Oude gebouw in Tallahassee getransformeerd met behoud van historisch karakter

Een gebouw dat al bijna een eeuw lang staat in het hart van het centrum van Tallahassee zal binnenkort een transformatie ondergaan. Het gebouw, gelegen aan 108 S. Monroe Street, heeft vele levens gehad: een ijzerwarenwinkel, het Ritz Theater, de winkel ‘Eleanor’, en de laatste decennia heeft het dienst gedaan als kantoorruimte. Maar de echte leeftijd van het gebouw blijft een mysterie.

“Het zou uit de jaren ’20 kunnen stammen”, zegt Ryan Sheplak, creatief directeur bij Architects Lewis + Whitlock in Tallahassee, het bureau dat verantwoordelijk is voor het nieuwe ontwerp. “Het is moeilijk te zeggen; er zijn niet veel tekeningen of documentatie beschikbaar.”

Momenteel is het gebouw de thuisbasis van Floridian Partners, een lobby- en adviesbureau dat een scala aan klanten vertegenwoordigt, waaronder Uber en de Florida Insurance Council.

Terwijl de verbouwing doorgaat, zijn er aanwijzingen die iets zeggen over de ouderdom van het gebouw. Op de muren zijn potloodschetsen te zien met data uit de jaren ’30. Een deel van het karakter van het gebouw zal behouden blijven in de openbare ruimtes.

“Het plan is om veel van de oude bakstenen muren bloot te leggen, die ooit deel uitmaakten van het theater. Deze zullen met name te zien zijn in de kantoren op de tweede verdieping”, aldus Sheplak. “Helaas is er veel schade aan de oude bakstenen muren, waardoor we slechts een deel ervan kunnen blootleggen.”

Het uiteindelijke ontwerp zal ook verwijzingen hebben naar het verleden, met name naar het Ritz Theater. Dit een-scherm theater had een uitstekende luifel, die nu dient als inspiratie voor het nieuwe balkon van het gebouw.

“We hebben de huidige kolommen in het balkon verwijderd … en we hebben constructie toegevoegd om een uitkragend balkon boven het trottoir te ondersteunen”, aldus Sheplak. “Bovendien hebben we verlichting onder het balkon toegevoegd voor een bijzonder effect. Het diende dus als inspiratie voor het nieuwe ontwerp, om de historische uitstraling van het gebouw terug te brengen.”

De geschiedenis van het Ritz Theater

In vroeger tijden bood het gebouw een kans om te ontsnappen op het witte doek. Het theater maakte zijn grote debuut in december 1930, nadat het begon als de Charles Williams Hardware winkel. Het gebouw werd verbouwd door een bouwbedrijf en architect uit Jacksonville en werd geëxploiteerd door E.J. Sparks uit Jacksonville en Lakeland, die destijds de leiding had over een keten van theaters in Florida, volgens artikelen van de Tallahassee Democrat uit die tijd.

“Het theater is volgens de manager een van de meest aantrekkelijke kleine theaters in de staat, en er is niets nagelaten om het volledig modern te maken”, schreef de verslaggever destijds. “De Ritz zal goed uitgerust zijn, met ongeveer 450 zitplaatsen, en zal de modernste Western Electric geluidsapparatuur hebben voor de vertoning van films, ruime gestoffeerde stoelen en alleen maar films van de hoogste kwaliteit vertonen in een doorlopende voorstelling.”

Er werkten 10 mensen in het theater. In de “modernistische lobby” leidde een brede opgang naar de zaal, die een “blauw en zilveren kleurschema” had.

“Er zijn comfortabele stoelen en de gangpaden worden verlicht door indirecte verlichting”, staat in het artikel.

Het theater opende met “Holiday”, met in de hoofdrol Ann Harding, volgens het artikel “een van de meest besproken films van die tijd”. Andere vroege films waren onder andere “Check and Double Check” met Amos en Andy en “Lightnin'” met Will Rogers.

Volgens de archieven werd het theater gesloten in augustus 1953 en werd het later de Eleanor Shop, waar jurken werden verkocht.

Hoewel er al enkele verhalen bekend zijn over het theater, zegt Sheplak dat eventuele aanwijzingen over de geschiedenis van het gebouw op een creatieve manier kunnen worden tentoongesteld.

“Ik zou het geweldig vinden als iemand dit artikel leest en denkt: ‘Oh ja, ik heb tekeningen of foto’s ervan’. Dat zou echt heel gaaf zijn.”

Neem contact op met Economic Development Reporter TaMaryn Waters via [email protected] en volg @TaMarynWaters op X.

