Bedford Stuyvesant verwelkomt indrukwekkend standbeeld van The Notorious B.I.G.

Een jaar geleden maakte het indrukwekkende standbeeld van The Notorious B.I.G. al grote indruk op de menigte bij Cadman Plaza en Clumber Corner in DUMBO. Nu heeft het standbeeld eindelijk zijn weg gevonden naar de woonplaats van de overleden rapper in Bedford Stuyvesant.

Het kunstwerk met de naam “Sky’s the Limit in the County of Kings” is gemaakt van roestvrij staal en brons en is nu het middelpunt van een kunsttentoonstelling in het Billie Holiday Theater in Brooklyn’s Restoration Plaza, die vrijdag opent.

Dit 2,7 meter hoge kunstwerk is gemaakt door de in Queens gevestigde kunstenaar Sherwin Banfield, in opdracht van het Downtown Brooklyn + Dumbo Art Fund in samenwerking met het Art in the Park-programma van NYC Parks. Banfield is verheugd dat het standbeeld nu op zijn juiste plek staat.

“Ik ben enthousiast dat de gemeenschap het kan waarderen en de kans heeft om iets te zien dat doordrenkt is van traditionele kunst en gemaakt is van materialen als brons en roestvrij staal, op een nieuwe manier gemaakt voor een futuristisch effect dat de muziek van Biggie tot leven brengt,” deelde hij met de Daily News.

Naast het grote standbeeld zullen er ook andere sculpturen van Banfield, zoals maquettes en ingelijste prints, te zien zijn tijdens de tentoonstelling met de titel “Sky’s The Limit: Muziek is mijn verzet”. De installatie is gratis te bezichtigen in de lobby en de galeriehal van het Billie Holiday Theater tot 30 mei.

“Met de viering van hip hop’s 50e verjaardag erkennen we hip hop als een belangrijke vorm van protestmuziek door een van zijn grootste Griots,” vertelde Shadawn Smith, uitvoerend directeur van het Billie Holiday Theater.

Sherwin Banfield’s standbeeld zal fungeren als anker voor de hele tentoonstelling. “Ik ben erg enthousiast dat mensen het kunnen ervaren, samen met de andere prachtige kunstwerken die tentoongesteld zullen worden,” voegde Smith toe.

Alle kunstwerken en merchandise zullen ook te koop zijn. De prijs van het standbeeld “Sky’s the Limit in the County of Kings” bedraagt $250.000.

Volgens de beeldhouwer Banfield biedt de indoor locatie een betere perspectief op het kunstwerk dan toen het buiten tentoongesteld werd. Binnen heeft hij de kans om de kleine versies en de gebruikte materialen te laten zien. Hij gelooft dat het geweldig is dat iedereen het kunstwerk gratis in zijn geheel kan bewonderen.

“In het museum moet je betalen, maar in de gemeenschap, waar deze kinderen misschien niet de kans krijgen om te betalen, kunnen ze het hier zien,” zei Banfield. “Ik ben dol op het zien van jongeren die kunst ontdekken, omdat dit het onderwijscyclus voortzet. En er zit altijd talent verborgen dat een beetje stimulans nodig heeft om zichzelf te ontwikkelen.”

Naast zijn werk als beeldhouwer is Banfield ook werkzaam als vastgoedmakelaar. Hij verwierf in 2022 bekendheid met zijn interactieve bronzen structuur van LL Cool J in Flushing Meadows Corona Park en hoopt in de toekomst meer pioniers van de hip hop te eren.

“Met het geld en de middelen zou ik graag beelden maken van hip hop sterren zoals Roxanne Shante, Queen Latifah, Big Daddy Kane, Rakim, KRS-One en zelfs de oudere grootheden zoals MC Sha Rock, Kool Herc en andere pioniers die naar mijn mening meer erkenning verdienen dan wie dan ook,” aldus Banfield.

Veelgestelde vragen (FAQ):

1. Wat is het standbeeld “Sky’s the Limit in the County of Kings”?
Het standbeeld “Sky’s the Limit in the County of Kings” is een kunstwerk van roestvrij staal en brons dat ter ere van de overleden rapper The Notorious B.I.G. is gemaakt.

2. Wie heeft het standbeeld gemaakt en in opdracht gegeven?
Het standbeeld is gemaakt door kunstenaar Sherwin Banfield in opdracht van het Downtown Brooklyn + Dumbo Art Fund in samenwerking met het Art in the Park-programma van NYC Parks.

3. Waar is het standbeeld nu te zien?
Het standbeeld is te zien in het Billie Holiday Theater in Brooklyn’s Restoration Plaza, waar het onderdeel uitmaakt van een kunsttentoonstelling met de titel “Sky’s The Limit: Muziek is mijn verzet”.

4. Hoe lang is de tentoonstelling te bezichtigen?
De tentoonstelling met het standbeeld en andere sculpturen van Banfield is te bezichtigen tot 30 mei.

5. Is de tentoonstelling gratis toegankelijk?
Ja, de tentoonstelling is gratis te bezichtigen in de lobby en de galeriehal van het Billie Holiday Theater.

6. Is het standbeeld te koop?
Ja, het standbeeld “Sky’s the Limit in the County of Kings” is te koop voor $250.000.

Definities:
– DUMBO: Een wijk in Brooklyn, New York, bekend om zijn nabijheid van de Manhattan- en Brooklyn-bruggen.
– roestvrij staal: Een legering van ijzer, chroom, nikkel en andere metalen die bestand is tegen corrosie.
– brons: Een legering van koper en tin, vaak gebruikt voor de vervaardiging van beeldhouwwerken.
– kunsttentoonstelling: Een georganiseerde presentatie van kunstwerken in een galerie, museum of openbare ruimte.
– maquettes: Kleine modellen van beeldhouwwerken of gebouwen, vaak gebruikt om een ontwerp te visualiseren.
– Griots: Traditionele Afrikaanse dichters, zangers en verhalenvertellers, die vaak sociale en politieke boodschappen overbrachten.
– merchandise: Goederen met betrekking tot een bepaalde artiest, zoals t-shirts, posters, etc.
– perspectief: De manier waarop een object wordt gezien of geïnterpreteerd.
– onderwijscyclus: Het idee dat kunsteducatie bijdraagt aan de ontwikkeling van jongeren.
– vastgoedmakelaar: Een persoon die bemiddelt bij de koop, verkoop of huur van onroerend goed.
– pioniers van de hip hop: Artiesten die een belangrijke rol hebben gespeeld in de ontwikkeling en popularisering van de hip hop-cultuur.

Suggesties van gerelateerde links:
Art in the Park: Officiële website van het Art in the Park-programma van NYC Parks.
Restoration Plaza: Officiële website van Brooklyn’s Restoration Plaza, waar de tentoonstelling plaatsvindt.
Billie Holiday Theater: Officiële website van het Billie Holiday Theater, de locatie van de tentoonstelling.