Verkenning van de Kunst: Ruimte en Waarneming

De nieuwe tentoonstelling genaamd “Verkenning van de Kunst: Ruimte en Waarneming” in de kerk, onderzoekt op speelse wijze de manier waarop kunstenaars spelen met visuele perceptie. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 9 maart, van 18.00 tot 19.30 uur en is te bewonderen tot 26 mei.

De perspectieven van de kijker staan centraal in deze tentoonstelling. De werken bevatten verrassende visuele effecten en maken gebruik van inventieve technieken die de kijker uitnodigen om te stoppen en opnieuw na te denken over waar ze zich bevinden en wat ze zien. Het gebruik van ruimte, licht en onverwachte materialen en benaderingen van kunst maken deze werken krachtig en boeiend. Het zorgt ervoor dat we naar onszelf kijken terwijl we kijken en nodigt uit tot interactie. Dit brengt een geheel nieuwe dimensie van drama en vreugde bij het ervaren van de iconische architectuur van de kerk.

Hoofdconservator Sara Cochran legt uit: “Nu we ons vierde jaar ingaan, biedt deze tentoonstelling een geweldige kans om opnieuw na te denken over de relatie tussen de fysieke ruimte van de kerk en de aanwezigheid van hedendaagse kunst. Dit historische gebouw heeft zich bewezen als een ongelooflijk geschikte plek om kunst tentoon te stellen en de werken in deze show gaan nog een stap verder. De installaties en andere kunstwerken vragen om de deelname van de kijker terwijl ze kijken en nadenken over wat er voor hen staat. Ik ben diep dankbaar voor de kunstenaars en nalatenschappen die met ons hebben samengewerkt aan deze interessante en meeslepende tentoonstelling.”

De tentoonstelling begon met een uitnodiging aan kunstenaar Christine Sciulli om een site-specifiek kunstwerk te creëren in de spanten van de kerk. Geïnspireerd door water is haar werk zowel een sculptuur als een driedimensionale tekening in de ruimte. Verschillende hoeken veranderen de vorm van het kunstwerk en de relatie tussen de elementen, waardoor het uitgestrekte plafond van de kerk haar canvas wordt.

Andere kunstenaars die deelnemen aan de tentoonstelling zijn Uta Barth, Walead Beshty, Mel Bochner, Tara Donovan, Sol LeWitt, Gordon Matta-Clark, Matthew Satz, Keith Sonnier en Steven J. Yazzie.

De kerk is gelegen aan 48 Madison Street in Sag Harbor. Voor meer informatie kunt u terecht op thechurchsagharbor.org.

FAQ: Verkenning van de Kunst: Ruimte en Waarneming

1. Wanneer vindt de opening van de tentoonstelling plaats?
De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zaterdag 9 maart, van 18.00 tot 19.30 uur.

2. Tot wanneer is de tentoonstelling te bewonderen?
De tentoonstelling is te bewonderen tot 26 mei.

3. Wat staat er centraal in deze tentoonstelling?
De perspectieven van de kijker staan centraal in deze tentoonstelling.

4. Welke technieken en effecten worden gebruikt in de werken?
De werken bevatten verrassende visuele effecten en maken gebruik van inventieve technieken.

5. Wat voor dimensie brengt het ervaren van de kerk met zich mee?
Het ervaren van de iconische architectuur van de kerk brengt een geheel nieuwe dimensie van drama en vreugde met zich mee.

6. Wie is de hoofdconservator van de tentoonstelling?
De hoofdconservator van de tentoonstelling is Sara Cochran.

7. Wat is het speciale kenmerk van het kunstwerk van Christine Sciulli?
Het kunstwerk van Christine Sciulli is een site-specifiek kunstwerk dat zowel een sculptuur als een driedimensionale tekening in de ruimte is.

8. Wie zijn enkele van de andere deelnemende kunstenaars?
Enkele van de andere deelnemende kunstenaars zijn Uta Barth, Walead Beshty, Mel Bochner, Tara Donovan, Sol LeWitt, Gordon Matta-Clark, Matthew Satz, Keith Sonnier en Steven J. Yazzie.

Definities:
– Visuele perceptie: De manier waarop onze ogen en hersenen waarnemen en interpreteren wat we zien.
– Site-specifiek: Kunstwerken die specifiek zijn ontworpen voor een bepaalde locatie en gebruik maken van de unieke kenmerken van die locatie.

Suggested related links:
thechurchsagharbor.org (website van de kerk)