Jaarlijks evenement in Hokkaido toont prachtige sneeuw- en ijssculpturen

Ieder jaar in februari is het zover: het Sapporo Snow Festival in Hokkaido, Japan. Dit jaar vond het festival voor het eerst in vier jaar weer plaats in persoon, nadat het vanwege de pandemie online moest worden gehouden. Tijdens het festival worden prachtige sneeuw- en ijssculpturen tentoongesteld in het centrum van Hokkaido. Lokale bedrijven en burgergroepen tonen hun kunstwerken en bezoekers hebben de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete sculptuur.

Dit jaar werd de hoofdprijs toegekend aan een verbluffende sneeuwsculptuur van een personage uit Studio Ghibli’s film Spirited Away: Yubaba. Met haar kenmerkende kapsel en doordringende ogen is Yubaba duidelijk te herkennen. Zelfs haar badhuis, de Aburaya, is tot in detail nagemaakt in sneeuw. Het resultaat is indrukwekkend en geeft de koude en berekenende uitstraling van het personage goed weer.

Naast Yubaba werden er ook andere anime-iconen tentoongesteld op het Sapporo Snow Festival. Zo waren Saichi Sugimoto en Asirpa te zien uit de avonturenserie Golden Kamuy, die onlangs ook als live-actiefilm verscheen. Daarnaast was de mecha Gundam Seed Freedom te bewonderen, samen met enkele personages uit Jujutsu Kaisen. Deze laatste waren mogelijk niet in aanmerking gekomen voor de bezoekersprijs vanwege hun herkomst.

De beoordeling van de sculpturen wordt gedaan door het publiek dat het festival bezoekt. Dit jaar volgden op Yubaba de mascotte Yabee Bear, die de Hokkaido-dialecten promoot, en een sculptuur van honkbalspeler Shohei Ohtani. De winnende teams van de bezoekerskeuze krijgen automatisch toegang tot het festival van volgend jaar, dus wellicht zien we dan opnieuw prachtige sculpturen verschijnen.

Het Sapporo Snow Festival is een populaire attractie in Hokkaido en trekt jaarlijks veel bezoekers. Het is dan ook een geweldige gelegenheid om de artistieke en creatieve kant van Japan te ervaren, terwijl je geniet van de prachtige sneeuw- en ijssculpturen.

Veelgestelde vragen over het Sapporo Snow Festival

Wat is het Sapporo Snow Festival?
Het Sapporo Snow Festival is een jaarlijks evenement dat plaatsvindt in februari in Hokkaido, Japan. Tijdens het festival worden prachtige sneeuw- en ijssculpturen tentoongesteld in het centrum van Hokkaido. Lokale bedrijven en burgergroepen tonen hun kunstwerken en bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete sculptuur.

Wat is er bijzonder aan het festival van dit jaar?
Het festival van dit jaar vond voor het eerst in vier jaar weer plaats in persoon, nadat het vanwege de pandemie online moest worden gehouden. Daarnaast werd de hoofdprijs toegekend aan een verbluffende sneeuwsculptuur van een personage uit Studio Ghibli’s film Spirited Away: Yubaba. Andere anime-iconen, zoals Saichi Sugimoto en Asirpa uit Golden Kamuy en enkele personages uit Jujutsu Kaisen, waren ook te bewonderen.

Hoe worden de winnaars bepaald?
De beoordeling van de sculpturen wordt gedaan door het publiek dat het festival bezoekt. Dit jaar werden Yubaba, de mascotte Yabee Bear en een sculptuur van honkbalspeler Shohei Ohtani gekozen als winnaars van de bezoekerskeuze. De winnende teams krijgen automatisch toegang tot het festival van volgend jaar.

Wat maakt het Sapporo Snow Festival zo populair?
Het Sapporo Snow Festival is een populaire attractie in Hokkaido en trekt jaarlijks veel bezoekers. Het is een geweldige gelegenheid om de artistieke en creatieve kant van Japan te ervaren, terwijl je kunt genieten van de prachtige sneeuw- en ijssculpturen.

Belangrijke termen en jargon:
– Studio Ghibli: Een Japanse animatiestudio die bekend staat om zijn populaire en artistieke animatiefilms.
– Yubaba: Een personage uit de Studio Ghibli-film Spirited Away.
– Aburaya: Het badhuis van Yubaba in Spirited Away.
– Anime-iconen: Karakters uit anime-series die populair en iconisch zijn.
– Mecha: Een genre binnen anime en manga waarin enorme robots een belangrijke rol spelen.
– Golden Kamuy: Een avonturenserie en een manga die is omgezet in een live-actiefilm.
– Jujutsu Kaisen: Een populaire manga- en animeserie.

Gerelateerde links:
Officiële website van het Sapporo Snow Festival
Website van Studio Ghibli