PhotoVogue Global Open Call: Celebrating the Majesty of Nature

Dit jaar belooft de PhotoVogue Global Open Call een eerbetoon te zijn aan de adembenemende schoonheid van onze natuurlijke wereld en de talloze wezens die deze bevolken. Deze oproep overstijgt de zoektocht naar visueel talent en heeft als doel een boodschap van mededogen, respect en bewondering voor de natuur en alle dieren te bevorderen. We pleiten voor een fundamentele verandering in onze interactie met onze planeet en haar bewoners, waarbij we niet alleen de pracht van de natuurlijke wereld benadrukken, maar ook de diepe liefde en verbondenheid tussen mensen en dieren. Deze verbondenheid strekt zich uit tot de bredere gemeenschap van het leven om ons heen.

Op basis van ons uitgebreide perspectief op verwantschap sluit deze visie aan bij de overtuiging van Mahatma Gandhi dat ‘de grootheid van een natie en haar morele vooruitgang kan worden beoordeeld aan de hand van de manier waarop haar dieren worden behandeld’. We willen deze verbinding uitbreiden naar traditioneel over het hoofd geziene dieren, zoals koeien en varkens, en zelfs buiten de zoogdierklasse, waarbij we hun diepe emoties erkennen die de maatschappij vaak verwaarloost, en hun essentiële rol bij het behoud van het ecosysteem.

Geïnspireerd door “Kinship: Belonging in a World of Relations” van het Center for Humans and Nature, bewerkt door Gavin Van Horn, Robin Wall Kimmerer en John Hausdoerffer, resoneert onze oproep diep met het idee van een gedeelde gemeenschap van leven. In deze gemeenschap zijn de verbindingen die we delen met onze medemensen net zo belangrijk als die met niet-menselijke wezens. Deze rijke mozaïek van bestaan omvat alles, van de bacteriën die gedijen in onze buiken tot de bomen die de lucht in stand houden die we inademen, en bevestigt dat allen onze verwanten zijn.

Voor veel culturen over de hele wereld is het mens zijn gebaseerd op dit uitgebreide gevoel van verwantschap, waarbij niet-mensen worden erkend als integrale personen in ons leven. Het is een perspectief dat zowel mensen als niet-mensen beschouwt als essentiële leden van een levendig, leven genererend planetaire netwerk.

In deze uitbundige en dynamische wirwar van relaties zijn we vastbesloten om onze zorg en respect voor de hele levensfamilie die onze planeet deelt te verdiepen – inclusief planten, rivieren, bergen, dieren en andere medebewoners. Laten we samen de majesteit van de natuur vieren en ons inzetten voor een harmonieuze coëxistentie met al het leven om ons heen.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is het doel van de PhotoVogue Global Open Call?
Het doel van de PhotoVogue Global Open Call is om een boodschap van mededogen, respect en bewondering voor de natuur en alle dieren te bevorderen. Het is een oproep voor een fundamentele verandering in onze interactie met de planeet en haar bewoners.

2. Wat wordt bedoeld met het uitgebreide perspectief op verwantschap?
Het uitgebreide perspectief op verwantschap verwijst naar de overtuiging dat niet alleen de verbindingen tussen mensen belangrijk zijn, maar ook die tussen niet-menselijke wezens. Het omvat het idee dat alle levende wezens familie van elkaar zijn.

3. Waar is de inspiratie voor deze oproep vandaan gekomen?
De inspiratie voor deze oproep is afkomstig van het boek “Kinship: Belonging in a World of Relations” van het Center for Humans and Nature, bewerkt door Gavin Van Horn, Robin Wall Kimmerer en John Hausdoerffer.

4. Hoe kunnen we de zorg en respect voor het leven op onze planeet verdiepen?
We kunnen de zorg en respect voor het leven op onze planeet verdiepen door de majesteit van de natuur te vieren en ons in te zetten voor een harmonieuze coëxistentie met al het leven om ons heen. Dit omvat het erkennen en waarderen van de waarde van planten, rivieren, bergen, dieren en andere medebewoners.

Belangrijke termen en jargon:
– PhotoVogue Global Open Call: Een fotografische wedstrijd en oproep specifiek gericht op het bevorderen van mededogen, respect en bewondering voor de natuur en alle dieren.
– Mahatma Gandhi: Een invloedrijke Indiase leider en voorstander van geweldloos verzet. Zijn overtuiging dat de behandeling van dieren belangrijk is voor de moraliteit van een natie wordt aangehaald.
– Kinship: Belonging in a World of Relations: Een boek bewerkt door Gavin Van Horn, Robin Wall Kimmerer en John Hausdoerffer, waarin het belang van verwantschap tussen mensen en niet-mensen wordt onderstreept.

Verwante links:
PhotoVogue
Center for Humans and Nature