Legendarische fotograaf Elliot Erwitt’s voormalige huis te koop

Het voormalige huis van de legendarische fotograaf Elliot Erwitt, die recentelijk is overleden, staat te koop, en de lijst met foto’s van het huis toont zijn thuisstudio. Erwitt was een reus in de fotografie, vooral bekend om zijn foto’s van honden die hij op straat tegenkwam, en hij had een indrukwekkende carrière in de fotojournalistiek waarin hij beroemdheden en politici vastlegde.

Zijn voormalige huis in East Hampton op Long Island, New York bevat items die zijn beroemde gevoel voor humor weerspiegelen. De thuisstudio die hij onderhield, heeft een witte achtergrond en een kleinere voor productfoto’s, compleet met lampen die aan schuifrails hangen. Enkele van Erwitt’s foto’s zijn te zien in het huis, waaronder “The California Kiss”, genomen in 1955 in Santa Monica, die boven de bar hangt. Ook “Sammy at the Beach”, genomen in East Hampton in 1998, is te bewonderen in het huis.

Het huis heeft een oppervlakte van 325 vierkante meter en beschikt over vier slaapkamers, vier badkamers, twee open haarden en vloer-tot-plafond ramen. Opvallende objecten zijn onder andere twee Japanse politiemannequins die Erwitt installeerde om automobilisten af te schrikken en ze langzamer te laten rijden. “Elliott had altijd eigenaardige spullen zoals deze in en rond zijn huis,” zegt Rick Smolan, de schoonzoon van Erwitt en tevens fotograaf, aan The New York Post.

Erwitt, geboren als Elio Romano Erwitt op 26 juli 1928 in Parijs, was van Joods-Russische afkomst. Hij bracht zijn kindertijd door in Milaan, Italië, voordat hij in 1939, op tienjarige leeftijd, emigreerde naar de Verenigde Staten met zijn familie. In 1953 trad hij toe tot Magnum Photos als freelance fotograaf en diende hij als president van Magnum gedurende drie jaar in de late jaren 1960. “Vaak genoeg nam ik foto’s omdat ik er plezier in had, zonder specifieke reden en zonder cliënt, gewoon uit interesse,” vertelde hij aan PetaPixel. “Je weet soms niet eens dat je een goede foto hebt, tenzij je er naar kijkt. Foto’s maken is een reactie op wat je ziet en wat je denkt te zien. En het is heel gemakkelijk om niet te reageren op de kwaliteit van het beeld dat je hebt geschoten totdat je het onder andere omstandigheden ziet.”

De makelaar die het huis te koop aanbiedt is Jennifer Wilson van Saunders & Associates. Afbeelding credits: Saunders.

FAQ:

1. Wie was Elliot Erwitt?
Elliot Erwitt was een legendarische fotograaf, vooral bekend om zijn foto’s van honden en zijn werk in de fotojournalistiek.

2. Wat wordt er tentoongesteld in Erwitt’s voormalige huis?
Het huis bevat een thuisstudio met een witte achtergrond en lampen voor productfoto’s. Er zijn ook enkele van Erwitt’s foto’s te zien, waaronder “The California Kiss” en “Sammy at the Beach”.

3. Wat zijn enkele opvallende kenmerken van het huis?
Het huis heeft vier slaapkamers, vier badkamers, twee open haarden en vloer-tot-plafond ramen. Opvallende objecten zijn onder andere twee Japanse politiemannequins die Erwitt installeerde om automobilisten af te schrikken en ze langzamer te laten rijden.

4. Waar is Elliot Erwitt geboren?
Elliot Erwitt is geboren op 26 juli 1928 in Parijs, Frankrijk.

5. Wat is Elliot Erwitt’s relatie met Magnum Photos?
Elliot Erwitt trad in 1953 toe tot Magnum Photos als freelance fotograaf en diende als president van Magnum gedurende drie jaar in de late jaren 1960.

Definitions:
– Fotojournalistiek: fotografie die nieuwsverhalen documenteert.
– Thuisstudio: een fotografieruimte in een huis.
– Vloer-tot-plafond ramen: ramen die zich uitstrekken van de vloer tot het plafond.

Suggested related links:
Magnum Photos
Saunders & Associates