Nieuwe tentoonstelling “Paul Davis & Peter Solow” opent bij Keyes Art in Sag Harbor

Keyes Art in Sag Harbor opent een nieuwe tentoonstelling met de titel “Paul Davis & Peter Solow” op vrijdag 12 april, van 18.00 tot 20.00 uur. De tentoonstelling is te zien tot 10 mei.

Julie Keyes, eigenaar van de galerie, zegt: “Hier in Sag Harbor bevinden we ons vaak onder grootheden in de kunst, en af en toe gaan talent en gratie hand in hand.”

Paul Davis is een gerenommeerde kunstenaar wiens werk in veel musea en galerieën in de Verenigde Staten, Europa en Azië is tentoongesteld. Zijn werk was onder andere te zien bij retrospectives in Japan en bij de opening van Centre Georges Pompidou in Parijs. Daarnaast maakt zijn werk deel uit van verschillende collecties, waaronder die van de National Portrait Gallery en posters van MoMA.

Na zijn afstuderen aan de School of Visual Arts in 1959, sloot Davis zich aan bij het invloedrijke Push Pin Studios. In 1963 richtte hij zijn eigen studio op, waar hij werkte aan opdrachten voor tijdschriften, platenhoezen, boekomslagen en advertenties in de Verenigde Staten en daarbuiten. Zijn stijl had een grote invloed op het illustratie-vakgebied. Davis was onder andere de art director voor de NY Shakespeare Festival van Joseph Papp, het Museum of the Moving Image, Normal en Wigwag magazines, en hij creëerde werken voor veel instellingen op Eastern Long Island.

Peter Solow is een beeldend kunstenaar die zich richt op de menselijke figuur in zijn werk. Zijn schilderijen herbeelden vaak de ervaring van het staan op een plein of stadsplein, waarbij hij de energie opneemt van zowel de huidige generaties als degenen die eeuwen geleden door dezelfde plek liepen. Hij haalt veel inspiratie uit de Italiaanse steden Venetië en Florence, waar hij veelvuldig heen is gereisd met zijn studenten als kunstdocent op Pierson High School.

Het werk van Solow maakt deel uit van de vaste collecties van onder andere het Metropolitan Museum of Art, het Museum of American Art-Smithsonian Institute, het Dallas Museum of Fine Arts, het Samuel P. Harn Museum en het Newark Museum.

Keyes Art is gevestigd aan 45 Main Street in Sag Harbor. Meer informatie is te vinden op juliekeyesart.com.

Veelgestelde vragen over de tentoonstelling “Paul Davis & Peter Solow” in Keyes Art in Sag Harbor

1. Wanneer opent de tentoonstelling “Paul Davis & Peter Solow”?
De tentoonstelling opent op vrijdag 12 april van 18.00 tot 20.00 uur.

2. Tot wanneer is de tentoonstelling te zien?
De tentoonstelling is te zien tot 10 mei.

3. Wie is Paul Davis en waar is zijn werk tentoongesteld?
Paul Davis is een gerenommeerde kunstenaar wiens werk tentoongesteld is in veel musea en galerieën in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Zijn werk was bijvoorbeeld te zien bij retrospectives in Japan en bij de opening van Centre Georges Pompidou in Parijs.

4. Welke collecties bevatten het werk van Paul Davis?
Het werk van Paul Davis maakt deel uit van verschillende collecties, waaronder die van de National Portrait Gallery en posters van MoMA.

5. Wat is het achtergrondverhaal van Paul Davis?
Na zijn afstuderen aan de School of Visual Arts sloot Davis zich aan bij het invloedrijke Push Pin Studios en richtte later zijn eigen studio op. Hij werkte aan opdrachten voor tijdschriften, platenhoezen, boekomslagen en advertenties.

6. Wie is Peter Solow en wat is zijn specialiteit?
Peter Solow is een beeldend kunstenaar die zich richt op de menselijke figuur in zijn werk.

7. Waar haalt Peter Solow inspiratie voor zijn werk?
Peter Solow haalt veel inspiratie uit de Italiaanse steden Venetië en Florence, waar hij veelvuldig heen is gereisd met zijn studenten als kunstdocent op Pierson High School.

8. Welke collecties bevatten het werk van Peter Solow?
Het werk van Peter Solow maakt deel uit van de vaste collecties van onder andere het Metropolitan Museum of Art en het Museum of American Art-Smithsonian Institute.

Voor meer informatie over Keyes Art en de tentoonstelling, kunt u terecht op juliekeyesart.com.