University of California, Davis Faculty Member Selected for Prestigious Venice Biennale

Een kunstprofessor van de Universiteit van California, Davis zal de universiteit vertegenwoordigen op de prestigieuze Venice Biennale. Het is voor het eerst in vier decennia dat een faculteitslid van UC Davis is uitgenodigd voor dit evenement. Beatriz Cortez, docent kunst, zal de voetsporen volgen van eerdere docenten William T. Wiley en Roy De Forest, die in het verleden op de Biennale hebben geëxposeerd.

De Biennale, die bekend staat als de Olympische Spelen van de kunstwereld, richt zich op thema’s als politiek en hedendaagse cultuur- en maatschappelijke kwesties. Dit jaar, de 60e editie van het evenement, ligt er extra nadruk op gemarginaliseerde identiteiten.

Cortez’s werk onderzoekt de gelijktijdigheid van ervaringen, relaties met tijd en de verbeelding van de toekomst, met name in relatie tot herinnering en verlies na oorlog en migratie. Haar kunstwerken bestaan uit sculpturen, installaties en performances.

De deelname aan de Biennale is een grote eer voor Cortez, en vooral voor de El Salvadoriaanse kunstgemeenschap en de Latijns-Amerikaanse kunstenaarsgemeenschap in de Verenigde Staten. Cortez is de eerste kunstenaar uit El Salvador die is uitgenodigd voor de internationale tentoonstelling en een van de weinige Latijns-Amerikaanse kunstenaars die zijn geselecteerd.

“Deze uitnodiging is een prachtige manifestatie van de gemeenschappen en individuen die mijn werk markeren en hebben ondersteund”, aldus Cortez. Als professor heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij het verhogen van de samenwerking tussen de kunstprogramma’s en afdelingen van UC Davis en bij het vergroten van de nationale en internationale erkenning voor de kunstgemeenschap.

Naast Cortez zullen ook kunstenaars Jeffrey Gibson en Kang Seung Lee de Verenigde Staten vertegenwoordigen op de Biennale. Gibson combineert Indiaanse, queer- en Amerikaanse geschiedenis en perspectieven in zijn multimediale kunstwerken. Lee, een beeldend kunstenaar, zal ook een lezing geven als onderdeel van de “Visiting Artist Lecture Series” van de universiteit.

Met meer dan 330 deelnemende kunstenaars, geselecteerd door de Board van de Biennale de Venezia en de curator Adriano Pedrosa, belooft de 60e Biennale een indrukwekkend evenement te worden. Het zal gehouden worden in de Centrale Paviljoen (Giardini) en de Arsenale en zal een groeiende nadruk leggen op gemarginaliseerde identiteiten en culturele diversiteit.

FAQ

1. Welke universiteit in Californië zal vertegenwoordigd worden op de Venice Biennale?
– De Universiteit van California, Davis zal vertegenwoordigd worden op de Venice Biennale.

2. Hoe lang is het geleden dat een faculteitslid van UC Davis is uitgenodigd voor dit evenement?
– Het is voor het eerst in vier decennia dat een faculteitslid van UC Davis is uitgenodigd voor de Venice Biennale.

3. Wat zijn de belangrijkste thema’s van de Venice Biennale?
– De Venice Biennale richt zich voornamelijk op thema’s als politiek en hedendaagse cultuur- en maatschappelijke kwesties. Dit jaar ligt er extra nadruk op gemarginaliseerde identiteiten.

4. Wat is het onderwerp van het werk van kunstenaar Beatriz Cortez?
– Het werk van Beatriz Cortez onderzoekt de gelijktijdigheid van ervaringen, relaties met tijd en de verbeelding van de toekomst, vooral in relatie tot herinnering en verlies na oorlog en migratie.

5. Wat voor soort kunstwerken maakt Beatriz Cortez?
– Beatriz Cortez maakt sculpturen, installaties en performances.

6. Wat betekent de deelname aan de Biennale voor Beatriz Cortez en de kunstgemeenschap?
– De deelname aan de Biennale is een grote eer voor Beatriz Cortez, voor de kunstgemeenschap uit El Salvador en de Latijns-Amerikaanse kunstenaarsgemeenschap in de Verenigde Staten. Cortez is de eerste kunstenaar uit El Salvador die is uitgenodigd voor de internationale tentoonstelling.

7. Welke andere kunstenaars zullen de Verenigde Staten vertegenwoordigen op de Biennale?
– Naast Beatriz Cortez zullen ook kunstenaars Jeffrey Gibson en Kang Seung Lee de Verenigde Staten vertegenwoordigen op de Biennale.

Belangrijke termen:
– Venice Biennale: Een prestigieuze kunsttentoonstelling die elke twee jaar plaatsvindt in Venetië, Italië.
– Gemarginaliseerde identiteiten: Groepen mensen die in de samenleving vaak aan de zijlijn worden geplaatst of worden onderdrukt vanwege factoren zoals ras, gender, seksualiteit, etc.

Verwante links:
Universiteit van California, Davis
Venice Biennale