Stijlvolle Transformatie: Het Opfleuren van een Eigentijds Appartement met Persoonlijkheid

Het koppel dat dit appartement in South End heeft gekocht, waardeerde het feit dat er geen werk aan hoefde te gebeuren – ze verwachtten tenslotte een baby – maar ze betreurden ook het gebrek aan persoonlijkheid in de onlangs gerenoveerde woning. “Hun wens was dat we deze aseptische woning ‘gezellig’ zouden maken,” zegt Lisa Kreiling, oprichter van LTK Interiors in Boston. “Daarom hebben we een kleurenpalet gecreëerd dat neigt naar goud, bruin en roesttinten.”

De inspiratie? De Labrador Retriever van het stel (serieus). “De keuze voor de chocoladekleurige fluwelen bekleding op de hoekbank werd bepaald door hun hond,” zegt de ontwerper lachend, waarbij ze opmerkt dat de kleur zal helpen om het verharen te verbergen. Het fluweel is ook super comfortabel om televisie te kijken. Wat betreft de grote tv, in plaats van deze aan een grote, lege muur te hangen, heeft Kreiling een ingebouwde kast ontworpen met een gespannen achtergrond. Met boekenplanken en gesloten opbergruimte voor speelgoed is dit eikenhouten meubelstuk functioneel en injecteert het direct interesse en warmte.

Beige gestreepte gordijnen hangen aan een zwarte metalen stang aan het plafond en volgen perfect de curve van het erkerkozijn, waardoor de hoogte wordt benadrukt en het glas er zachter uitziet. Overdag is deze hoek, opgefleurd door fauteuils opnieuw bekleed met een speelse stof, een zonnige plek om te genieten van het uitzicht op de met bomen omzoomde straat. ’s Avonds wikkelen de gordijnen de kamer in een warme omhelzing. Het vintage tapijt zorgt daarnaast voor een huiselijke sfeer.

De hoekbank verdeelt het woongedeelte van het eetgedeelte, maar voelt niet benauwend aan dankzij de hoge plafonds. “De eigenaren wilden duidelijk onderscheid tussen de verschillende ruimtes in het open-concept ontwerp,” zegt Kreiling. “De plaatsing van het meubilair en hoe de materialen met elkaar in interactie staan, helpen om ze te definiëren.”

Bijvoorbeeld, de verzameling van L’Aviva Home penda

Veelgestelde vragen:

1. Wat is het kleurenpalet dat is gebruikt in het appartement?
– Het kleurenpalet neigt naar goud, bruin en roesttinten.

2. Waarom is er gekozen voor chocoladekleurige fluwelen bekleding op de hoekbank?
– De keuze voor de chocoladekleurige fluwelen bekleding werd bepaald door de hond van het koppel, omdat de kleur zal helpen om het verharen te verbergen en omdat fluweel super comfortabel is om televisie te kijken.

3. Wat is er gedaan met de grote tv in het appartement?
– In plaats van de grote tv aan een grote, lege muur te hangen, is er een ingebouwde kast ontworpen met een gespannen achtergrond. Deze kast heeft boekenplanken en gesloten opbergruimte voor speelgoed, waardoor het functioneel is en direct interesse en warmte toevoegt.

4. Hoe zorgen de beige gestreepte gordijnen ervoor dat het glas er zachter uitziet?
– De beige gestreepte gordijnen hangen aan een zwarte metalen stang aan het plafond en volgen perfect de curve van het erkerkozijn, waardoor de hoogte wordt benadrukt en het glas er zachter uitziet.

5. Welke sfeer brengt het vintage tapijt in de kamer?
– Het vintage tapijt zorgt voor een huiselijke sfeer in de kamer.

6. Waarom voelt de hoekbank niet benauwend aan in het open-concept ontwerp?
– Ondanks dat de hoekbank het woongedeelte van het eetgedeelte verdeelt, voelt het niet benauwend aan dankzij de hoge plafonds. De plaatsing van het meubilair en hoe de materialen met elkaar in interactie staan, helpen om de ruimtes te definiëren.

Definities:
– Aseptische woning: Een woning die geen persoonlijkheid of warmte uitstraalt.
– Fluweel: Een zachte stof met een glanzend oppervlak, vaak gebruikt voor bekleding.
– Erkerkozijn: Een venster dat uitsteekt uit de gevel van een gebouw, vaak met meerdere glazen panelen.

Suggestie voor gerelateerde links:
LTK Interiors (de website van LTK Interiors, het interieurontwerpbureau genoemd in het artikel)