Groots terugkeerfestijn voor Chapman-alumni ter ere van Professor Emeritus William D. Hall

Op 10 maart keerden honderden Chapman-alumni terug naar de campus om deel te nemen aan een Groots terugkeerfestijn ter ere van Professor Emeritus William D. Hall, oprichter-decaan van het College of Performing Arts (CoPA) en oprichter-decaan en artistiek directeur van het Musco Center for the Arts. Hall overleed in oktober.

Het evenement vond plaats in het Musco Center en omvatte optredens van huidige Chapman-studenten, samen met een speciaal samengesteld koor van alumni voor deze gelegenheid.

“Het is passend om het leven van Bill te vieren in een gebouw dat in hoge mate te danken is aan zijn visie en harde werk, en dat er muziek werd uitgevoerd door studenten van het Hall-Musco Conservatory of Music”, aldus Giulio M. Ongaro, de huidige decaan van het College of Performing Arts. “Het feit dat bijna 200 alumni zich hebben aangemeld om in een alumni-koor te zingen aan het einde van de viering is een eerbetoon aan zijn invloed als opvoeder en professioneel dirigent. Bill heeft een enorme impact gehad op Chapman en we zullen hem altijd dankbaar zijn.”

Het alumni-koor werd georganiseerd en gedirigeerd door Keith Hancock ’02 (M.A. ’04), dirigent van het koor op Tesoro High School in Las Flores. Hij beschouwde Hall als zijn belangrijkste muzikale mentor.

“Een van de meest bijzondere momenten van de middag was het dirigeren van deze geweldige groep zangers met de baton van Dr. Hall”, aldus Hancock. “Het was een soort reünie, vooral voor degenen die Chapman hebben bezocht in de late jaren ’90… het was een geweldige en diep emotionele ervaring. Het was vooral bijzonder om de ervaring te delen met huidige en voormalige Tesoro-studenten, die in feite de muzikale kleinkinderen zijn van Bill, aangezien Bill’s baton van generatie op generatie wordt doorgegeven.”

“Het evenement was ontzettend speciaal”, aldus Casey Decker ’04. “Als Chapman-alumna, die toevallig mijn 20-jarig reünieweekend vierde, was ik dankbaar om terug te komen om het leven en de loopbaan van Dr. Hall te eren. Hij heeft het leven van zoveel studenten en kunstenaars veranderd, en enkele van mijn favoriete herinneringen aan Chapman zijn van koorreizen met andere muziekstudenten onder leiding en mentorship van Dr. Hall. Ik zal altijd dankbaar zijn voor wat hij in mij zag toen ik 20 jaar geleden voor hem auditie deed en de kansen die hij me als jonge, ontwikkelende zangeres en kunstenaar bood.”

Hall trad in 1963 toe tot de faculteit van Chapman en was de eerste gedistingeerde hoogleraar die de Bertea Family Endowed Chair in Music bekleedde. Lees meer over zijn leven en nalatenschap.

Veelgestelde vragen over het Groots terugkeerfestijn ter ere van Professor Emeritus William D. Hall

Wat was het doel van het evenement?
Het evenement was bedoeld om het leven en de carrière van Professor Emeritus William D. Hall te eren, oprichter-decaan van het College of Performing Arts (CoPA) en oprichter-decaan en artistiek directeur van het Musco Center for the Arts.

Wanneer vond het evenement plaats?
Het evenement vond plaats op 10 maart.

Waar vond het evenement plaats?
Het evenement vond plaats in het Musco Center.

Wat vond er plaats tijdens het evenement?
Tijdens het evenement waren er optredens van huidige Chapman-studenten en een speciaal samengesteld koor van alumni. Het koor werd georganiseerd en gedirigeerd door Keith Hancock ’02, een voormalige student van Professor Hall.

Wat was de betekenis van het evenement?
Het evenement was een eerbetoon aan de invloed van Professor Hall als opvoeder en dirigent. Het benadrukte ook zijn cruciale rol bij de oprichting van het Musco Center for the Arts.

Wie was de huidige decaan van het College of Performing Arts?
De huidige decaan van het College of Performing Arts is Giulio M. Ongaro.

Wie organiseerde en dirigeerde het alumni-koor?
Het alumni-koor werd georganiseerd en gedirigeerd door Keith Hancock ’02, dirigent van het koor op Tesoro High School in Las Flores.

Wat was de speciale betekenis van het dirigeren van het koor?
Het dirigeren van het koor met Professor Hall’s baton was een bijzondere ervaring, vooral voor degenen die Chapman in de late jaren ’90 hebben bezocht. Het dirigeren werd beschouwd als een reünie en een emotionele ervaring voor de alumni.

Hoe heeft Professor Hall het leven van studenten en kunstenaars beïnvloed?
Professor Hall heeft het leven van veel studenten en kunstenaars veranderd. Hij wordt herinnerd als een inspirerende mentor die kansen bood aan jonge zangers en kunstenaars.

Wat was het beroep van Professor Hall?
Professor Hall was een gedistingeerde hoogleraar en oprichter-decaan van het College of Performing Arts. Hij bekleedde ook de Bertea Family Endowed Chair in Music.

Voor meer informatie over het leven en de nalatenschap van Professor Hall kunt u hier terecht.