Ontdek de Betovering van Verandering bij de “Metamorfose” Tentoonstelling

De White Room Gallery in East Hampton presenteert “Metamorfose”, een tentoonstelling met werken van Sara Conca en Patrick Schmidt, te zien van 4 april tot 19 mei. De tentoonstelling opent met een receptie op zaterdag 13 april, van 17.00 tot 19.00 uur.

“Verandering wordt vaak gevreesd, maar wat als het kanalisering zou vinden in een intrigerende alchemie waarbij componenten op verrassende wijze samenkomen om een onvoorstelbaar geheel te creëren,” schrijven de curatoren van de tentoonstelling, galeriehouders Andrea McCafferty en Kat O’Neill, in een verklaring. “Welkom bij ‘Metamorfose’, onze eerste exhibitie van het voorjaar. Abstract schilder Sara Conca brengt mystieke aquatische mixed media cirkels en vierkanten tot leven met een stralende combinatie van artistieke kleuren, zilverstof, 18-karaats bladgoud, pure kleurpigmenten, mica-vlokken en natuurlijke kristallen. Conca heeft onvermoeibaar gewerkt om haar intuïtieve schilderstijl te ontwikkelen, maar de afkomst als nakomeling van Sebastiano Conca, wiens werk permanent te zien is in het Louvre, het Getty en andere eerbiedwaardige museumcollecties over de hele wereld, heeft als een inspirerende stamboom gediend.”

“Geometrisch abstract schilder Patrick Schmidt heeft jarenlang kleur en de effecten ervan bestudeerd, omdat hij gelooft in de tijdloze kracht van kleur als een katalysator voor verandering, en zijn unieke creaties betoveren als gevolg van zijn introspectie,” gaan ze verder. “Schmidt neemt de toeschouwer mee in een labyrint van vitale wendingen en bochten, waarbij hij concepten van nieuwe orde en kruispunten verkent met een neon-achtig kleurenpalet dat zegt ‘Tada!’.”

Deze tentoonstelling markeert ook de première van de Black Room in de White Room Gallery, met een solotentoonstelling van het werk van Punk Me Tender, een Franse straatkunstenaar wiens felgekleurde werken thema’s van liefde, schoonheid, sensualiteit en verlangen verkennen. Op 18-jarige leeftijd werd hij geïntroduceerd in de straatkunst door medekunstenaar Mr. Brainwash. Het duo heeft meer dan 15 jaar samen kunst gecreëerd. Vandaag de dag combineert Punk Me Tender technieken van straatkunst, graffiti, fotografie en mode in zijn werk.

“Voor ons is metamorfose niet alleen verandering, maar ook werelden binnen werelden. Voortdurende evolutie,” aldus de curatoren. “Als de White Room een blanco canvas is, dan is de Black Room precies hetzelfde. Een blanco canvas waar we één kunstenaar tot bloei laten komen, en waarin we de toeschouwer volledig onderdompelen in de visie van de kunstenaar.”

Andere kunstenaars met werk in deze tentoonstelling zijn onder andere: Joe Stefanelli, Bob Tabor, Alison Seiffer, Michael Lotenero en anderen. De permanente collectie van de galerie omvat onder andere werken van Russell Young, Nelson De La Nuez, Craig Alan, Markus Klinko en Greg Lotus. De White Room Gallery is gevestigd aan de 3 Railroad Avenue in East Hampton. Voor meer informatie kunt u terecht op thewhiteroom.gallery.

FAQ – Tentoonstelling “Metamorfose” in de White Room Gallery

1. Wat is de tentoonstelling “Metamorfose”?

De tentoonstelling “Metamorfose” in de White Room Gallery is een kunsttentoonstelling met werken van Sara Conca en Patrick Schmidt. Deze tentoonstelling presenteert een samensmelting van artistieke kleuren, materialen en concepten die een verrassend geheel creëren.

2. Wie zijn Sara Conca en Patrick Schmidt?

Sara Conca is een abstract schilder die mystieke aquatische mixed media kunstwerken creëert met behulp van kleuren, zilverstof, bladgoud en diverse natuurlijke materialen. Haar inspiratie komt voort uit haar familieachtergrond als afstammeling van de beroemde kunstenaar Sebastiano Conca.

Patrick Schmidt is een geometrisch abstract schilder die de kracht van kleur bestudeert en zijn unieke creaties tot stand brengt door introspectie. Hij verkent concepten van nieuwe orde en kruispunten met een levendig kleurenpalet.

3. Wie is Punk Me Tender?

Punk Me Tender is een Franse straatkunstenaar die thema’s van liefde, schoonheid, sensualiteit en verlangen verkent in zijn felgekleurde werken. Op 18-jarige leeftijd werd hij geïntroduceerd in de straatkunst door medekunstenaar Mr. Brainwash.

4. Wat is de Black Room in de White Room Gallery?

De Black Room is een nieuwe ruimte in de White Room Gallery die wordt ingeluid met een solotentoonstelling van het werk van Punk Me Tender. Deze ruimte is bedoeld om één kunstenaar volledig tot bloei te laten komen en de toeschouwer onder te dompelen in de visie van de kunstenaar.

5. Wie zijn de andere kunstenaars die aanwezig zijn in de tentoonstelling?

Naast Sara Conca, Patrick Schmidt en Punk Me Tender, zijn er ook werken te zien van andere kunstenaars zoals Joe Stefanelli, Bob Tabor, Alison Seiffer, Michael Lotenero en meer. Ook bevat de permanente collectie van de galerie werken van Russell Young, Nelson De La Nuez, Craig Alan, Markus Klinko en Greg Lotus.

Voor meer informatie over de White Room Gallery en de tentoonstelling “Metamorfose”, kunt u terecht op de website van thewhiteroom.gallery.

Related link: thewhiteroom.gallery