In Omaha zijn nog maar twee dagen over voor mensen om een glimp op te vangen van het beeld bekend als “Embracing Peace” in Memorial Park. Het beeld zal binnenkort worden verwijderd, volgens de Omaha Parks Foundation.

Het beeld is een 25 voet, 35.000 pond zware sculptuur ter ere van de overwinning van Amerika in de Tweede Wereldoorlog. De sculptuur is gebaseerd op de iconische foto van een marinezeiler die een vrouw in een verpleegstersuniform kust in Times Square in augustus 1945. Dit moment symboliseert het einde van de oorlog en de vreugde die dat met zich meebracht.

Het beeld werd in april vorig jaar naar Omaha gebracht vanuit het Seward-Johnson Atelier in New Jersey om de 75e verjaardag van Memorial Park te vieren. Sindsdien is het een enorme hit geweest bij bezoekers, die hebben genoten van een stukje Amerikaanse geschiedenis in hun eigen achtertuin.

Hoewel het beeld binnenkort uit Memorial Park verdwijnt, heeft het een blijvende indruk achtergelaten bij degenen die het hebben gezien. Het is een krachtig symbool van vrede en herdenking geworden, en herinnert ons aan de offers en overwinningen van degenen die hebben gevochten voor vrijheid.

Helaas kunnen mensen in Omaha binnenkort niet meer genieten van deze indrukwekkende bezienswaardigheid in hun stad. Maar de impact ervan zal voortleven in de herinneringen van degenen die het hebben ervaren.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat is het beeld “Embracing Peace”?
“Embracing Peace” is een 25 voet, 35.000 pond zware sculptuur ter ere van de overwinning van Amerika in de Tweede Wereldoorlog. Het beeld is gebaseerd op de iconische foto van een marinezeiler die een vrouw in een verpleegstersuniform kust in Times Square in augustus 1945.

2. Waar was het beeld te zien?
Het beeld was te zien in Memorial Park in Omaha.

3. Waarom wordt het beeld verwijderd?
Volgens de Omaha Parks Foundation zal het beeld binnenkort worden verwijderd.

4. Waarom is het beeld belangrijk?
Het beeld is een krachtig symbool van vrede en herdenking geworden. Het herinnert ons aan de offers en overwinningen van degenen die hebben gevochten voor vrijheid.

5. Is het mogelijk om het beeld nog te zien?
Helaas kunnen mensen in Omaha binnenkort niet meer genieten van deze indrukwekkende bezienswaardigheid in hun stad.

6. Waar is het beeld vandaan gekomen?
Het beeld werd in april vorig jaar naar Omaha gebracht vanuit het Seward-Johnson Atelier in New Jersey om de 75e verjaardag van Memorial Park te vieren.

7. Zijn er vergelijkbare beelden?
Ja, er zijn andere beelden die zijn gebaseerd op de iconische foto van de zeiler en de verpleegster in Times Square.

Belangrijke termen
– Omaha: Een stad gelegen in de staat Nebraska, Verenigde Staten.
– Memorial Park: Een park in Omaha dat in 2020 zijn 75e verjaardag vierde.
– Tweede Wereldoorlog: Een wereldwijd conflict dat plaatsvond van 1939 tot 1945.
– Seward-Johnson Atelier: Een atelier in New Jersey waar het beeld “Embracing Peace” is gemaakt.

Gerelateerde links
Omaha Parks Foundation
Visit Omaha