Hossein Behzadi creëert hemelse sculpturen met gipsreliëfs

Hossein Behzadi is een kunstenaar die met alleen een paletmes prachtige, bovennatuurlijke sculpturen maakt. Zijn zelfgemaakte gipsreliëfs tonen betoverende vrouwen die uit muren tevoorschijn komen. Deze reliëfs zijn alles behalve gewoon; elke sculptuur bestaat uit lange gewaden en haren die elegant overlopen, waardoor ze een etherische schoonheid krijgen. Sommige vrouwen zijn zelfs voorzien van majestueuze gevederde vleugels, klaar om elk moment uit de muur te kunnen vliegen.

Het kost Behzadi ontzettend veel werk om deze sculpturen te maken, waardoor het voor de gemiddelde persoon moeilijk is voor te stellen hoe hij zulke adembenemende kunstwerken kan creëren met slechts eenvoudige materialen. Gelukkig plaatst de beeldhouwer regelmatig filmpjes op zijn Instagram-pagina waarin hij zijn creatieve proces laat zien. Opvallend genoeg begint al zijn werk met een eenvoudige schets op de muur voordat hij laag na laag gips aanbrengt. Naarmate Behzadi verder komt in een project, krijgen zijn sculpturen steeds meer vorm met golvende stoffen, delicate handen en details van vloeiend haar.

Hoewel de kunstenaar zich specialiseert in reliëfs van vrouwen en engelen, beperkt zijn talent zich niet tot alleen dat. Zijn vermogen om de schoonheid van alledaagse planten vast te leggen is eveneens indrukwekkend. In een van zijn werken bloeit een boeket bloemen uit de muur, waarbij vallende bloemblaadjes op magische wijze voor altijd worden vastgelegd.

Wil je op de hoogte blijven van Behzadi’s werk? Volg hem dan op Instagram en YouTube.

Hossein Behzadi: Instagram | YouTube

Gerelateerde artikelen:
Hemelse engelsculptuur lijkt moeiteloos boven de grond te zweven
Origami-kunstenaar vouwt een stenen engelfiguur met slechts één vel papier
Prachtige muurschildering van engel met goudkleurig masker opduikt in Los Angeles

FAQ’s

1. Wat voor soort sculpturen maakt Hossein Behzadi?
Hossein Behzadi maakt prachtige, bovennatuurlijke sculpturen met behulp van alleen een paletmes. Hij gebruikt zelfgemaakt gips om betoverende vrouwen en alledaagse planten uit muren tevoorschijn te laten komen.

2. Wat maakt de sculpturen van Hossein Behzadi bijzonder?
De sculpturen van Hossein Behzadi zijn bijzonder vanwege hun etherische schoonheid. Ze bestaan uit lange gewaden en haren die elegant overlopen, sommige zelfs met majestueuze gevederde vleugels. Het gebruik van eenvoudige materialen en het creatieve proces achter elke sculptuur maken ze adembenemend en uniek.

3. Hoe maakt Hossein Behzadi zijn sculpturen?
Hossein Behzadi begint zijn werk met een eenvoudige schets op de muur. Vervolgens brengt hij laag na laag gips aan om de sculptuur vorm te geven. Naarmate het project vordert, voegt hij steeds meer details toe, zoals golvende stoffen, delicate handen en vloeiend haar.

4. Specialiseert Hossein Behzadi zich alleen in reliëfs van vrouwen en engelen?
Nee, hoewel Hossein Behzadi bekend staat om zijn reliëfs van vrouwen en engelen, beperkt zijn talent zich niet tot alleen dat. Hij heeft ook het vermogen om de schoonheid van alledaagse planten vast te leggen, zoals een boeket bloemen dat uit de muur bloeit in een van zijn werken.

Definities:

– Gipsreliëfs: sculpturen gemaakt van gips waar een reliëfeffect wordt gecreëerd, meestal uitgevoerd op een plat oppervlak zoals een muur.
– Etherische schoonheid: een schoonheid die bovennatuurlijk en betoverend is, met een delicate en luchtige kwaliteit.
– Majestueuze vleugels: indrukwekkende en verheven vleugels die doen denken aan koninklijke elegantie.
– Vallende bloemblaadjes: bloemblaadjes die naar beneden vallen, meestal van een bloem die verwelkt of loslaat.
– Instagram: een populaire sociale media-applicatie waarmee gebruikers afbeeldingen en video’s kunnen delen en ontdekken.
– YouTube: een platform voor het delen van video’s, waarop gebruikers videocontent kunnen uploaden, bekijken, delen en reageren.

Gerelateerde links:

Hossein Behzadi op Instagram
Hossein Behzadi op YouTube
Gerelateerd artikel: Hemelse engelsculptuur lijkt moeiteloos boven de grond te zweven
Gerelateerd artikel: Origami-kunstenaar vouwt een stenen engelfiguur met slechts één vel papier
Gerelateerd artikel: Prachtige muurschildering van engel met goudkleurig masker opduikt in Los Angeles