Ontdek nieuwe tentoonstellingen bij het MFA, het ICA en meer

Zomer in Boston betekent niet alleen zonnige wandelingen op de Esplanade en dineren in de buitenlucht. Er is ook genoeg binnenpret te beleven in musea in de hele stad, perfect voor zowel zonnige als regenachtige dagen. Lees verder om de nieuwe kunsttentoonstellingen te ontdekken die geopend worden in en rond Boston van juni tot en met augustus, zoals de tentoonstelling van Dalí die naar het MFA komt en een nieuwe interactieve installatie bij PEM. Er worden ook tentoonstellingen geopend in de kleinere musea van Boston, zoals het MassArt Art Museum en het Isabella Stewart Gardner Museum.

1 juni – 4 januari 2026
Deze nieuwe tentoonstelling in het Peabody Essex Museum in Salem belicht de vele verschillende kunstenaarsinterpretaties van het iconische boek uit 1851, “Moby Dick”, dat zich afspeelt in Massachusetts en voor de kust. “Teken mij, Ismaël” toont de boekkunst van honderden verschillende edities van “Moby Dick” die in de afgelopen 170 jaar zijn gepubliceerd, voornamelijk uit de eigen collectie van de Phillips Library van PEM.

13 juni – 8 september
Deze zomer toont het Isabella Stewart Gardner Museum, dat elk seizoen nieuwe tentoonstellingen biedt, het werk van kunstenaars die portretfoto’s gebruiken als vormen van LGBTQIA+ zelfontdekking en gemeenschapsvorming. In de Hostetter Gallery wordt “On Christopher Street: Transgender Portrait” getoond door Mark Seliger, in de Fenway Gallery wordt “Portraits From Boston, With Love” getoond door Olivia Slaughter, JayPix Belmer en Ally Schmaling, en op de Anne H. Fitzpatrick Façade wordt “Possession of a Recalcitrant Dream” (2024) getoond door Hakeem Adewumi van 4 juni tot 1 oktober.

27 juni – 8 december
Het MassArt Art Museum, altijd gratis toegankelijk voor het publiek, opent op 27 juni de tentoonstelling “Displacement”, waarbij de relatie tussen geïndustrialiseerde beschaving en de natuurlijke wereld wordt onderzocht. Via verschillende media, zoals film, beeldhouwkunst, textielkunst en zelfs geuren, onderzoekt de tentoonstelling hoe de mens de zee, het land en de lucht heeft veranderd en hoe de natuurlijke wereld heeft gereageerd op deze veranderingen, via migratie, adaptatie en uitsterven.

6 juli – 1 december
Deze nieuwe tentoonstelling in het Museum of Fine Arts toont meer dan twee dozijn werken van de beroemde surrealistische kunstenaar Salvador Dalí, uitgeleend door het Salvador Dalí Museum in St. Petersburg, Florida. De werken worden naast de meesterwerken van Europese kunstenaars tentoongesteld, waaronder El Greco en Velázquez, die door Dalí zijn bestudeerd. De tentoonstelling brengt bekende werken van Dalí naar Boston, zoals “De ontbinding van de volharding der herinnering”.

3 augustus – 2 maart 2025
Deze interactieve installatie, die in augustus wordt geopend bij PEM in Salem, visualiseert een wereld zonder grenzen en moedigt bezoekers aan om zich een weg te banen door een display van geografische globes waarvan de grenzen en andere door de mens gemaakte markers zijn verwijderd. Ontworpen door de Argentijnse kunstenaar Agustina Woodgate, bevat de tentoonstelling ook historische navigatie-instrumenten en een video die gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie om uitgewiste kaarten te reconstrueren.

29 augustus – 26 januari
Late zomer presenteert het Institute of Contemporary Art in de Seaport het werk van de Jamaicaans-Canadese kunstenaar Tau Lewis, die gevonden materialen gebruikt om zachte kunstwerken zoals quilts, maskers en zachte beeldhouwwerken te creëren. Ze haalt haar gerecyclede materialen zoals stoffen, foto’s, schelpen en versleten kleding uit haar omgeving in haar thuisbases in New York, Toronto en Jamaica, en haar werk richt zich op thema’s als materiaalvindingrijkheid en genezing door repetitieve, creatieve arbeid.

Vraag & Antwoord

1. Wat voor soort tentoonstellingen zijn er te zien in Boston deze zomer?
– Er zijn nieuwe kunsttentoonstellingen te zien in musea in en rond Boston, waaronder de tentoonstelling van Dalí bij het Museum of Fine Arts en een interactieve installatie bij het Peabody Essex Museum.

2. Welk boek wordt tentoongesteld in het Peabody Essex Museum?
– In het Peabody Essex Museum wordt de tentoonstelling “Teken mij, Ismaël” gehouden, die de kunstwerken uit verschillende edities van het boek “Moby Dick” laat zien.

3. Waar worden portretfoto’s als vorm van zelfontdekking en gemeenschapsvorming getoond?
– Het Isabella Stewart Gardner Museum toont portretfoto’s als vormen van LGBTQIA+ zelfontdekking en gemeenschapsvorming in de Hostetter Gallery en de Fenway Gallery.

4. Wat wordt onderzocht in de tentoonstelling “Displacement” in het MassArt Art Museum?
– De tentoonstelling “Displacement” in het MassArt Art Museum onderzoekt de relatie tussen geïndustrialiseerde beschaving en de natuurlijke wereld.

5. Welke beroemde surrealistische kunstenaar wordt tentoongesteld in het Museum of Fine Arts?
– Het Museum of Fine Arts toont werken van de beroemde surrealistische kunstenaar Salvador Dalí.

6. Wat visualiseert de interactieve installatie bij het Peabody Essex Museum?
– De interactieve installatie bij het Peabody Essex Museum visualiseert een wereld zonder grenzen en moedigt bezoekers aan om zich door een display van geografische globes te bewegen.

7. Welke kunstenaar wordt gepresenteerd in het Institute of Contemporary Art?
– Het Institute of Contemporary Art presenteert het werk van de Jamaicaans-Canadese kunstenaar Tau Lewis.

8. Waar haalt Tau Lewis haar materialen vandaan voor haar kunstwerken?
– Tau Lewis haalt haar materialen, zoals stoffen, foto’s, schelpen en versleten kleding, uit haar omgeving in New York, Toronto en Jamaica.

Definities van sleuteltermen:
– LGBTQIA+: Een afkorting die staat voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, queer, interseks en aseksuele personen. Het wordt gebruikt om de diversiteit van seksuele oriëntaties en genderidentiteiten aan te duiden.
– Surrealisme: Een artistieke beweging die bekend staat om zijn verbeeldingskracht, dromerige beelden en het vermengen van realiteit en fantasie.

Gerelateerde links:
– <a href="https://www.mfa.org/"Museum of Fine Arts
– <a href="https://www.pem.org/"Peabody Essex Museum
– <a href="https://www.gardnermuseum.org/"Isabella Stewart Gardner Museum
– <a href="https://massart.edu/massart-art-museum"MasseArt Art Museum
– <a href="https://www.icaboston.org/"Institute of Contemporary Art