde Staten, met invloeden van gospel, blues en rhythm-and-blues.

Kunstmuseum: Een instelling die kunstwerken verzamelt, bewaart, tentoonstelt en bestudeert.

Educatieve programma’s: Programma’s die gericht zijn op het leren en onderwijzen van bepaalde onderwerpen of vaardigheden.

Aanvullende links:

Kinder Museum van Memphis (CMOM)
Carpenter Art Garden
Stax Museum of American Soul Music
Dixon Gallery and Gardens
Memphis Brooks Museum of Art
Shelby County Art for All