In The Higgins Bedford zijn enkele van de meest bekende namen in de kunstwereld te zien met nieuw werk ter ere van de gerenommeerde ontwerper Edward Bawden. Lulu Guinness, Rob Ryan en Angie Lewin zijn slechts enkele van de artiesten die exposeren in deze bijzondere tentoonstelling.

De tentoonstelling, genaamd “Edward Bawden & Ik”, loopt van 17 februari tot 13 oktober en toont een selectie van nieuw werk geïnspireerd op Bawden’s oeuvre. Chris Brown, de curator van de tentoonstelling en tevens vriend van Bawden, benadrukt dat het archief van de ontwerper een belangrijke bron van inspiratie is voor de kunstenaars.

Het archief, dat in de jaren 80 aan The Higgins Bedford werd geschonken, bevat een uitgebreide collectie van 3.000 werken van Bawden, waaronder prenten, aquarellen, keramiek, behang, muurschilderingen, posters, reclameontwerpen, boekillustraties en zelfs een tuinbank.

Brown merkt op dat Bawden tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de officiële oorlogskunstenaars was en dat zijn werk nog steeds relevant en modern oogt. Voor deze tentoonstelling mochten 30 bekende kunstenaars toegang krijgen tot het archief om nieuwe werken te maken die jongere generaties bewust maken van zijn invloedrijke werk.

De Circus of Illustration, een groep illustratoren uit Bedfordshire, presenteert parallel aan de tentoonstelling ook een selectie van hun werk. Kristina Bullen, een van de illustratoren, is zeer verheugd dat de Circus van Illustratie deel mag uitmaken van deze bijzondere gelegenheid, aangezien veel gerenommeerde kunstenaars betrokken zijn bij deze tentoonstelling.

Bawden’s werk heeft niet alleen een groot impact gehad op andere kunstenaars, maar ook op commerciële kunst. Elly Loughlin, een van de illustratoren, merkt op dat Bawden’s werk een voortdurende inspiratiebron is voor elke kunstenaar die zijn werk in The Higgins heeft gezien.

De tentoonstelling in The Higgins Bedford is een eerbetoon aan de artistieke erfenis van Edward Bawden en laat zien hoe zijn werk nog steeds relevant en inspirerend is voor hedendaagse kunstenaars.

Frequently Asked Questions (FAQ)

Q: Wat is de naam van de tentoonstelling in The Higgins Bedford?
A: De tentoonstelling heet “Edward Bawden & Ik”.

Q: Welke kunstenaars exposeren in deze tentoonstelling?
A: Enkele van de artiesten die exposeren zijn Lulu Guinness, Rob Ryan en Angie Lewin.

Q: Hoe lang duurt de tentoonstelling?
A: De tentoonstelling loopt van 17 februari tot 13 oktober.

Q: Waar is het archief van Edward Bawden?
A: Het archief van Edward Bawden bevindt zich in The Higgins Bedford.

Q: Wat bevat het archief van Bawden?
A: Het archief bevat een uitgebreide collectie van 3.000 werken van Bawden, waaronder prenten, aquarellen, keramiek, behang, muurschilderingen, posters, reclameontwerpen, boekillustraties en zelfs een tuinbank.

Q: Hoeveel kunstenaars mochten toegang krijgen tot het archief?
A: Voor deze tentoonstelling mochten 30 bekende kunstenaars toegang krijgen tot het archief om nieuwe werken te maken.

Q: Welke parallelle tentoonstelling wordt gepresenteerd door de Circus of Illustration?
A: De Circus of Illustration presenteert ook een selectie van hun werk parallel aan de tentoonstelling.

Definitions:

– Edward Bawden: Een gerenommeerde ontwerper in de kunstwereld.
– Gerenommeerd: Bekend en gewaardeerd door anderen.
– Oeuvre: Het geheel van werken van een kunstenaar.
– Archief: Een verzameling documenten, in dit geval van Edward Bawden.
– Curator: Iemand die verantwoordelijk is voor het samenstellen en organiseren van een tentoonstelling.

Suggested Related Links:

Website of The Higgins Bedford
Circus of Illustration