Joshua Best wordt museumdocent bij het Springfield Art Museum

Joshua Best maakt een overstap binnen het Springfield Art Museum, van museumzakenmedewerker voor publieksontwikkeling naar museumdocent. Zijn benoeming werd op 6 mei aangekondigd.

Best trad oorspronkelijk in 2015 toe tot het museumteam als coördinator voor ontwikkeling en marketing. Sinds 2021 bekleedde hij de functie van publieksontwikkeling.

“Ik heb ernaar gestreefd om kunstinterpretatie, toegankelijkheid en inclusie centraal te stellen in mijn werk voor het museum, door betrokkenheid bij evenementen zoals het 99 Times Party en Art In Bloom, en door voortzetting van de gezinsvriendelijke Take-Home Project Bags die werden gelanceerd tijdens de pandemie”, aldus Best in een persbericht. “Ik kijk ernaar uit om de impact van het museum te vergroten door directe diensten aan onze directe en omringende gemeenschappen.”

Verantwoordelijkheden omvatten openbare programma’s en schoolrondleidingen
Als museumdocent en lid van het leiderschapsteam van het Springfield Art Museum zal Best de openbare programma’s van het museum plannen en leiden, evenals rondleidingen binnen en buiten de school en programma’s zoals de jaarlijkse veldreizen voor de vijfde klas. Best zal het docentenkorps van het museum beheren en samen met het curatorenteam van het museum zal hij de langlopende All School Exhibition blijven organiseren.

“Joshua brengt ervaring en expertise als docent en klassenleraar mee naar deze functie, evenals uitgebreide kennis van onze gemeenschap en ons museum”, aldus Nick Nelson, museumdirecteur, in een persbericht. “Zijn passie voor en toewijding aan toegankelijkheid en inclusie zorgen ervoor dat onze programma’s als gemeentelijk museum diverse doelgroepen zullen verwelkomen en bedienen. Ik kijk uit naar Joshua’s leiderschap bij het uitbreiden van de onderwijsprogramma’s van het museum in nieuwe en spannende richtingen.”

Ervaring bij het museum omvat het gastcureren van speciale tentoonstellingen
Joshua Best heeft twee decennia ervaring in marketing en reclame, evenementenplanning, fondsenwerving, public relations, vrijwilligersbeheer en schrijven voor kunsteducatie, non-profitorganisaties voor sociale rechtvaardigheid en culturele instellingen. Voordat hij bij het Springfield Art Museum kwam, gaf hij les in openbare schoolsystemen in Springfield, Nixa en Columbia.

Joshua Best werd bekroond met de Ozzie Award voor Kunstambassadeur 2023 door de Springfield Regional Arts Council. Hij is de gastcurator van de speciale tentoonstelling “Adem, Licht en Afstand”, te zien in het Springfield Art Museum tot 1 september.

Best vervangt Jenny Schwartzberg, die het museum in maart 2024 verliet. Hij voegt zich bij museumdocent Lori Gipson, die verantwoordelijk is voor de studio kunstlessen, kunstkampen en kunstprogramma’s van het museum. Kate Francis, de museumzakenmedewerker, zal tijdelijk verantwoordelijk zijn voor publieksontwikkeling, marketing en public relations.

FAQ:

1. Wat is de nieuwe functie van Joshua Best binnen het Springfield Art Museum?
Joshua Best maakt een overstap binnen het Springfield Art Museum van museumzakenmedewerker voor publieksontwikkeling naar museumdocent.

2. Wanneer werd Joshua Best benoemd tot museumdocent?
Joshua Best werd op 6 mei benoemd tot museumdocent bij het Springfield Art Museum.

3. Welke evenementen heeft Joshua Best bij het museum georganiseerd?
Joshua Best heeft betrokkenheid getoond bij evenementen zoals het 99 Times Party en Art In Bloom, en heeft gezinsvriendelijke Take-Home Project Bags gelanceerd tijdens de pandemie.

4. Welke verantwoordelijkheden omvatten de nieuwe functie van Joshua Best?
Als museumdocent en lid van het leiderschapsteam van het Springfield Art Museum zal Joshua Best verantwoordelijk zijn voor het plannen en leiden van openbare programma’s, schoolrondleidingen en programma’s zoals de jaarlijkse veldreizen voor de vijfde klas. Hij zal ook het docentenkorps van het museum beheren en de langlopende All School Exhibition mede organiseren.

5. Welke ervaring heeft Joshua Best bij het museum en in andere gebieden?
Joshua Best heeft twee decennia ervaring in marketing en reclame, evenementenplanning, fondsenwerving, public relations, vrijwilligersbeheer en schrijven voor kunsteducatie, non-profitorganisaties voor sociale rechtvaardigheid en culturele instellingen. Hij heeft ook lesgegeven in openbare schoolsystemen in Springfield, Nixa en Columbia.

Definities:

– Museumdocent: Een museummedewerker die verantwoordelijk is voor het plannen en leiden van educatieve programma’s en rondleidingen in het museum.
– Publieksontwikkeling: Activiteiten en strategieën die gericht zijn op het vergroten van de betrokkenheid en participatie van het publiek bij een museum.

Suggested related links:
springfieldartmuseum.org (Springfield Art Museum)
arteducators.org (National Art Education Association)