Hoji Gangneung: Innovatieve Betonnen Woningen Verbonden door een Verhoogd Pad

Het Seoulse architectenbureau AOA Architects heeft Hoji Gangneung gecreëerd. Dit is een reeks uniek gevormde betonnen woningen die verbonden zijn door een verhoogd, cirkelvormig pad op het platteland van Zuid-Korea.

Hoji Gangneung, gelegen in Gangwon-do, bestaat uit een woonhuis voor de eigenaar en drie gastenverblijven, samen met een gemeenschappelijk gebouw. Vijf gebouwen zijn gerangschikt rondom een verhoogde betonnen ring.

AOA Architects heeft elk gebouw ontworpen met een andere vorm. Zo heeft één van de vier woningen een achthoekige vorm en een centrale binnenplaats, terwijl een andere woning, genaamd het Ronde Huis, een halfronde vorm heeft. De twee overige woningen en het gemeenschappelijk gebouw hebben rechthoekige plattegronden en verschillen van elkaar door hun dakvorm.

Jaewon Suh, de oprichter van AOA Architects, zei: “Elk gebouw heeft zijn eigen vorm, grootte en karakter, waardoor gasten elk ruimte apart kunnen ervaren via spel met schaduw.” Het doel van het ontwerp van Hoji Gangneung was om iets bekends en tegelijkertijd onbekends te creëren in een landelijke omgeving.

De vijf gebouwen worden verbonden door een betonnen ring die boven het graslandschap zweeft. Dit zorgt voor een coherente structuur en voorkomt de noodzaak van meerdere paden. “Een cirkelvorm was het beste ontwerp om de vijf gebouwen tegelijkertijd te verbinden. Door het creëren van een kunstmatig verhoogd pad, dat afwijkt van de typische vorm van het platteland, wordt het hoofdconcept van het ontwerp getoond”, aldus Suh.

De gebouwen zijn gemaakt van gestructureerd beton en voorzien van golfplaten daken. Het interieur van de woningen is afgewerkt met hout om een gevoel van warmte te creëren. Het gemeenschappelijk gebouw heeft een zichtbare betonnen structuur aan de binnenkant en grote glazen deuren die uitkomen op het betonnen pad, waardoor er uitzicht is op de woningen.

AOA Architects is opgericht in 2013 en heeft al verschillende opvallende ontwerpen op zijn naam staan, waaronder een appartementengebouw in Seoul met een Minecraft-thema. Met Hoji Gangneung hebben ze opnieuw laten zien dat ze in staat zijn om unieke en innovatieve architectonische projecten te realiseren die zich onderscheiden van de omgeving.

Frequently Asked Questions (FAQ)

1. Wat is Hoji Gangneung?

Hoji Gangneung is een reeks uniek gevormde betonnen woningen in het platteland van Zuid-Korea. Het is ontworpen door het Seoulse architectenbureau AOA Architects.

2. Hoeveel gebouwen zijn er in Hoji Gangneung?

Hoji Gangneung bestaat uit vijf gebouwen: een woonhuis voor de eigenaar, drie gastenverblijven en een gemeenschappelijk gebouw.

3. Heeft elk gebouw dezelfde vorm in Hoji Gangneung?

Nee, elk gebouw in Hoji Gangneung heeft een andere vorm. Bijvoorbeeld, een van de woningen heeft een achthoekige vorm met een centrale binnenplaats, terwijl een andere woning een halfronde vorm heeft.

4. Hoe zijn de gebouwen verbonden in Hoji Gangneung?

De vijf gebouwen in Hoji Gangneung zijn verbonden door een verhoogde betonnen ring die boven het graslandschap zweeft. Dit zorgt voor een coherente structuur en voorkomt dat er meerdere paden nodig zijn.

5. Welk materiaal is gebruikt voor de bouw van de gebouwen in Hoji Gangneung?

De gebouwen in Hoji Gangneung zijn gemaakt van gestructureerd beton en hebben golfplaten daken. Het interieur van de woningen is afgewerkt met hout om een gevoel van warmte te creëren.

6. Wat is het doel van het ontwerp van Hoji Gangneung?

Het doel van het ontwerp van Hoji Gangneung was om iets bekends en tegelijkertijd onbekends te creëren in een landelijke omgeving. Elk gebouw heeft zijn eigen vorm, grootte en karakter, waardoor gasten elke ruimte apart kunnen ervaren via spel met schaduw.

7. Wie heeft Hoji Gangneung ontworpen?

Hoji Gangneung is ontworpen door AOA Architects, een architectenbureau uit Seoul, Zuid-Korea. Het bureau is opgericht in 2013 en staat bekend om zijn unieke en innovatieve architectonische projecten.

Gerelateerde links:
AOA Architects – De officiële website van AOA Architects, het bureau achter Hoji Gangneung.