Ontdek de Verlaten Dorpen van Hongkong

In de schaduw van de indrukwekkende wolkenkrabbers en het drukke verkeer van een wereldstad, bevinden zich verrassende verlaten dorpen. Fotograaf Stefan Irvine heeft deze bijzondere plekken vastgelegd in zijn nieuwe boek, “Verlaten Dorpen van Hongkong”. Het contrast tussen de moderne metropool en de verlaten huizen bedekt met mos en overwoekerd door wijnstokken is opmerkelijk.

Hoewel Hongkong bekend staat om zijn hoge vastgoedprijzen, zijn er nog steeds veel dorpen die in verval zijn geraakt. Deze dorpen bestonden al lang voordat Hongkong een belangrijk industrieel centrum werd. In de jaren ’50 en ’60 verhuisden veel mensen naar de steden om in de fabrieken te werken, waardoor de dorpen langzaam leegliepen. Irvine ontdekte dat sommige huizen plotseling waren verlaten, met persoonlijke spullen en meubels achtergelaten.

Veel van de verlaten dorpen werden langzaam overgenomen door de natuur. De vloeren rotten weg en de muren worden instabiel. Het is een triest gezicht om kalenders aan de muren en schoolcertificaten in lades te zien liggen, verloren in de tijd. Irvine merkte op dat sommige mensen met de intentie vertrokken om ooit terug te keren naar hun geboortedorp, maar als de eigendommen niet worden onderhouden, neemt de natuur het over.

Voor Irvine brachten de verlaten dorpen van Hongkong een ander perspectief op de stad. Hij kwam in contact met mensen die in de dorpen waren opgegroeid of familieleden hadden die er gewoond hadden. Hun verhalen getuigden van een diepe verbondenheid met hun voorouders en de dorpen waar ze vandaan kwamen.

Het fotograferen van deze verlaten plekken was niet zonder risico’s. Instabiele vloeren en agressieve honden vormden een gevaar tijdens de verkenningstochten. Irvine droeg altijd hondenkoekjes in zijn cameratas om de territoriale dorpsdieren te kalmeren.

Deze verlaten dorpen herinneren ons eraan dat achter de moderne façade van een wereldstad nog steeds sporen te vinden zijn van de oude cultuur en geschiedenis. Irvine hoopt dat zijn boek anderen zal inspireren om ook verder te kijken dan de glanzende skyline van Hongkong.

FAQ

Wat is het onderwerp van het boek “Verlaten Dorpen van Hongkong”?
Het onderwerp van het boek “Verlaten Dorpen van Hongkong” is de verlaten dorpen in Hongkong die in verval zijn geraakt.

Waarom zijn er nog steeds verlaten dorpen in Hongkong?
Ondanks de hoge vastgoedprijzen zijn er nog steeds veel verlaten dorpen in Hongkong. Dit komt doordat veel mensen in de jaren ’50 en ’60 naar de steden zijn verhuisd om in de fabrieken te werken, waardoor de dorpen leegliepen.

Hoe zijn de verlaten dorpen in Hongkong overgenomen door de natuur?
Veel van de verlaten dorpen zijn langzaam overgenomen door de natuur. De vloeren rotten weg en de muren worden instabiel, waardoor de gebouwen langzaam in verval raken.

Wat is het perspectief dat de verlaten dorpen van Hongkong bieden?
Voor de fotograaf Stefan Irvine brachten de verlaten dorpen van Hongkong een ander perspectief op de stad. Hij kwam in contact met mensen die in de dorpen waren opgegroeid of familieleden hadden die er gewoond hadden, en hun verhalen getuigden van een diepe verbondenheid met hun voorouders en de dorpen waar ze vandaan kwamen.

Welke risico’s waren er bij het fotograferen van de verlaten dorpen?
Het fotograferen van deze verlaten plekken was niet zonder risico’s. Instabiele vloeren en agressieve honden vormden een gevaar tijdens de verkenningstochten.

Wat hoopt Stefan Irvine met zijn boek te bereiken?
Stefan Irvine hoopt dat zijn boek anderen zal inspireren om verder te kijken dan de glanzende skyline van Hongkong en de oude cultuur en geschiedenis van de stad te ontdekken.

Definities

– Wolkenkrabbers: Zeer hoge gebouwen.
– Verlaten: Achtergelaten of niet langer bewoond.
– Verval: Een toestand van slechte conditie of achteruitgang.
– Overwoekerd: Bedekt met een overvloedige groei van planten.
– Territoriaal: Bezitterig of beschermend over een bepaald gebied.
– Façade: Uiterlijk of oppervlakkige verschijning.

Gerelateerde links:

hongkong.com
discoverhongkong.com