Little Theatre of Wilkes-Barre Presents an Extravaganza of Artistic Delights

Op 14 april verandert het Little Theatre of Wilkes-Barre in een waar paradijs voor kunstliefhebbers. Van polka’s tot gedichten tot schilderijen die ter plekke tot leven komen, er is voor ieder wat wils. Het evenement, genaamd “In Concert With the Arts”, belooft een unieke ervaring te worden waarbij diverse kunstvormen samenkomen.

Het programma biedt een breed scala aan optredens, waaronder de Emerald Isle Step Dancers, Polka Bandski met hun koperblazers en houtblazers, en het Mt. Zion Choir dat gospelnummers ten gehore zal brengen. Ook zal er een theremin aanwezig zijn, een mysterieus muziekinstrument dat bekend is van de iconische themamuziek van de originele Star Trek TV-serie.

Naast de podiumoptredens is er ook volop ruimte voor beeldende kunst. Verschillende artiesten zullen hun werken tentoonstellen in de lobby van het theater. Maar dat is nog niet alles, want er zullen ook twee kunstenaars live schilderen terwijl het publiek toekijkt. Een van hen heeft zelfs het menselijk lichaam als canvas gekozen, wat zorgt voor een bijzondere en intrigerende ervaring.

Om de zinnen van het publiek ook culinair te verwennen, zullen er getalenteerde culinaire artiesten aanwezig zijn die smakelijke hapjes zullen serveren.

Het hoogtepunt van de dag zal om 14.00 uur plaatsvinden, wanneer het publiek plaatsneemt in de zaal voor twee uur durende podiumoptredens. Het programma omvat onder andere optredens van het Mt. Zion Choir, Polka Bandski, de Emerald Isle Step Dancers, de theremin-speler, voordrachten van gedichten en scènes uit de recente productie van “The Secret Garden” van het Little Theatre, evenals uit een Hazleton-productie van “Jesus Christ Superstar”. Als speciale gast zal Trixy Valentine, de dragartiest die de People’s Choice Award heeft gewonnen in de recente Dancing Stars of Wilkes-Barre-competitie, optreden als presentatrice.

“In Concert With the Arts” is ontstaan enkele jaren geleden, vóór de Covid-pandemie, met als doel alle vormen van kunst in NEPA te bevorderen. Marty Wentz, lid van het organisatiecomité, legt uit dat het initiatief ontstond tijdens een periode waarin er bezuinigingen waren bij het National Endowment for the Arts, scholen kunstprogramma’s schrapten en politici zeiden dat ze kunst steunden maar niet wilden dat belastingbetalers ervoor moesten betalen.

Dit evenement markeert de comeback van “In Concert With the Arts” na de Covid-pauze en biedt een platform voor opkomende kunstenaars om hun talenten te tonen. Het is tevens een gelegenheid voor mensen om kennis te maken met de diverse kunstwereld in Noordoost-Pennsylvania.

“Te vaak leven we in onze eigen bubbel,” zegt Wentz. “Mensen in het theater weten veel van theater, maar zijn misschien niet op de hoogte van alle beeldende kunstenaars die hier actief zijn. Ik wist veel van muziek, maar ontdekte theater pas toen ik een toneelstuk zag en meteen verkocht was.”

Er zijn slechts beperkte zitplaatsen beschikbaar voor het evenement op 14 april. Kaartjes kosten $20 voor volwassenen en $15 voor studenten jonger dan 12 jaar. Reserveringen kunnen worden gemaakt via de website van het Little Theatre of Wilkes-Barre. Mis deze unieke viering van kunst en cultuur niet!

Veelgestelde vragen over “In Concert With the Arts”

Wat is “In Concert With the Arts”?
“In Concert With the Arts” is een kunstevenement waarbij verschillende kunstvormen samenkomen. Het omvat podiumoptredens, beeldende kunsttentoonstellingen, live schilderen en culinaire kunst.

Welke optredens zijn er te zien op het evenement?
Op het evenement zijn onder andere optredens te zien van de Emerald Isle Step Dancers, Polka Bandski, het Mt. Zion Choir, een theremin-speler en voordrachten van gedichten en scènes uit theaterproducties.

Wat is een theremin?
Een theremin is een mysterieus muziekinstrument dat bekend is van de iconische themamuziek van de originele Star Trek TV-serie. Het wordt bespeeld zonder fysiek contact, door middel van de beweging van de handen in de buurt van elektronische sensoren.

Welke kunstenaars zullen hun werken tentoonstellen?
Verschillende artiesten zullen hun werken tentoonstellen in de lobby van het theater. Daarnaast zullen er ook twee kunstenaars live schilderen terwijl het publiek toekijkt.

Hoe kan ik kaartjes reserveren voor het evenement?
Er zijn slechts beperkte zitplaatsen beschikbaar voor het evenement. Kaartjes kunnen gereserveerd worden via de website van het Little Theatre of Wilkes-Barre. De kosten bedragen $20 voor volwassenen en $15 voor studenten jonger dan 12 jaar.

Zijn er gerelateerde links beschikbaar?
Voor meer informatie en om kaartjes te reserveren, kunt u terecht op de website van het Little Theatre of Wilkes-Barre.