PhD-kandidaat Elise Armani ontvangt prestigieuze 2024 Luce/ACLS Dissertation Fellowship in Amerikaanse kunst

Elise Armani, een PhD-kandidaat in kunstgeschiedenis en kritiek aan het College of Arts and Sciences Department of Art, heeft onlangs de 2024 Luce/ACLS Dissertation Fellowship in Amerikaanse kunst ontvangen. Armani is een van de zeven uitzonderlijke promovendi die zijn bekroond voor hun veelbelovend onderzoek op het gebied van object- en beeldgebaseerde Amerikaanse kunstgeschiedenis.

Armani’s onderzoek “Making Rhythms Out of Barriers: Infrastructural Interventions by Migrant Artists on the Lower East Side (1975-1989)” onderzoekt een netwerk van (im)migrerende kunstenaars op de Lower East Side van Manhattan, waarbij de locatie dient als kader voor het begrijpen van artistieke productie als verweven met de culturele, sociale en ruimtelijke intimiteiten van stedelijke geografie en migratie.

Het programma wordt mogelijk gemaakt door een grote subsidie van de Henry Luce Foundation en wordt beheerd door de American Council of Learned Societies (ACLS). Het Luce/ACLS Dissertation Fellowship in American Art Program ondersteunt beginnende wetenschappers bij het schrijven van proefschriften die de wetenschap over de geschiedenis van de beeldende kunst van de Verenigde Staten bevorderen, inclusief alle facetten van inheemse Amerikaanse kunst, met name het verheffen van stemmen, perspectieven en onderwerpen die historisch gezien ondervertegenwoordigd zijn geweest in de academie.

Elke fellow ontvangt $42.000 om één jaar lang onderzoek en schrijven te ondersteunen, evenals reizen in verband met het fellowship-programma tussen juli 2024 en mei 2026. De 2024 Luce/ACLS Dissertation Fellows in American Art maken deel uit van een gemeenschap van meer dan 300 eerdere ontvangers, waaronder enkele van de meest vooraanstaande docenten en museumprofessionals van het land, en leiders in de culturele sector.

Bekijk een gedetailleerde lijst van de ontvangers van 2024.

FAQ:

1. Wie heeft de 2024 Luce/ACLS Dissertation Fellowship in Amerikaanse kunst ontvangen?
Elise Armani heeft de 2024 Luce/ACLS Dissertation Fellowship in Amerikaanse kunst ontvangen.

2. Wat is het onderwerp van Armani’s onderzoek?
Het onderzoek van Armani heet “Making Rhythms Out of Barriers: Infrastructural Interventions by Migrant Artists on the Lower East Side (1975-1989)” en onderzoekt een netwerk van (im)migrerende kunstenaars op de Lower East Side van Manhattan.

3. Wat is het doel van het Luce/ACLS Dissertation Fellowship in American Art Program?
Het Luce/ACLS Dissertation Fellowship in American Art Program ondersteunt beginnende wetenschappers bij het schrijven van proefschriften die de wetenschap over de geschiedenis van de beeldende kunst van de Verenigde Staten bevorderen, inclusief alle facetten van inheemse Amerikaanse kunst.

4. Wat ontvangen de fellows als onderdeel van het fellowship-programma?
Elke fellow ontvangt $42.000 om één jaar lang onderzoek en schrijven te ondersteunen, evenals reizen in verband met het fellowship-programma tussen juli 2024 en mei 2026.

5. Hoeveel eerdere ontvangers zijn er geweest van het Luce/ACLS Dissertation Fellowship in American Art?
Er zijn meer dan 300 eerdere ontvangers geweest van het Luce/ACLS Dissertation Fellowship in American Art.

Key Terms:

– Luce/ACLS Dissertation Fellowship: Subsidieprogramma dat beginnende wetenschappers ondersteunt bij het schrijven van proefschriften over Amerikaanse kunst.
– Migrerende kunstenaars: Kunstenaars die zich verplaatsen naar een andere locatie om te werken.
– Lower East Side: Een wijk in Manhattan, New York, waar het onderzoek van Armani zich op richt.
– Inheemse Amerikaanse kunst: Kunst gemaakt door de oorspronkelijke inwoners van Amerika.

Suggested related links:

Henry Luce Foundation
American Council of Learned Societies (ACLS)