Interiors studio Barde vanVoltt Crafts Timeless Dutch Home Fusing Past and Present

Interieursstudio Barde vanVoltt heeft dit huis uit het begin van de 20e eeuw in de Nederlandse stad Haarlem gerenoveerd om een sterke verbinding te creëren tussen het verleden en het heden van het gebouw. Ditmaal meldt het bedrijf dat zij de historische charme van het huis zorgvuldig hebben behouden, waarbij hedendaagse kenmerken naadloos zijn geïntegreerd. Het resultaat is een harmonieuze mix die tijdperken overstijgt.

Om het smalle grondplan van het typisch Nederlandse huis aan te pakken, werden interne muren verwijderd, verbreed of vervangen door glazen-paneeldeuren. Aan de achterkant van het pand werd een uitbreiding gerealiseerd met harmonica glazen deuren om het gevoel van licht en ruimte te maximaliseren. Deze uitbreiding herbergt nu de keuken en eethoek. Barde vanVoltt licht toe: “Met de uitbreiding op de begane grond wilden we contrast creëren met de oorspronkelijke architectuur. De ingetogen moderne architectuur, vanwege zijn vorm en hoekige positie, mengt perfect met het verleden.”

Binnen het ontwerp zijn nieuwe elementen zorgvuldig afgestemd op de vormen van de architectonische kenmerken van het huis. De nieuwe deuropeningen met volledige hoogte echoën bijvoorbeeld de verhoudingen van de oorspronkelijke ramen in de woonkamer. Op de zolder fungeert een logeerkamer nu ook als speelkamer, waarbij Barde vanVoltt natuurlijk licht binnenlaat via een dakraam om gasten onder de sterren te laten slapen. Een ander kenmerk dat behouden is gebleven, zijn de originele glas-in-loodramen van Haarlem House.

Naast het gebruik van hout, omvat het materiaalpalet ook natuurlijke materialen zoals steen en linnen. Barde vanVoltt selecteerde zorgvuldig meubelstukken om de architectonische stijl van het gebouw aan te vullen, waaronder statementstukken en met de hand gemaakte en op maat gemaakte elementen. De kleurenschema’s zijn afgestemd op de originele kleuren van de bestaande tegels en glas-in-loodramen. Het resultaat is een interieur vol met verfijnde details en unieke meubelstukken die de sfeer van het huis verbeteren.

De transformatie van Haarlem House weerspiegelt de voortdurende trend in Nederlandse interieurontwerp, waar moderne esthetiek hand in hand gaat met respect en waardering voor het verleden. In plaats van te breken met de geschiedenis, omarmen ontwerpers als Barde vanVoltt het verleden en laten ze het samensmelten met het heden op unieke en inspirerende manieren. Met een focus op vakmanschap en aandacht voor details, definiëren ze een nieuwe standaard voor tijdloos wonen.

FAQ

1. Wat heeft interieursstudio Barde vanVoltt gedaan met het huis in Haarlem?
Interieursstudio Barde vanVoltt heeft het huis gerenoveerd om een sterke verbinding te creëren tussen het verleden en het heden van het gebouw. Ze hebben de historische charme behouden en hedendaagse kenmerken naadloos geïntegreerd.

2. Wat is het resultaat van de renovatie?
Het resultaat is een harmonieuze mix die tijdperken overstijgt.

3. Hoe hebben ze het smalle grondplan van het huis aangepakt?
Ze hebben interne muren verwijderd, verbreed of vervangen door glazen-paneeldeuren om het smalle grondplan aan te pakken.

4. Wat is er aan de achterkant van het pand toegevoegd?
Aan de achterkant van het pand is een uitbreiding gerealiseerd met harmonica glazen deuren om het gevoel van licht en ruimte te maximaliseren. Deze uitbreiding herbergt nu de keuken en eethoek.

5. Hoe zijn nieuwe elementen afgestemd op de architectonische kenmerken van het huis?
Nieuwe deuropeningen met volledige hoogte echoën de verhoudingen van de oorspronkelijke ramen in de woonkamer. Op de zolder fungeert een logeerkamer nu ook als speelkamer, waarbij natuurlijk licht binnenlaat via een dakraam.

6. Welke materialen zijn er gebruikt in het ontwerp?
Naast hout zijn er ook natuurlijke materialen zoals steen en linnen gebruikt.

7. Welke meubelstukken zijn gekozen om de architectonische stijl van het gebouw aan te vullen?
Barde vanVoltt heeft zorgvuldig meubelstukken geselecteerd om de architectonische stijl aan te vullen, waaronder statementstukken en met de hand gemaakte en op maat gemaakte elementen.

8. Welke kleurenschema’s zijn gebruikt in het interieur?
De kleurenschema’s zijn afgestemd op de originele kleuren van de bestaande tegels en glas-in-loodramen.

9. Wat is de trend in Nederlandse interieurontwerp?
De trend is dat moderne esthetiek hand in hand gaat met respect en waardering voor het verleden. Ontwerpers zoals Barde vanVoltt omarmen het verleden en laten het samensmelten met het heden op unieke en inspirerende manieren.

10. Wat is de focus van ontwerpers zoals Barde vanVoltt?
Ontwerpers zoals Barde vanVoltt hebben een focus op vakmanschap en aandacht voor details, en definiëren een nieuwe standaard voor tijdloos wonen.

Belangrijke termen/jargon:
– Interieursstudio: een bedrijf dat gespecialiseerd is in interieurontwerp en -inrichting.
– Renoveren: het verbeteren of updaten van een gebouw of ruimte.
– Harmonieuze mix: een evenwichtige combinatie van elementen die goed samenwerken.
– Grondplan: de plattegrond of indeling van een gebouw.
– Glas-paneeldeuren: deuren met panelen van glas.
– Uitbreiding: het vergroten van een bestaand gebouw.
– Materiaalpalet: de selectie van materialen die in het ontwerp worden gebruikt.
– Statementstukken: opvallende, prominente meubelstukken of objecten.
– Glas-in-loodramen: ramen met dunne stukjes gekleurd glas die een patroon vormen.

Gerelateerde links:
Barde vanVoltt
Haarlem
Interieurontwerp