88 Walker: Een Uniek Architectonisch Baken in Noord-Sydney

Het gebouw 88 Walker, ontworpen door fitzpatrick+partners, is een opvallende toevoeging aan de skyline van Noord-Sydney. Gegroepeerd rondom het historische Firehouse hotel, vertelt dit hotel en kantoorgebouw het verhaal van de transformatie van Noord-Sydney van een koloniale voorstad naar een belangrijk commercieel centrum van de wereldstad Sydney.

Op een beperkte locatie heeft het ontwerp van 88 Walker gestreefd naar de harmonie tussen het hotel en de kantoorfuncties. Door slimme planning en optimalisatie van elke functie is het gebouw een samenhangend geheel geworden met een unieke architectonische expressie.

Het gebouw bestaat uit twee slanke vormen, waarbij de noordelijke vorm verankerd is aan de grond en de zuidelijke vorm zweeft boven het Firehouse hotel. Met gedurfde techniek en slimme kolomconstructies kan de zuidelijke vorm 9 meter uitsteken boven het historische gebouw, waardoor een compacte en efficiënte torenplaat ontstaat. Door het verzachten van de randen van de twee vormen, past 88 Walker perfect binnen het dichtbebouwde en snel veranderende landschap van Noord-Sydney.

Een belangrijk kenmerk van 88 Walker is de begane grond, die naadloze verbindingen biedt met omliggende steegjes en toekomstige metroroutes. Met een levendige en dynamische sfeer is dit een ruimte voor ontmoetingen en beweging, zowel voor bezoekers als werknemers. De lobby van het hotel en de kantoorruimtes zijn ontworpen als een geïntegreerd geheel, met een sculpturaal dak dat als een hoeksteen boven het geheel zweeft.

Het gebouw biedt niet alleen een prachtig uitzicht over Sydney Harbour en de skyline, maar is ook ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Het streven naar een 5-sterren Green Star-certificering laat zien dat 88 Walker zowel esthetisch als milieuvriendelijk is.

Met zijn opvallende ontwerp en prominente positie in de skyline van Noord-Sydney is 88 Walker een uniek architectonisch baken dat de groei en ontwikkeling van deze bruisende stad weerspiegelt.

Veelgestelde vragen (FAQ) over 88 Walker

1. Wat is 88 Walker?
88 Walker is een opvallend gebouw in de skyline van Noord-Sydney, ontworpen door fitzpatrick+partners. Het is een combinatie van een hotel en kantoorgebouw dat het verhaal vertelt van de transformatie van Noord-Sydney naar een belangrijk commercieel centrum.

2. Hoe is het gebouw ontworpen?
Het ontwerp van 88 Walker streefde naar harmonie tussen het hotel en de kantoorfuncties, ondanks de beperkte locatie. Door slimme planning en optimalisatie is het gebouw een samenhangend geheel geworden met een unieke architectonische expressie.

3. Hoe ziet het gebouw eruit?
Het gebouw bestaat uit twee slanke vormen. De noordelijke vorm is verankerd aan de grond, terwijl de zuidelijke vorm boven het Firehouse hotel zweeft. De zuidelijke vorm steekt 9 meter uit boven het historische gebouw met gedurfde techniek en slimme kolomconstructies.

4. Wat is het belangrijkste kenmerk van de begane grond?
Een belangrijk kenmerk van 88 Walker is de begane grond, die naadloze verbindingen biedt met omliggende steegjes en toekomstige metroroutes. Het is een levendige en dynamische ruimte voor ontmoetingen en beweging.

5. Is het gebouw duurzaam?
Ja, het gebouw is ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Het streeft naar een 5-sterren Green Star-certificering, wat aantoont dat 88 Walker zowel esthetisch als milieuvriendelijk is.

Meer informatie over 88 Walker: link