Tegenstanders eisen actie tegen klimaatverandering bij het schilderij “De geboorte van Venus”

Twee activisten van de groep Laatste Generatie in Italië hebben dinsdag foto’s van overstromingen op het schilderij “De geboorte van Venus” in de Uffizi Galerij in Florence geplakt, volgens de politie.

Daarnaast eisten de protestanten in het Uffizi Galerij een fonds van €20 miljard ($21,43 miljard) om klimaatschade te herstellen.

Volgens een van de activisten negeert de regering nog steeds de realiteit van klimaatverandering. Hij zei: “De regering doet alsof er in januari geen velden zijn afgebrand, alsof er deze zomer geen watertekort zal zijn, alsof huizen die door overstromingen zijn verwoest, toevallige gebeurtenissen zijn en niet veroorzaakt worden door menselijke keuzes.”

“Het is belachelijk dat de regering in plaats van zich bezig te houden met deze echte problemen, absurde wetten maakt die klimaatactivisme bestraffen,” voegde hij eraan toe.

Hij verwees naar nieuwe wetten in Italië die de boetes voor activisten verhogen tot wel €60.000 als zij monumenten bekladden.

Het schilderij “De geboorte van Venus” was bedekt met glas en is niet beschadigd.

De organisatie Laatste Generatie voert sinds 2022 vreedzame maar ontwrichtende protesten uit in Italië, waarbij ze zich richten op locaties zoals de Basiliek van San Marco in Venetië en de Trevifontein in Rome.

Deze actie bij het schilderij van Botticelli illustreert de groeiende frustratie van klimaatactivisten over het gebrek aan actie tegen klimaatverandering. Ze willen niet langer dat de regering de ernst van de situatie negeert en eisen maatregelen om schade te herstellen en toekomstige rampen te voorkomen. De verhoogde boetes voor activisme laten duidelijk zien dat het Italiaanse beleid gericht is op het ontmoedigen van deze vorm van protest. Als de regering echt wil dat deze protesten stoppen, moeten ze serieus omgaan met de eisen van de activisten en werken aan een duurzame toekomst voor Italië en de wereld.

FAQs Over Klimaatveranderingsprotest in Italië

Wat is er gebeurd in de Uffizi Galerij in Florence?
Twee activisten van de groep Laatste Generatie hebben foto’s van overstromingen op het schilderij “De geboorte van Venus” geplakt. De activisten eisten ook een fonds van €20 miljard om klimaatschade te herstellen.

Waarom hebben de activisten deze actie uitgevoerd?
De activisten beweren dat de regering de realiteit van klimaatverandering negeert. Ze willen dat de regering de ernst van de situatie erkent en maatregelen neemt om schade te herstellen en toekomstige rampen te voorkomen.

Wat is de reactie van de activisten op nieuwe wetten in Italië?
De activisten zijn kritisch op nieuwe wetten in Italië die de boetes voor activisten verhogen tot €60.000 als zij monumenten bekladden. Ze vinden dit een belachelijke maatregel die klimaatactivisme bestraft en de echte problemen negeert.

Is het schilderij beschadigd door de actie?
Nee, het schilderij “De geboorte van Venus” is bedekt met glas en is niet beschadigd.

Wat is Laatste Generatie?
Laatste Generatie is een organisatie die sinds 2022 vreedzame maar ontwrichtende protesten uitvoert in Italië. Ze richten zich op locaties zoals de Basiliek van San Marco in Venetië en de Trevifontein in Rome om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Wat willen de klimaatactivisten bereiken?
De klimaatactivisten willen dat de regering de ernst van de situatie erkent en maatregelen neemt om schade te herstellen en toekomstige rampen te voorkomen. Ze zijn gefrustreerd door het gebrek aan actie tegen klimaatverandering.

Waarom zijn de boetes verhoogd voor activisten?
De verhoogde boetes voor activisten laten zien dat het Italiaanse beleid gericht is op het ontmoedigen van dit type protest. De regering wil dat de protesten stoppen, maar de activisten vinden dat de regering serieus moet ingaan op hun eisen voor een duurzame toekomst.

Voor meer informatie over klimaatverandering en activisme, kunt u hier terecht.