Nostalgie en Eenvoud: De Oude Office en Café

De Oude Seongsu 2e Tak is een ruimte waar men de nostalgische sfeer van Seongsu-dong kan ervaren, een voormalig industriegebied. Het gebouw, dat al tientallen jaren geschiedenis herbergt, behoudt zijn exterieur en maakt gebruik van vintage tegels op de vloer die de onregelmatige vormen van de natuur imiteren.

In het hart van de hal bevindt zich een binnenplaats die de bezoeker de mogelijkheid biedt om alle elementen van de natuur te ervaren – zonlicht, regen en sneeuw. De binnenplaats strekt zich uit tot de tweede verdieping, waar de bomen sierlijk naar de hemel reiken.

Net zoals de beroemde uitspraak “Less is more” van Mies van der Rohe, geloven wij dat hoe dichter we bij eenvoud komen, hoe dichter we bij de essentie komen. In plaats van de ‘plus’-aanpak te hanteren door muren te schilderen of toe te voegen, hebben we gekozen voor de ‘min’-methode van ‘wand schuren’. Hierbij worden de muren bewerkt om hun essentie bloot te leggen. Door de rauwe sensatie te behouden, kunnen gebruikers onvermijdelijk de esthetiek van de essentie in deze ruimte ervaren.

De Oude Office en Café biedt een authentieke en tijdloze ervaring. Het behoudt de geschiedenis van het gebied, terwijl het toch een fris en eigentijds gevoel behoudt. Door de combinatie van nostalgie en eenvoud creëert deze ruimte een unieke sfeer waar bezoekers kunnen genieten van de schoonheid van de essentie.

Veelgestelde vragen (FAQ):
1. Wat is de Oude Seongsu 2e Tak?
De Oude Seongsu 2e Tak is een ruimte in het voormalige industriegebied Seongsu-dong waar men de nostalgische sfeer van het gebied kan ervaren.

2. Wat is de geschiedenis van het gebouw?
Het gebouw heeft al tientallen jaren geschiedenis en behoudt zijn oorspronkelijke exterieur. Het maakt gebruik van vintage tegels op de vloer die de onregelmatige vormen van de natuur imiteren.

3. Wat is er te ervaren in de binnenplaats?
In het hart van de hal bevindt zich een binnenplaats waar bezoekers de mogelijkheid hebben om alle elementen van de natuur te ervaren, zoals zonlicht, regen en sneeuw. De binnenplaats strekt zich uit tot de tweede verdieping, waar bomen elegant naar de hemel reiken.

4. Welk ontwerpprincipe wordt gehanteerd?
Het ontwerpprincipe dat wordt gehanteerd is gebaseerd op de uitspraak “Less is more” van Mies van der Rohe. Men gelooft dat door dichter bij eenvoud te komen, men dichter bij de essentie komt. In plaats van toe te voegen, kiest men voor de ‘min’-methode van ‘wand schuren’, waarbij muren bewerkt worden om hun essentie bloot te leggen.

5. Wat is de unieke sfeer van de Oude Office en Café?
De Oude Office en Café biedt een authentieke en tijdloze ervaring. Het behoudt de geschiedenis van het gebied, terwijl het toch een fris en eigentijds gevoel behoudt. Door de combinatie van nostalgie en eenvoud creëert deze ruimte een unieke sfeer waar bezoekers kunnen genieten van de schoonheid van de essentie.

Belangrijke termen/jargon:
– Seongsu-dong: Het voormalige industriegebied waar de Oude Seongsu 2e Tak zich bevindt.
– Mies van der Rohe: Een bekende architect die wordt geassocieerd met de uitspraak “Less is more”, die het ontwerpprincipe van de Oude Seongsu 2e Tak inspireert.

Suggesties voor gerelateerde links:
Website van Oude Seongsu 2e Tak