Verrijkende zomerkampen voor jeugd bij het Dahl Arts Center

Het Rapid City Arts Council (RCAC) heeft zijn spannende reeks zomerkampen voor jongeren in groep 1 tot en met 6 aangekondigd, met de toepasselijke naam “De Zomer van Verhalen”. Van 3 juni tot 8 augustus in het Dahl Arts Center in het centrum van Rapid City beloven deze 22 kampen een breed scala aan activiteiten die de basisschoolkinderen van de stad boeien en onderwijzen tijdens hun zomervakantie.

In het kader van het Dahl Arts Center, een centrum voor gemeenschapskunsteducatie, bieden deze kampen een stimulerende omgeving waar kinderen kunnen leren, spelen en groeien door middel van de kunst van het vertellen van verhalen. Deelnemers zullen zich verdiepen in het creëren van personages, het ontwikkelen van verhalen en de kunst van het boek maken, alles ontworpen om de verbeelding te prikkelen en begeleide ontdekking te bevorderen door boeiende kunstlessen.

De programma’s van RCAC voldoen aan nationale normen voor hoogwaardig kunstonderwijs, waarbij elke kamp “keuze-gebaseerde” kunstlessen bevat gericht op het stimuleren van creativiteit en kritisch denken. Deelnemers zullen hun eigen verhalen samenstellen, geïnspireerd door hun levenservaringen, en ze tot leven brengen door middel van verschillende media, waaronder boekbinden en kostuum maken.

Onder leiding van ervaren instructeurs en docenten omvatten de kampen ook rondleidingen en activiteiten in de galerijen van het Dahl, waardoor deelnemers een allesomvattende kunstervaring krijgen. De kampen lopen van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en bieden een volledige dag van artistieke exploratie en plezier.

Melissa Nelson, onderwijsdirecteur bij RCAC, zei: “We streven ernaar om een leuke, veilige en verrijkende zomer te creëren voor de jeugd van Rapid City. We zijn verheugd om een verscheidenheid aan betaalbare, positieve kunstkampen voor kinderen uit de hele stad aan te bieden.”

Dankzij de gulle steun van donoren zoals de Gwendolyn L. Stearn Foundation, de John T. Vucurevich Foundation, individuele donateurs en de stad Rapid City kan RCAC betaalbare en hoogwaardige educatieve ervaringen op het gebied van kunst bieden aan meer dan 2000 jongeren uit Rapid City elk jaar. Door middel van deze donaties is er meer dan $10.000 aan beurzen beschikbaar voor gezinnen met financiële behoeften die geïnteresseerd zijn in deelname aan de educatieve programma’s van RCAC.

Wie geïnteresseerd is in het verkrijgen van financiële ondersteuning voor de inschrijving van zomerkampen kan voor de startdatum van het kamp een kort formulier indienen. Het formulier is beschikbaar op: bezoek rapidcityartscouncil.org/scholarships. Voor vragen of hulp kunt u contact met ons opnemen via [email protected]. Voor meer informatie, zoals het bekijken van de lijst met kampen en registreren, bezoek rapidcityartscouncil.org/summercamps.

Een FAQ-sectie over het artikel “De Zomer van Verhalen” van het Rapid City Arts Council:

Wat is “De Zomer van Verhalen”?
De Zomer van Verhalen is een reeks spannende zomerkampen voor jongeren in groep 1 tot en met 6. Deze kampen worden georganiseerd door het Rapid City Arts Council en vinden plaats van 3 juni tot 8 augustus in het Dahl Arts Center in het centrum van Rapid City.

Wat is het doel van deze kampen?
Deze kampen bieden basisschoolkinderen de mogelijkheid om te leren, spelen en groeien door middel van de kunst van het vertellen van verhalen. Ze zijn ontworpen om de verbeelding te prikkelen en begeleide ontdekking te bevorderen door boeiende kunstlessen.

Wat wordt er behandeld in de kunstlessen?
De kunstlessen in deze kampen omvatten het creëren van personages, het ontwikkelen van verhalen en de kunst van het boek maken. Deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen verhalen samen te stellen en tot leven te brengen door middel van verschillende media, zoals boekbinden en kostuum maken.

Is er meer dan alleen kunstlessen in deze kampen?
Ja, naast de kunstlessen worden er ook rondleidingen en activiteiten in de galerijen van het Dahl Arts Center aangeboden. Hierdoor krijgen deelnemers een allesomvattende kunstervaring.

Wanneer vinden de kampen plaats en hoe lang duren ze?
De kampen lopen van maandag tot en met donderdag, van 9.00 tot 15.00 uur. Dit biedt een volledige dag van artistieke exploratie en plezier voor de deelnemers.

Welke normen voldoen de programma’s van RCAC?
De programma’s van het Rapid City Arts Council voldoen aan nationale normen voor hoogwaardig kunstonderwijs. Elk kamp bevat “keuze-gebaseerde” kunstlessen die gericht zijn op het stimuleren van creativiteit en kritisch denken bij de deelnemers.

Hoe kan ik financiële ondersteuning aanvragen voor de inschrijving van de kampen?
Voor het verkrijgen van financiële ondersteuning voor de inschrijving van de zomerkampen, kunt u een kort formulier indienen met behulp van het formulier dat beschikbaar is op rapidcityartscouncil.org/scholarships. Dit moet vóór de startdatum van het kamp gebeuren.

Voor meer informatie, zoals het bekijken van de lijst met kampen en registreren, kunt u de website rapidcityartscouncil.org/summercamps bezoeken.

Definities:
– Rapid City Arts Council (RCAC) – Het Rapid City Arts Council is een organisatie die kunst- en cultuurprogramma’s aanbiedt in Rapid City, South Dakota.
– “De Zomer van Verhalen” – Dit verwijst naar de spannende reeks zomerkampen voor jongeren georganiseerd door het Rapid City Arts Council.
– Dahl Arts Center – Het Dahl Arts Center is een centrum voor gemeenschapskunsteducatie in het centrum van Rapid City.
– Kunstlessen – Dit zijn educatieve lessen waarin kinderen in aanraking komen met verschillende kunstvormen en artistieke vaardigheden leren.

Suggesties voor verwante links:
rapidcityartscouncil.org
thedahl.org