Artikel:

Een historisch gebouw in het centrum van Tallahassee zal binnenkort een transformatie ondergaan. Het gebouw, gelegen aan 108 S. Monroe Street, heeft vele verschillende functies gehad gedurende bijna een eeuw. Momenteel is het de thuisbasis van Floridian Partners, een lobby- en adviesbureau, maar de exacte leeftijd van het gebouw blijft een mysterie.

Ryan Sheplak, creatief directeur bij Architecten Lewis + Whitlock, het bureau verantwoordelijk voor het nieuwe ontwerp, vermoedt dat het gebouw uit de jaren ’20 dateert, maar er is weinig documentatie beschikbaar om dit te bevestigen.

Tijdens de verbouwing zijn er aanwijzingen gevonden die iets zeggen over de ouderdom van het gebouw, zoals potloodschetsen uit de jaren ’30 op de muren. Het plan is om de oude bakstenen muren, die ooit deel uitmaakten van het theater, bloot te leggen in de kantoren op de tweede verdieping. Helaas is er veel schade aan de bakstenen muren, dus slechts een deel kan worden blootgelegd.

Het nieuwe ontwerp van het gebouw zal ook enkele verwijzingen hebben naar het Ritz Theater, dat in het verleden in het gebouw was gevestigd. Zo zal het nieuwe balkon van het gebouw geïnspireerd zijn op de uitstekende luifel van het theater. Daarnaast zal er verlichting onder het balkon worden toegevoegd voor een bijzonder effect, om de historische uitstraling van het gebouw terug te brengen.

Het Ritz Theater opende zijn deuren in december 1930 en werd geprezen als een van de meest aantrekkelijke kleine theaters in de staat. Het theater had een capaciteit van ongeveer 450 zitplaatsen en was uitgerust met moderne geluidsapparatuur en comfortabele gestoffeerde stoelen. Het theater sloot zijn deuren in augustus 1953 en werd later omgebouwd tot de Eleanor Shop.

Hoewel er weinig documentatie beschikbaar is over de geschiedenis van het gebouw, hoopt men dat er mensen zijn die tekeningen of foto’s hebben die kunnen helpen de geschiedenis van het gebouw in kaart te brengen.

Frequently Asked Questions (FAQ):

1. Wat is de huidige functie van het gebouw aan 108 S. Monroe Street in Tallahassee?
Het gebouw is momenteel de thuisbasis van Floridian Partners, een lobby- en adviesbureau.

2. Wat is de geschatte leeftijd van het gebouw?
De exacte leeftijd van het gebouw is onbekend, maar het wordt vermoedelijk gebouwd in de jaren ’20.

3. Wat zijn enkele aanwijzingen voor de ouderdom van het gebouw?
Op de muren zijn potloodschetsen te zien uit de jaren ’30.

4. Worden de oude bakstenen muren van het voormalige theater blootgelegd?
Ja, het plan is om veel van de oude bakstenen muren bloot te leggen in de kantoren op de tweede verdieping. Echter, door de schade aan de muren kan slechts een deel worden blootgelegd.

5. Zal het nieuwe ontwerp van het gebouw verwijzingen hebben naar het verleden?
Ja, het nieuwe ontwerp zal geïnspireerd zijn op het voormalige Ritz Theater dat in het gebouw was gevestigd, met name de uitstekende luifel van het theater.

6. Wat was de functie van het Ritz Theater?
Het Ritz Theater opende zijn deuren in december 1930 als een klein bioscooptheater.

7. Wat gebeurde er nadat het Ritz Theater zijn deuren sloot?
Het theater sloot zijn deuren in augustus 1953 en werd later omgebouwd tot de Eleanor Shop, een winkel waar jurken werden verkocht.

8. Hoe kunnen mensen helpen met het documenteren van de geschiedenis van het gebouw?
Mensen worden aangemoedigd om tekeningen of foto’s van het gebouw te delen met het bureau dat verantwoordelijk is voor het nieuwe ontwerp, Architects Lewis + Whitlock.

Definitions:

– Tallahassee: de hoofdstad van de staat Florida in de Verenigde Staten.
– lobby- en adviesbureau: een bedrijf dat lobbyt voor belangen van klanten en advies geeft op politiek en zakelijk gebied.
– bakstenen muren: muren gemaakt van bakstenen, een soort bouwmateriaal bestaande uit gebakken klei.
– luifel: een overkapping boven een ingang of raam.
– theater: een gebouw of ruimte die wordt gebruikt voor het vertonen van films of het opvoeren van podiumkunsten, zoals toneelstukken of muziekvoorstellingen.
– capaciteit: de maximale hoeveelheid mensen die in een ruimte kunnen passen.
– gestoffeerde stoelen: stoelen met stoffen bekleding voor extra comfort.
– documenteren: het vastleggen en vasthouden van informatie of gegevens voor toekomstig gebruik.

Suggested related links:
Floridian Partners
Architects Lewis + Whitlock