Newburyport Art Presents First National Juried Show: Celebrating Artistic Diversity

Newburyport Art (NAA) heeft onlangs aangekondigd dat het zijn eerste nationale juried show zal organiseren, die te zien zal zijn in het hele gebouw en in alle galerijen. Deze tentoonstelling is samengesteld door Jane Winchell, curator van het Peabody Essex Museum (PEM), die 112 werken heeft geselecteerd uit meer dan 420 inzendingen.

Omdat de regionale juried show van vorig jaar, tijdens het 26e jaarlijkse evenement, zo’n groot succes was en een onverwacht bereik in het hele land had, heeft NAA besloten dit jaar ook landelijke inzendingen toe te staan. Hierdoor zijn er werken geselecteerd in verschillende mediums, waaronder fotografie, glas, vezelkunst, mixed media, beeldhouwkunst, tekeningen en meer. Deze werken belichten thema’s zoals het milieu, wildlife en de menselijke relatie tot beide, wat leidt tot een gevarieerde en boeiende tentoonstelling voor kunstliefhebbers.

Winchell, de directeur van de Dotty Brown Art & Nature Center van PEM en curator van de natuurhistorische collectie van het museum, heeft een schat aan ervaring in het samenstellen van tentoonstellingen die de evoluerende relatie tussen de mens en de wereld belichten. Haar tentoonstellingen bevatten regelmatig werken van hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers.

Het publiek wordt uitgenodigd om de galerijen gratis te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandagen is Newburyport Art gesloten, maar de begane grond van de Hills Gallery is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor meer informatie en een online galerij kunt u terecht op newburyportart.org.

Sinds 1948 zet Newburyport Art zich in voor het promoten en tentoonstellen van het werk van haar leden, en voor het bieden van kunsteducatie en toegang tot beeldende kunst voor de hele gemeenschap. De eerste nationale juried show is een mijlpaal voor NAA, waarmee ze de artistieke diversiteit willen vieren en zowel lokale als nationale kunstenaars een podium willen bieden. Het belooft een inspirerende tentoonstelling te worden die de rijke artistieke talenten en de creatieve verhalen van verschillende kunstenaars laat zien.

Veelgestelde vragen (FAQ) over de nationale juried show van Newburyport Art

Wat is de nationale juried show van Newburyport Art?
De nationale juried show van Newburyport Art (NAA) is een tentoonstelling van kunstwerken die zijn geselecteerd door Jane Winchell, de curator van het Peabody Essex Museum (PEM). Deze tentoonstelling is samengesteld uit 112 werken die zijn geselecteerd uit meer dan 420 inzendingen.

Welke soorten kunstwerken zijn er te zien in de tentoonstelling?
De tentoonstelling bevat werken in verschillende mediums, waaronder fotografie, glas, vezelkunst, mixed media, beeldhouwkunst, tekeningen en meer. Deze werken belichten thema’s zoals het milieu, wildlife en de menselijke relatie tot beide.

Wie is Jane Winchell?
Jane Winchell is de curator van het Peabody Essex Museum (PEM) en curator van de natuurhistorische collectie van het museum. Ze heeft ervaring in het samenstellen van tentoonstellingen die de evoluerende relatie tussen de mens en de wereld belichten, en heeft regelmatig werken van hedendaagse kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers opgenomen in haar tentoonstellingen.

Wanneer kan ik de galerijen bezoeken?
De galerijen zijn gratis toegankelijk van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur, en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Op maandagen is Newburyport Art gesloten, maar de begane grond van de Hills Gallery is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Waar kan ik meer informatie vinden?
Voor meer informatie en een online galerij van de tentoonstelling kunt u terecht op de website van Newburyport Art: newburyportart.org.

Wat is de missie van Newburyport Art?
Newburyport Art zet zich sinds 1948 in voor het promoten en tentoonstellen van het werk van haar leden, en voor het bieden van kunsteducatie en toegang tot beeldende kunst voor de hele gemeenschap.

Waarom is de nationale juried show een mijlpaal voor NAA?
De nationale juried show markeert een mijlpaal voor NAA, omdat het de artistieke diversiteit viert en zowel lokale als nationale kunstenaars een podium biedt. Het belooft een inspirerende tentoonstelling te worden die de rijke artistieke talenten en creatieve verhalen van verschillende kunstenaars laat zien.