Screen-Printing Company Methane Studios Expands its Artistic Horizons

Methane Studios, een bedrijf voor zeefdruk in Avondale, heeft jarenlang gedijt op het snijvlak van beeldende kunst en rockmuziek. Opgestart in 1998 door de in Ohio geboren kunstenaars Robert Lee en Mark McDevitt, staat Methane bekend om zijn ambachtelijke werk, van potlood tot drukwerk.

Na het maken van concertposters voor enkele van de meest vooraanstaande artiesten in het genre, waaronder Wilco, The Black Keys, Pavement, The White Stripes en Patti Smith, richt het duo zich nu op kunst die geen bandnamen draagt, wat hun werk toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Niettemin blijft hun passie voor muziek diepgeworteld en hebben ze samengewerkt met het Globe Arts Center om het gratis muziek- en kunstfestival WigWag op te zetten.

Het evenement viert zijn derde verjaardag op zaterdag 18 mei, met als hoofdacts Gringo Star en Puddles Pity Party.

Methane Studio mede-oprichter Robert Lee sloot zich aan bij Kim Drobes, producent bij City Lights, om meer te vertellen over het festival.

FAQ-sectie:

Wat is Methane Studios?
Methane Studios is een zeefdrukbedrijf in Avondale dat gespecialiseerd is in beeldende kunst en rockmuziek. Het bedrijf is opgericht in 1998 door de kunstenaars Robert Lee en Mark McDevitt en staat bekend om zijn ambachtelijke werk, van potloodtekeningen tot drukwerk.

Wat voor soort werk doet Methane Studios?
Methane Studios maakt onder andere concertposters voor bekende artiesten in het rockgenre, zoals Wilco, The Black Keys, Pavement, The White Stripes en Patti Smith. Daarnaast richten ze zich ook op kunst zonder bandnamen, waardoor hun werk toegankelijk is voor een breder publiek.

Wat is het WigWag-muziek- en kunstfestival?
Het WigWag-muziek- en kunstfestival is een gratis evenement dat mede is georganiseerd door Methane Studios in samenwerking met het Globe Arts Center. Het festival viert zijn derde verjaardag op zaterdag 18 mei en bevat optredens van Gringo Star en Puddles Pity Party, onder andere.

Wat is de rol van Robert Lee bij het festival?
Robert Lee, mede-oprichter van Methane Studios, is betrokken bij het festival en heeft samen met Kim Drobes, producent bij City Lights, meer informatie over het evenement verstrekt.

Definities:
– Zeefdruk: Een druktechniek waarbij een sjabloon wordt gebruikt om inkt door een fijnmazig doek op een oppervlak te persen, vaak gebruikt bij het maken van posters en kunstafdrukken.
– Ambachtelijk werk: Handmatig verricht vakmanschap, meestal met veel aandacht voor detail en hoogwaardige technieken.

Gerelateerde links:
Methane Studios
Globe Arts Center
Gringo Star
Puddles Pity Party
City Lights